Pko'lular :(

merhaba arkadaşlar, ben 20 yaşındayım
yaklaşık 2 hafta önce pko teşhisi konuldu :14:
Daha ne olduğunu bile bilmiyordum bu hastalığın, şok oldum gerçekten. Adet göremiyordum 4 ayda 1 oluyordum ondada miktar azdı.
şimdi tarlusal kullandım, bıraktığımda kara bir leke olarak regl olmuş oldum :14:
Şimdide yasmın doğum kontrol hapına başladım.
Önceden sivilceler için diane35 kullanmıştım aşıır kilo problemi olmuştu bende. 2 ayda yaklaşık olarak 7 kilo aldım.
Gerçi ilacı bırakır bırakmaz 5 kilosu direk gitti. Galiba ödem tutuyor anlamadım.
Şimdilik yasmın de herhangi bir iştah açma vs yok. Umarım böyle devam eder.
Paylaşmak istedim sizle bu sıkıntımı,
sevgiler :124:
hepimize geçmiş olsun tabii birde… :5:

merhaba arkadaşlar, ben 20 yaşındayım
yaklaşık 2 hafta önce pko teşhisi konuldu :14:
Daha ne olduğunu bile bilmiyordum bu hastalığın, şok oldum gerçekten. Adet göremiyordum 4 ayda 1 oluyordum ondada miktar azdı.
şimdi tarlusal kullandım, bıraktığımda kara bir leke olarak regl olmuş oldum :14:
Şimdide yasmın doğum kontrol hapına başladım.
Önceden sivilceler için diane35 kullanmıştım aşıır kilo problemi olmuştu bende. 2 ayda yaklaşık olarak 7 kilo aldım.
Gerçi ilacı bırakır bırakmaz 5 kilosu direk gitti. Galiba ödem tutuyor anlamadım.
Şimdilik yasmın de herhangi bir iştah açma vs yok. Umarım böyle devam eder.
Paylaşmak istedim sizle bu sıkıntımı,
sevgiler :124:
hepimize geçmiş olsun tabii birde… :5:
sen sen ol kadındoğum kontrol hapı kullanma:(ben bekarlığımda yıllarca kullandım.ve şu an 3 yıla yakın evliyim hala çocuk sahibi olamadık:(((((o doktorların allah belasını versin.biz pkolular zaten yumurtalarmz çalşmyo ve bu kadındoğum kontrol haplarıyla da daha beter yumurtalarmz felç edlyo.sadece dupaston kullan adet olmak için.

pkolu olup kıstı olan, adetı 3 -4 ay gelmeyen, bekarkende duzene gırmesı ıçın doğum kontrol haplarını 4-5 sene kullanan,bebek için karar verdıgınde nasıl olsa hemen bebek olmaz barı gecıktırmeyeyım dıyen ama korunmayı bıraktıktan sonra ıkıncı ayda prensesı göbüşüne konan ben varım:36: nasılım:34:

pko lu ve guatrlı olup arada diane ve farklı bir ilaç daha kullanıp iki ay düzenli olsa da üçüncü ay muhakkak sekteye uğrarken evlendikten sonra bir ayda iki kere adet görünce doktora gidip doktorun zayıflamazsan hamile kalamazsın dediği bu yüzden korunmayı bırakınca ayına hamile kalan beni de ekleyiiinn :8::8:

Son düzenleme:
İlacla Yumurtam gelişmedi bu ay soğan suyu içtim adetim gecikti 5 gün dedim herlade sonradan gelişti ve hamile olduğu sandım test yaptım değilmişim..cnm sikldi yine moralin bozuldu..

19 yasindayim ve 3 yillik evliyim pko luyum 89 kiloyum.tuylenme yok 3 aydir glifor kullaniyorum ve bu ay klomen de kullandim ,ve 3 gun once kontrole gittigimde 19 mm yumurtam olusmus,sizce hamile kalma ihtimalim varmi.Allah herkese saglikli hayirli evlatlar nasip etsin

sen sen ol kadındoğum kontrol hapı kullanma:(ben bekarlığımda yıllarca kullandım.ve şu an 3 yıla yakın evliyim hala çocuk sahibi olamadık:(((((o doktorların allah belasını versin.biz pkolular zaten yumurtalarmz çalşmyo ve bu kadındoğum kontrol haplarıyla da daha beter yumurtalarmz felç edlyo.sadece dupaston kullan adet olmak için.

Doktorum 1 yıllığına kullanmam gerektiğini, kullanmazsam aksi takdirde daha çok yan etkiyle karşılaşabileceğimi söyledi. :(

İlk defa kullancam…
Tarlusal ile adet gördüm ancak oda sadece 1 gün sürdü, sadece siyah bir leke oldu o kadar.
Ne yapmam lazım gerçekten çok çaresizim of

Doktorum 1 yıllığına kullanmam gerektiğini, kullanmazsam aksi takdirde daha çok yan etkiyle karşılaşabileceğimi söyledi. :(

İlk defa kullancam…
Tarlusal ile adet gördüm ancak oda sadece 1 gün sürdü, sadece siyah bir leke oldu o kadar.
Ne yapmam lazım gerçekten çok çaresizim of
duphaston kullan.ya bak senin için söylüyorum.ben yandım sen yanma.o doktorların umrunda mı sanki sanıyosun.bana da öyle dediler her gittiğim doktor.ama şu an acısını çekiyorum.diane ,yasmin veya başkası al birini vur ötekine:43:ya adı üzerinde doğum kontrol hapı.yani yumurtaları felç edyo.ya bak sağlam bi kadın yumurtalığı bile uzun süre kullanım sonucu kuruyo ve çocuk olmuyo.hele bizim zaten çalışmayan yumurtalığımız daha kötü oluyo .çünkü zaten sakat:43:artık sana kalmış.ama bak ilerde bu dediklerimi hatırlarsın.

pkolu olup kıstı olan, adetı 3 -4 ay gelmeyen, bekarkende duzene gırmesı ıçın doğum kontrol haplarını 4-5 sene kullanan,bebek için karar verdıgınde nasıl olsa hemen bebek olmaz barı gecıktırmeyeyım dıyen ama korunmayı bıraktıktan sonra ıkıncı ayda prensesı göbüşüne konan ben varım:36: nasılım:34:

suan o kadar sevindimki bunu okuduguma inşallah bende eylülde evlenip hemen çocuk yapmak istiyorum :)

duphaston kullan.ya bak senin için söylüyorum.ben yandım sen yanma.o doktorların umrunda mı sanki sanıyosun.bana da öyle dediler her gittiğim doktor.ama şu an acısını çekiyorum.diane ,yasmin veya başkası al birini vur ötekine:43:ya adı üzerinde doğum kontrol hapı.yani yumurtaları felç edyo.ya bak sağlam bi kadın yumurtalığı bile uzun süre kullanım sonucu kuruyo ve çocuk olmuyo.hele bizim zaten çalışmayan yumurtalığımız daha kötü oluyo .çünkü zaten sakat:43:artık sana kalmış.ama bak ilerde bu dediklerimi hatırlarsın.

tamam o zaman bende bırakıyorum doğum kontrol hapını :18:
Tarlusal önermişti doktor bana regl olabilmem için, onun yerine duphaston kulllanıcam o zaman. Düzelme olur mu peki uzun süre kullanımında duphastonun :2:

yookk hemen çoçuk yapma ben ettım sen etmeeee:1::1::1

walla içimdeki korkuyu bilsennn canım benim ya olmazsa diye eylül ayında evlenicem ve ikimizde inanılmaz derecede çocuk seviyoruz ve istiyoruz inşallah hemen olur bizimde çünkü bu kadar istekle çok zor bi dönem olur bizim içinn :5:

tamam o zaman bende bırakıyorum doğum kontrol hapını :18:
Tarlusal önermişti doktor bana regl olabilmem için, onun yerine duphaston kulllanıcam o zaman. Düzelme olur mu peki uzun süre kullanımında duphastonun :2:

hayır olmaz

glukofen,glifor gibi metformin denilen şeker ilaçlarından kullanmanızı öneririm.

"pko ve metformin" diye aratırsanız google da cevabını bulursunuz

Back