• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Pkos ,hormon bozukluğu ve değerlerim =(

Amin insallah. Allah sizlere de nasip etsin canim.
Tsh lh'i etkiliyor mu bilmiyorum ama ilaca baslayinca tsh kisa surede dusuyor. Ben tiroid ilaci 3 4 senedir kullaniyorum surekli.
Amın canm ıns.senın kactı tsh bı de nasıl hamıs kaldın tedavıyle mı.bende tsh dan korkuyorm hamıle kalmayı engeller mı dıye

Degerlere gore sizde de pko var gibi gorunuyor. Normal sartlarda lh ve fsh ikisi de 10'un altinda ve fsh lh'den daha yuksek olmali.
Bir de sizin tsh cok yuksek cikmis. Gebelik icin 2'nin altina dusmesi gerekiyor.
Sagol cnm

Bugun adetin 4. günüydü testi yeniledim .
Son değerlerim :

Fsh :7.48
Lh :9.04
Estradiol : 53
Tsh : 1.26
Prolaktin : 18.91
Testesteron : 0.426

ama kızlar insülin direncinede baktırdım .Baya yüksek cıktı 3.90
2,5 altında olması lazımmış .

Pkoslular mutlaka baktırın insüline .

Amın canm ıns.senın kactı tsh bı de nasıl hamıs kaldın tedavıyle mı.bende tsh dan korkuyorm hamıle kalmayı engeller mı dıye

Tsh 2.5'in uzerindeyse gebe kalmayi engelleyebiliyor. Dr'lar 2'nin altina dusmesi gerektigini soyluyor.
Benim tsh 1.70 1.90 aralarindaydi dedigim gibi uzun suredir ilac kullaniyorum canim.
Klomenle catlatma ignesi kullanmadan hamile kaldim ben.

Sagol cnm

Son değerlerim :

Prolaktin yuksek hala. Dr bir sey dedi mi?

Tsh 2.5'in uzerindeyse gebe kalmayi engelleyebiliyor. Dr'lar 2'nin altina dusmesi gerektigini soyluyor.
Benim tsh 1.70 1.90 aralarindaydi dedigim gibi uzun suredir ilac kullaniyorum canim.
Anladm canm ıns darısı bıze olsun hayırlısıyla.bu 6.ayımız bızım ıns rabbım aratmadan kımseye muhtac olmadan verır melegımızı

Sagol cnm

Son değerlerim :

Canm ınsılun dırencı ac karnına bakılan aclık sekerı degıl mı.benm 80 cıktı doktor ıyı dedı.

bende bunu nette arastırdım biraz benimde normal degerlerin uzerinde degil ama 1-1.5 arası olmalı diye geciyor bazı yerlerde ama bazı doktorlarda aksine sınırı asmadıgı takdirde sakınca olmadıgını soyluyor ayy hamile kalmak icin ne cok seyle ugrasıyoruz he

Henüz sonuçları göstermedım . Max 23 olması lazım benımkısı 18 .
Kaç olması lazım ki ?
18 bencede normal cunku bu ay arkadasım testınde 23 cıktı tam sınırdaydı doktor gerek yok bırseye demıstı.ve bu ay hamıle kaldı.23 un uzerıne cıkarsa sıkıntı

Henüz sonuçları göstermedım . Max 23 olması lazım benımkısı 18 .
Kaç olması lazım ki ?

Şöyle söyliyim. Prolaktin ne kadar düşük olursa o kadar iyi.
Prolaktin süt hormonu oluyor. Mesela emziren annelerde bu hormon çok yükselir ve o zaman bebek olmamasına süt koruyor denir. Bu hormon o hormon.

Mrb bana yardımcı olabilir misiniz acaba size hormon sonuçları yazsam bnde pko yum

bende bunu nette arastırdım biraz benimde normal degerlerin uzerinde degil ama 1-1.5 arası olmalı diye geciyor bazı yerlerde ama bazı doktorlarda aksine sınırı asmadıgı takdirde sakınca olmadıgını soyluyor ayy hamile kalmak icin ne cok seyle ugrasıyoruz he

Canım benim bir arkadaşım tüp bebek yapacaktı. Hormon testleri yapıldı.
Tsh sonucu 2 küsür çıkmıştı. Dr hemen ilaç verdi ve 2'nin altına düşmeden tüp yapamayız dedi.
Demek ki önemli bir konu Tsh.

Canım benim bir arkadaşım tüp bebek yapacaktı. Hormon testleri yapıldı.
Tsh sonucu 2 küsür çıkmıştı. Dr hemen ilaç verdi ve 2'nin altına düşmeden tüp yapamayız dedi.
Demek ki önemli bir konu Tsh.
ya benimde prolaktin yuksek tsh degerim 4.5 5 civarı cıkıyor acaba sebebi bumu bende bir doktora gidiyim gerci doktor bana tsh engel olur o duzeyde demedi ama iyice ogrenmek lazım

ya benimde prolaktin yuksek tsh degerim 4.5 5 civarı cıkıyor acaba sebebi bumu bende bir doktora gidiyim gerci doktor bana tsh engel olur o duzeyde demedi ama iyice ogrenmek lazım

Bence endokrine gidip tekrarlatın gerekirse ilaca başlayın.
4.5-5 az bir değer değil çünkü.

Back