• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Pkoluların Diyet ve Sporla Zayıflama Deneyimleri

bahar27

Guru
Kayıtlı Üye
14 Şubat 2010
5.557
21
358
Merhaba arkadaşlar ben bekarlıktan bu yana pko hastalıgıyla uğraşıyorum.2 yıllık evliyim çocuk düşünüyoruz ama ben çocuk olmadan önce diyet ve sporla kilo vermeyi kafama koydum.Bu da benim hastaneye gidip öylesine kan sayımı yaptırıp kolestrolumun yüksek çıkmasıyla başladı.Doktor diyetisyene yönlendirdi ve onun verdiği proğrama uydum.Birde imkanımı zorlayarak koşu bandı aldım kilo vermeyi çok istiyordum çünkü.Pkonun baş düşmanları adet düzensizliği ve kilodur.Doktorlarında ilk dedikleri kilo fazlalığı var ise verin demek oldu.Ben çok ciddi bir şekilde diyete daha doğrusu sağlıklı beslenmeye ve spora başladım genelde koştum yürümeden ziyade.1 ayı geçti.Vücudumda sıkılaşma oldu yüzümdende belliydi.Ben belli birgün sonra tartılırım dedim ama diyetimi sporumu bozmadım.Gelin görünki ben 3 4 kilo hatta daha fazla vermeyi beklerken 1 e yakın kilo vermişim.Ve sinirden oturup ağladım:43:Aslında hiç böyle isyancıl hareketler bana göre değil ağzımdan dua çıkar sürekli hep hayırlsını isterim herşeyin ama bu kadar emeğin sonucunda böyle birşey görünce sinirlerim bozuldu.Benim gibi pkolu olupta diyet sporla kilo veren ve diyetisyen yada herhangi bir yardım alan arkadaşlar varsa lütfen paylaşın sizde.Kafam çok karışık.Ben hastanenin diyetisyenine görünmüştüm elime bir diyet listesi vermişti.Ne yapmam lazım lütfen fikirlerinize ihtiyacım var:50:

Arkadaşlar nerdesiniz kimse yokmu fikirlerinizi deneyimlerinizi bekliyorum

Pkolu arkadaşlar yada deneyimi olanlar nerdesiniz:52::52::52: kimseler yok bekliyorum düşüncelerinizi:10::14:

ben karatay diyeti yapıyorum.20 günü geçti.5 kilo verdim.bende pkoluyum.2,5 yaşında oğlum var esin kilo vermem lazım .en son geçen yıl haziranda adet oldum.kilo gidince düzene gireceğini söylüyorlar.

merhaba arkadaslar.. bende pkoluyum ne yazıkki..
cok iyi bi doktor buldumm tedavii icin gittigimde bana sadece kilo vermem gerektigini söyledi..
baskada birsey demedi.. adet düzensizligi tüylenmee hepsi var bende malesef.. bende doktora gittigimden beri diyetteyim.. 103tenn 99.5 a düsebildimm 1.5 ay oldu nerdeyse..
Allah hepimizin yardımcısı olsun. ben bian önce bebis istedigim icinn zayıflamaya calısıyorum.. umarım hepimiz hedeflerimize ulasırız.. sevgiler..

cok iyi bi doktor buldumm tedavii icin gittigimde bana sadece kilo vermem gerektigini söyledi..
baskada birsey demedi.. adet düzensizligi tüylenmee hepsi var bende malesef.. bende doktora gittigimden beri diyetteyim.. 103tenn 99.5 a düsebildimm 1.5 ay oldu nerdeyse..
Allah hepimizin yardımcısı olsun. ben bian önce bebis istedigim icinn zayıflamaya calısıyorum.. umarım hepimiz hedeflerimize ulasırız.. sevgiler..

Merhaba canım hoşgeldin aramıza bende senin gibiyim malesef:50:Çocuk için özellikle kilo vermek istiyorum.Bendede adet düzensizliği kilo alımı var.Diyette ve spora başladım 1 ayı geçti ama verdiğim 1 kilo olabildi sadece sen nasıl verdin yada önereceğin birşeyler varmı diyetisyenemi gittin?Allah şifa versin inşallah bebeklrimize ve sağlığımıza kavuşuruz.Bilgilendirirsen sevinirim:16:

ben karatay diyeti yapıyorum.20 günü geçti.5 kilo verdim.bende pkoluyum.2,5 yaşında oğlum var esin kilo vermem lazım .en son geçen yıl haziranda adet oldum.kilo gidince düzene gireceğini söylüyorlar.

Canım hoşgeldin öncelikle:16:Allah bağışlasın oğlunu:nazar::16:Ben korunmadım ama hamilede kalamadım 2 yıllık evliyim ve kilo vermeye çalışıyorum sağlığım ve bebk olması için ama anca 1 kilo verebilmişim 1.5 ayda nerdeyse sence neyapmam lazım.Sen diyetisyene gittinmi?Maşallah güzel vermişsin çünkü nasıl verdiğini anlatırsan diyet listesi spor vs sevinirim.Bilgilerini bekliyorum:29:

Pkolu arkadaşlarım bekliyorum yorumlarınızı tecrübelrinizi paylaşalım burda bilgilerimizi birbirimize destek olalım hadi nerdesiniz buyurun sohbete:46::46::46::52::52::52:

Merhaba canım hoşgeldin aramıza bende senin gibiyim malesef:50:Çocuk için özellikle kilo vermek istiyorum.Bendede adet düzensizliği kilo alımı var.Diyette ve spora başladım 1 ayı geçti ama verdiğim 1 kilo olabildi sadece sen nasıl verdin yada önereceğin birşeyler varmı diyetisyenemi gittin?Allah şifa versin inşallah bebeklrimize ve sağlığımıza kavuşuruz.Bilgilendirirsen sevinirim:16:

canımm kusura bakma cevapta geciktimm :((
diyetisyene gitmedimm.. diyet grupları var bu sitede gördünmü bilmiyorumm orda yarıs yapıoruz:)
ister istemez kendini strese sokupp haftada 1 kiloda olsa veriyosun:) umarımm hepimizz kavusuruz bebislerimize:(:49:

allah kolaylık versin.bende yeni evliyken kadın doğumcu, kendiliğinden çocuğun olmaz demişti.kızım oldu.sonra da oğlum oldu ki benim adet düzenim hiç yok.

Canım hoşgeldin öncelikle:16:Allah bağışlasın oğlunu:nazar::16:Ben korunmadım ama hamilede kalamadım 2 yıllık evliyim ve kilo vermeye çalışıyorum sağlığım ve bebk olması için ama anca 1 kilo verebilmişim 1.5 ayda nerdeyse sence neyapmam lazım.Sen diyetisyene gittinmi?Maşallah güzel vermişsin çünkü nasıl verdiğini anlatırsan diyet listesi spor vs sevinirim.Bilgilerini bekliyorum:29:

diyetisyene gittiğimde o listelere hiç uyamadım.ama şimdi karatay diyetini rahatlıkla uyguluyorum.kitaplarını okudum canan karatayın.spor yaptığımda daha kolay gidiyor.benim iki çocuğum var.doktor tedavisiz olmaz demişti ama ikiside tedavisiz oldu.oğlum 2,5 kızım 6 yaşında .ama artık kilo vermem lazım.adet olmuyorum.8 ay oldu.iyice şiştim.

benim diyetim şöyle.ekmek,her türlü hamurişi yasak.hertürlü işlenmiş gıda yasak.şeker,asitli içecekler yasak.günde üç öğün var.özellikle sabah kahvaltı epey zengin ama ekmek yerine 1çay bardağı ceviz içi var.örnek menülerini internetten indirebilirsin.ama açlık yoksunluk hissi yok.çünkü doyana kadar yiyebiliyorsun yasaklılar haricinde.

canımm kusura bakma cevapta geciktimm :((
diyetisyene gitmedimm.. diyet grupları var bu sitede gördünmü bilmiyorumm orda yarıs yapıoruz:)
ister istemez kendini strese sokupp haftada 1 kiloda olsa veriyosun:) umarımm hepimizz kavusuruz bebislerimize:(:49:

Estağfurullah canım aslında yarış gibi olması insanı hırslandırıyor inşallah sende istediğin kiloya gelirsin.Amin canım hepimiz kavuşalım bebeklerimize:16:Bu arada özel diyetisyene gideceğim cuma günü diyetisyene gidersem belki verme şeklim daha iyi olur diye düşünüyorum:31:

allah kolaylık versin.bende yeni evliyken kadın doğumcu, kendiliğinden çocuğun olmaz demişti.kızım oldu.sonra da oğlum oldu ki benim adet düzenim hiç yok.

Maşallah Allah bağışlasın canım:nazar::emir_bebek: Allah ol derse hiç birşey engel değil darısıda bizlere inşallah hayırlısıyla:16::49:

benim diyetim şöyle.ekmek,her türlü hamurişi yasak.hertürlü işlenmiş gıda yasak.şeker,asitli içecekler yasak.günde üç öğün var.özellikle sabah kahvaltı epey zengin ama ekmek yerine 1çay bardağı ceviz içi var.örnek menülerini internetten indirebilirsin.ama açlık yoksunluk hissi yok.çünkü doyana kadar yiyebiliyorsun yasaklılar haricinde.

Kendinmi planladın bu diyeti yoksa diyetisyenemi gittin?Ben diyetisyene gideceğimde kısmet olursa cuma günü.Peki verebiliyormusun yani istediğin hızda kilo kaybın oluyormu?Allah kolaylık versin hepimize:46::10::8:

benimdee hiç yok işte.. ancak ilac kullanırsam geliyo..
cocuklarını Allah bagıslasınn umarım en kısa zamanda bende anne olurum :31:

Merhabalar bende PKO luyum bende 2 yıldan fazladır tedavi görüyorum hep ilaç kullandım neyse..iki aşılama yaptırdımNene hatunda tutmadı.kocaeli umuttepe de tam tüp bebek için görüşmelerim başladı tahl,ilerim hazırlandı gittik geldik tedaviye başlayacaktık elimde tüm evraklarım hazır artık iğnelere başlarız ardındanda tüp bebek diyordumki doktorum tahlilerime baktı ve şekerin yüksek çıktı dedi tüp bebek yapamam kilo vermen lazım dedi.ben ağlaya ağlaya önce diyetisyene gittim tartı başında şaşkın kala kaldım ibre 80 gösteriyodu ne ara almıştım bu kadar kg anlamadım .Neyse hemen diyet programı başlattı doktorum.adından spor salonuna kayıt oldum ve başladım ilk 2 hafta 3,5 kg verdim.77.1 oldum .Yarında 1 ayım doluyo bakıcam kaç kilo daha verdim diye şuan meraktan ölüyorum ..Çok şükür bende zor kg vermek gibi durum olmadı ama ben diyetime tam uyuyorum.Asla liste dışına çıkmıyorum ve özel yemeklerim var lezzettliii..Bu şekilde kolay oluyo:)) paylaşıma devam ederim yarında kg muda yazarım tekrar hepinize bol şans kızlar...

Kendinmi planladın bu diyeti yoksa diyetisyenemi gittin?Ben diyetisyene gideceğimde kısmet olursa cuma günü.Peki verebiliyormusun yani istediğin hızda kilo kaybın oluyormu?Allah kolaylık versin hepimize:46::10::8:

canım,canan efendigil karatay diye bir doktorun iki adet kitabı var onları okudum başladım.diyetisyenede gittim önce ama anca iki hafta kendimi frenleyerek dayandım.ama şimdi yasaklılara karşı bir isteğim yok.zzaten bu diyeti tercih nedenim pko gigi hastalıkları tedavi edici olması yönü.diyetin mantığı insülüni yükseltmeme üzerine kurulu.yada yavaş yükseltme.3 öğün var.ara öğün yok.

Back
X