Plaka sorgulama

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU3
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
E

EU3

Ziyaretçi
merhaba arkadaşlar bir araç tarafından rahatsız edildim dün akşam nişanlımla nerdeyse birbirlerine gireceklerdi polisi aradık sallamadılar...sizce ben bu aracın kime ait olduğunu nerden öğrenirim?

yardım etmeye çalışmışsın canım sağol ama oradan sadece modeli ıvırı zıvırı var kişisel bilgiler yok onu bende biliyorum yinede teşekkürler

ee madem şikayetçisin neden böyle uğraşıyorsun ki ,git polise,ver plakayı onlar bulur..adamın adını öğrensen ne olacakki...polisi aradık sallamadılar demişsin de ,siz yinede gidin trafiğe ,şikayet dilekçesi yazın..dilekçe yazında möecbur işinizi halledecekler...hergünde kontrol edin..başka nasıl ulaşılır bilgilere bilmiyorum

tanıdığınız bir sigortacı var mı?
ona gidip plakayı verip kime ait olduğunu öğrenebilirsin tramer adlı programdan.hatta aracın kaza bilgilerini bile verir istersen:)))

sigortacı tanıdık yokki:bbo:

plaka sorgulamak derken, araç sahibi hakkında bilgi istiyorsunuz sanırım..
bu etik değil bence..
trafik polisi gerekli uyarıyı yapar, sallamazlık olduğunu ilk defa duydum.

canım ben sigorta acentesiyim.tramer sisteminden plakayı gırınce gosteriyo.buna bakabilmek için yetkili acenta olman lazım plakayı verirsen ben bakabilrim

Plakanın sahibini bulunca ne yapacaksınız...
Yani bu bence özel bir bilgi..
Trafikte bizi her rahatsız edenin peşine polis taksak, polis ilgilenmedi diye de kendimiz peşine düşüp hafiyecilik oynamaya kalksak ooo başka iş yapacak vaktimiz olmazdı....
Plakanı ver ben bakayım diyenler de bence sahip oldukları yetkileri kötüye kullanmamalılar...
Trafikte biri rahatsız etmiş nişanlınızla tartışmışlar geçmiş gitmiş.. Bu kadar kafaya takıp üstüne düşmeye gerek yokbence...

şikayetiniz varsa şikayet edin, dilekçeyle başvurursanız işlem yaparlar.öğrenip napıcaksınız bana hiç iyi niyetli gelmedi.
sigortacı arkadaş ben bakarım demeniz çok yanlış, kişisel bilgilerimiz güvende olmalı dimi?

canım arkadas herhengi bi sigortacıya gitse ve plakayı verse eminim kimin oldugu soylenir.bunda etik olmayan bişey yok ki.bilmedgimiz bı numara bızı aradgnda kim oldugunu ögrenebiliyoz.bu etik oluyoda plakanın kime ait oldunu söylemek mi etik degil

plakayı polise vermeniz yeterli.
sallamamış olamazlar, oldu diyelim bi daha verin.
ismini bulup giidip adamı dövecek misniz, yoksa başka bişey için plaka araştırması yapıyosunuz da böyel bi senaryo mu yazdınız?

Bilmediğimiz bir numara eğer operatörüne numaramı öğrenmek isteyen öğrensin diye talimat verdiyse öğrenebiliyoruz. Numaram bana özel kimse bilmesin diyenler özel numara kullanıyor ve operatörün telefon rehberine dahil olmuyorlar.
Ama aracınızı sigorta ettirdiğiniz anda kişisel tüm bilgilerinizin sigorta poliçesine yazılması gerekiyor ve bu bilgilerin saklı kalacağını düşünüyorsunuz otomatik olarak.
Bunun ifşa edilmesi bence hiiç ama hiç etik değil..
Herhangi bir sigorta acentesine gitse öğrenebilir demişsiniz ama bırakın gitsin denesin o zaman. Bu etik dışı davranışı başkası yapmış olsun siz değil....

Bence arkadaşın plala sahbinin işisel bilgilerini öğrenmekteki amacı da hiç masumca değil.. Ne yani sadece kendisini kimin rahatsız ettiğini öğrenmek için mi soruyor sanıyorsunuz... Muhtemelen o da plaka sahibini rahatsız etmek için kim olduğunu öğrenmek istiyor... eee bunun sonu gelmez....
Ortada ciddi bir problem taciz sarkıntılık kazaya sebebeiyet verme gibi bir durum olsa zaten polis dikkate alırdı...
Ama trafikte her rahatsız edeni araştorıp peşine düşecek olsaydık yanmıştık...

alkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkis

aracın sahibini öğrenmeniz sorununuzu çözecek mi? araç belki kiralama belki arkadasının belki babasının yada akrabasının bundan bir sonuç çıkarabilmeniz zor.

arkadaşlar iki gün girmedim siteye konum başka yerlere saptırılmış.evet sigortacı arkadaşın dediği gibi şirketimizin sigorta şirketinden öğrendim tüm bilgileri bunda ne var o şerefsizliği yapan yargılanmıyoda onun bilgilerini öğrenen yada öğrenmesine yardımcı olanlarmı yargılanıyor....yapmayın allah aşkına polisler bu kadar herşeyi sallasaydı cem garipoğlu gibi bir şerefsiz hala bi sorguda bi mahkemede olmazdı adam idam ettirilmişti.bu ülkede adalet falan yok bunu bilin artık.o gün adam bana bişey yapsaydı polis ne yapacaktı olan bana olmuş olacaktı çoktan...polisinde çokta umrumdaydı.........süprizzzzz

sizin yada başkasının kişisel bilgilerinizle ne ilgisi var anlayamadım?
sigortacı olan herkesde tramer programı kuruludur.
araç alacaklarda tanıdık bir sigortacıya gider, tramer adlı programdan bakılır kazası belası var mı aracın.araç sahibi yalan söylüyorsada ortaya çıkar neyin ne olduğu!,
sizin tlf,adres bilgilerinize ulaşılmaz,aracın kime ait olduğu ruhsat bilgileri bellidir.
bunlarda çok özel bilgiler değildir.
insanlar bazı davranışları yaparken kadın yada erkek kim ne olduğunun öğrenileceğini bilmeli..
masum yada değil.öğrenmek isteniyorsa böyle bir program vardır ve bunun özel numara hiç bir şekilde bilinmesin mantığıyla ilgisi yoktur.
size normal gelmemiş olabilir ama sık kullanılan bir yöntemdir tramer ve her sigortacıdan istediğiniz plakadan ruhsat bilgilerine(kişisel bilgileriniz değildir özellikle belirtiyorum)ulaşılır..

Saruböceğim arkadaş kişisel bilgilerine nasıl ulaşabilirim diye sormuş ve traer programından bulabilirsin denmiş... Ben ne programı bilirim ne de içinden hangi bilgilere ulaşılabildiğini....
Ben kişisel diğer bilgiler de var diye düşünerek yazdım tüm o yazdıklarımı. Hala da aynı fikirdeyim....

Eğer canınıza kast edecek bir durum olsaydı zaten polis müdahele ederdi, etmediyse de şikayet dlekçesi yazıp takibini yaın mobeseden falan taciz mi etti canınıza mı kastetti ne yaptığını anlamadım ama her ne yaptıysa çıkar ortaya...
Ayrıca konunuzu saptıran sizsiniz.. Trafikte yaşanan bir tartışmayı nasıl olur da cem garipoğlu ile bağdaştırdınız anlayamadım. Ayrıca ülkemizde idam cezası diye bir ceza yoktur, cem garipoğlunun idam edilmemesinin polisin sallamasyla yada sallamamasıyla alakası yok...

Siz kendi adaletinizi sağlamaya devam edin...
Bu ülkede adalet olmadığını düşünüyorsanız da gene bunun çözümü adalettedir, şikayetinizi sallamayan polisi de şikayet edebilirsiniz..
Her bu ülkede adalet yok diyen kendi adaletini sağlamaya kalkişırsa neer olabileceğini tahayyül edebiliyormusunuz???

hayır hayatım hayır..
kişisel bilgiler verilmez..zaten ruhsat bilgileri yazar..
ruhsattada kişi yada firma ismi,adres,aracın bilgileri,kaza bilgileri mevcuttur..
ben bu kadar da kötü düşüneceğine inanmıyorum arkadaşın.elbette seninde yazdıkların kuvvetle ihtimallerden olabilir ama iyi düşünürsek sadece kim olduğunu merak etmiştir..diye dşünüyorum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…