Pkos ,hormon bozukluğu ve değerlerim =(

Umutlabekleyis

Üye
Kayıtlı Üye
25 Mayıs 2015
180
23
18
39
Merhaba arkadaşlar yaşım 30 .
7 aydır çocuk deniyoruz olmuyor geçen ay düşükle sonuçlandı ne yazık ki.

Değerlerim şu şekilde ,

Fsh : 7.17
Lh : 16,95
Estradiol : 27
Prolaktin : 28

Testesteron : 0,615
Dheas : 458

Doktorum pkos olduğumu ve hormon dengesizliği nedeni ile doğum k. hapı onerdi .
Yan etkileri nedeni ile kullanmayı düşünmüyorum .
İbrahim saracoglunun sitesinden testere dişli aslan pençesi ve soğan kürünü uygulayıp ,akapuntur yaptırmak istiyorum .Bir de pkos bağlı olarak insülin direnci için metformin kullanmayı düşünüyorum .
Siz neler önerirsiniz???? Hergünüm ağlamakla geçiyor.
Allah hepimize çocuk sahibi olmayı nasıp etsin

Prolaktinin azicik yuksek ama strese bagli yukselebiliyor. sogan kuru kistlere birebir. adetide duzenliyor. benim 4 yildir cocugum olmugor uzun sure bende sorun sandik esimin degerlerini olcturmek aklimiza gec geldi bende bir suru problem olunca megersem esimde morfoloji sorunu dna hasari varikosel ne ararsan... bi esinizide baktirin

Çok haklısın soyleyım gıtsın o da baktırsın , tedavıye geç kalmayalım .
Kesınlıkle soğan kurunu deneyecegım . Ibrahım Saracoğlu'nun sıtesındekı yere telf açtım . Adet bitımınden sonrakı 2. Gün başlayın dedıler.
Etkılı olsun dıye soğanı bıle organık almayı dusunuyorım :)
Senın degerlerın nasıl ?

U Umutlabekleyis dr nerden vardi pko kanisina?

lh , fsh den yüksek olduğu için testesteron ve dheas baskı yapıyor dolayası ile yükseltiyor dedi değerlerini .
Bu testesteron ve dheas yüksekliğine bağlı sac dökülmesi ve yağlı cilt sorunuda yasıyorum .
Dogum kontrol hapı kullandığımda düzeliyor sonra bırakınca hop aynı .

Dün glifor aldım .Testere dışlı aslan pençesi ile kullansam sakıncası olur mu onu düşünüyorum .
Ostorejen metformin ile etkileşime giriyormuş .Kullanım talimatının altında yazıyor =(

Rabbım ıns sıfa versn bızlerede melegımızı gondersn bı de bana bakın kızlar.adetın 3.gunu yapıldı bızde 6 aydr ıstıyorz.
Fsh.7
Lh.13
Prolaktın.10
E2.49
Tsh.6
Testesteron.28
Tsh ıcın hap verdı o kadar baska bırsey demedı.lh yuksek oldugu ıcın bende de mı pko var.adetlerım duzenlıdr sukur.doktor pkodan bahsetmedı bana.4 ay oncede vajınal muayenede yumurtalıklarn guzel demıstı baska bı doktor

bana da pko teşhisi kondu ama değerlerimin hepsi çok normal zaten pko nun bir kaç çeşidi var bende kilo problemi insülin direnci ve yumurtalıklarda kistli görünüm var buna rağmen kıllanma sivilce yada adet düzensizliği yaşamıyorum. çok zayıf insanlarda da olabiliyor. yani herkes farklı,farklı. bizdeki asıl problem eşim . tüp bebek şuan istemiyoruz. bu 2 ay ikimizde kürler içiyoruz bakalım işe yaramazsa artık yaza kadar bekleyeceğiz

Degerlere gore sizde de pko var gibi gorunuyor. Normal sartlarda lh ve fsh ikisi de 10'un altinda ve fsh lh'den daha yuksek olmali.
Bir de sizin tsh cok yuksek cikmis. Gebelik icin 2'nin altina dusmesi gerekiyor.

Degerlere gore sizde de pko var gibi gorunuyor. Normal sartlarda lh ve fsh ikisi de 10'un altinda ve fsh lh'den daha yuksek olmali.
Bir de sizin tsh cok yuksek cikmis. Gebelik icin 2'nin altina dusmesi gerekiyor.
Normal deger aralıkta oldugu ıcın doktor bırsey soylemedı canm baya arastrdm lh fsh ın 3 katı olunca pko oluyomus genelde.tsh ıcınde hap kullanmaya basladm 20 gun oldu dusmustur buyuk ıhtımal.ama bu ay baska bı doktora daha gıdıcem regl olursam.

3 kat degil 1.5 kat canim doktor oyle soyledi bana. Ama genel olarak lh fsh'nin altinda olmasi gerekiyor.

3 kat degil 1.5 kat canim doktor oyle soyledi bana. Ama genel olarak lh fsh'nin altinda olmasi gerekiyor.
Dogrudur canm olabılır bu ayda regl olursam baska bı doktora gıdıcem ıns.lh ım bencede yuksek bu ay testere dıslı aslan pencesı ıcıcem hormon dengelıyomus bır ay kullanıp bı de oyle hormon testı yaptırıcam bakalm

Ben de 3 ay boyunca aslan pencesi, civan percemi ve hayit tohumu karisimi kullanmistim adetimi duzenlesin diye ama etkisini gormedim insallah sende ise yarar.

Ben de 3 ay boyunca aslan pencesi, civan percemi ve hayit tohumu karisimi kullanmistim adetimi duzenlesin diye ama etkisini gormedim insallah sende ise yarar.
Amın canm ıns.Canm cok sukur adetm 33 gunde bır oluyo onda sıkıntı yok vajınal muayene oldum yumurtalıkların guzel temız dedı bı tek lh da sıkıntı var onuda ınsaallah aslan pencesıyle dusururum.tsh ın yuksek olmasıda lh ı baskılayabılıyormus.tsh ıcın hap kullanmaya basladm ıns lh da etkı eder canm.ne guzel sen hamıssın darısı bıze olsn ıns.sanada rabbım saglıklı sıhhatlı kucagına almayı nasıp etsn mınnak bebısını

Amin insallah. Allah sizlere de nasip etsin canim.
Tsh lh'i etkiliyor mu bilmiyorum ama ilaca baslayinca tsh kisa surede dusuyor. Ben tiroid ilaci 3 4 senedir kullaniyorum surekli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…