Pku fenilalanini yüksekliği

dlryce50

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
8 Aralık 2022
1
1
29
Bebeğim doğduktan sonra ilk topuk kanını aldılar prosedür gereği, neyse hastaneden taburcu olduktan 5 gün sonra sağlık ocağından aradılar ve topuk kanı vermemiz gerektiğini söylediler bizde verdiğimizi söyledik ebe hanımda onun tam sonuç vermediğini kendilerinin alması gerektiğini söyledi her neyse gittik ve tekrar kan verdik 10 gün sonra sonuç gelir sıkıntı olmaz ise dönüş yapmayız dediler bu arada bir kızım daha var 3.5 yaşında ondanda kan alınmıştı ve aranmamıştık daha sonra kan verdikten 1 hafta sonra sabah tel. Çaldı açtım ebe hanım kan sonucuyla ilgili aradığını söyledi bende hayırdır inşallah dedim kanda bir sıkıntı çıktı değerlerden biri yüksek çıktı tekrar kan almamız gerekiyor dedi bizde telaşla tekar kan vermeye gittik ebe hanımla görüştüğümüz de fenilalanini değerinin yüksek olduğunu (değerin kaç olduğunu söylemedi) söyledi bizde hayatımızda hiç duymadığımız hastalık olduğu için internetten araştırdık özel beslenme gerektiği ve buna uyulmaz ise bebeğin zeka gelişiminde gerilik olacağı yazıyordu bunu görünce dünya başımıza yıkıldı ve sürekli araştırma içerisine girdik kan verdikten sonra 10 gün geçmek bilmedi 1 hafta geçtikten sonra il sağlık müdürlüğü nü aradım ve sonuç çıktımı diye sordum daha çıkmamış dedi ilk verdiğimiz kandaki fenilalanini değeri kaç çıkmış dedim 2.4 dedi ( 2 değer üzeri takip gerekiyormuş) biz daha çok korktuk ve iki gün sonra tekrar aradım sonuç çıkmış şükürler olsun ilk çıkan sonuç yanlışmış bu gibi yüksek çıkan değerlerde yanılma payı çok yüksek oluyormuş inşallah bu gibi sorunla karşılaşmazsınız çok üzücü ve yıpratıcı bir süreç ilk sonuca çokta güvenmeyin.

X