• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

PKOLULAR SAKIN DOGUM KONTROL HAPI KULLANMAYIN. PKO COZULMESI COK KOLAY BIR SORUNDUR!!!!

Rail

Rabbimin verdiginede vermediginede ne denebilir ki
Kayıtlı Üye
12 Aralık 2017
661
333
53
41
Pkolular buraya... diyeceklerim var ! :KK49:

Kizlaarrrr ev islerinden ben bakamadim ya kusura bakmayin... :KK12:Bu siteye yeni girdim ve sunu gordum pkolularda cok yanlis bir algi var. Evli olsun bekar olsun genelde pkoyu bir ciddi saglik sorunu bebek sahibi olmaya engel bir durum olarak goruyorlar. Bende saglam bir pkolu olarak bildiklerimi bu baslik altinda anlatmak istedim. Adet oldugumdan beri pkoluyum. 33 yasindayim. Annemden geliyor bana ve kizkardesime. Kardesimde daha hafif ben daha agir tasiyorum kendilerini. O kadar dojtor dolastim ki sacma sapan doktorlar. Ve sonunda 3 aylik omrumun kaldigina karar verdim o kadar ki moral bozucu para tuzagi seylerden gectim. Ve bir gun savas acmaya karar verdim. Bu siradada evlendim. Arstirma sorusturma derken oyle seyler ogrendim ki bugune kadar anlatilanlar cok yanlis ve pko aalinda bir hastalik degil bir ureme sistemi. Ve afrika ulkelerinde genelde bu sekilde uruyor insanlar. Neyse... tabiki icmedigim dogum kontrol hapi kalmadi ama bunun sonucunda kontrol hapinin tedavi etmedigini sadece rahmi kazidigi icin adet oldugumu anladim. Yani yumurta uretip catlatmaktan ziyade rahmi kaziyor zarar veriyor. Biraktim. Sonra dahada farkli seyler ogrendim. Pko nun ne demek oldugunu. Pko lu kisilerin yumurtaliklari normalden fazla calisir. Nedeni ise yumurtaliklarin seker tutmasi. Fazla seker tutan yumurtalik nirmalden fazla yumurta uretir. Ve bu yumurtalar yeri dar geldigi icin catlayamiyor orada sıksıp kaliyor. Icleri su doluyor kirt gorunumunu aliyor. Atilamiyor vucuttan. Adette olusamiyor gebelikte. Ilk cozum yumurtaliklardaki sekeri atmak ve daha az yumurta uretip catlamasina yardimci olmak. Hem adet hem gebelik aciaindan. Bunun cozumude glifor ve o ayarda bir ilac kullanmak. Ben glifor kullaniyordum. Aksamlari tok karnina 1 tane. Tabiki yumurtaliklar seker tutunca vucuttada insulin direnci oluyor. Onun careseinide hem glifir hemde swker nisasta ve un gibi yiyeceklerle vedalasmakla buldum. Gunu gunune adet oluyordum hatta inanin abartmiyorum saati saatine desem yalan solememis olurum. Yasmin dianne 35 gibi haplar zarar veriyor durumu baska yere surukluyor. Tabiki bunlari bilen pkolular da vardir. Ben bilmeyenleri bilgilendirmek istedim. :KK200::KK200: Tabiki iyi bir doktor bulup sorarak kullanilmali glifor vb haplar. Ama cok zararsiz doktorum hamile kaldigindada kullan dedi.

napayim canim adet olmaya calisiyorum olamiyorum en son isde ilac ictim dun bitti progestan blki sokulurum diye beklenedeyim.Doktora gitmeden olayim diyorum ama yok olmuyo
Canim progestan kullanma simdilik zarali degil ama once yumurtaliklarindaki seker dirwncini kirman lazim

Canim progestan kullanma simdilik zarali degil ama once yumurtaliklarindaki seker dirwncini kirman lazim
evet biliyorum ama bnde o ilac pek ise yaramadi bn aylarca adet olmuyorum hatta ilac icmesem yillarca o derece pcom agir sökulmek istiyorum cok agrilarim var kürler denedim ise yaramadi en son ilac ictim yine

Ben de pko hastasıyım. Hiç Doğum kontrol hapı kullanmadım. Adet düzensizliklerim vardı ama kendi halinde gecikmelerle de olsa geliyordu. Arada adet söktürücü hap kullandım. Glifor ve türevleri insülin direncini ayarlamaya yönelik ilaçlardır ve kesinlikle doktor gözetiminde kullanılması gerekir. Her hastaya iyi gelecek diye bir şey Yok. Pko hastalarında kistler inci gibi dizilirler ve yumurtalıklarda yeterli yer olmamasından yumurtanın gelişimini olumsuz etkilerler. Eğer dediğiniz gibi fazla yumurtlamaya sebep olsa zaten sıkıntı çekmezdik. Hamile kalma sürecinde yumurtalarımın azlığından ve yeterince gelişememesinden dolayı uzun uğraşlar verdik...

Soğan suyu ile doğal yöntemler kullanılabilir, faydası olmasa bile zararı olmayan bir tedavi çünkü. Ancak şeker düzenleyici haplar kullanmak öyle bir durum değil. Doktor gözetiminde kullanılması Farklı bir durum ancak bonibon gibi marketten alıp kullanılacak haplar değiller.

4,5 yıllık bir süreç yaşadım, evet dönem dönem şeker düzenleyiciler, yumurta geliştirici haplar, çatlatma iğneleri kullandım. Ancak tedaviye ara verip tüp bebek deneyelim artık dediğimiz ay hamile kaldım. Pko hamile kalmaya engel değil evet ama pko ile hamile kalmak da o kadar basit bir şeker hapıyla halledilecek bir şey değil. Aktardan bir bitki çayı önerir gibi ilaç Önermemelisiniz, tavsiyenize uyup ilaç kullanıp olumsuz etkilenebilecek bir kişi olursa üzülürsünüz.

evet biliyorum ama bnde o ilac pek ise yaramadi bn aylarca adet olmuyorum hatta ilac icmesem yillarca o derece pcom agir sökulmek istiyorum cok agrilarim var kürler denedim ise yaramadi en son ilac ictim yine
Canim nasil ise yaramaz cok mu kilolusun. Cok kilolu olan kisilerde ise yaramiyor sadece.

Ben de pko hastasıyım. Hiç Doğum kontrol hapı kullanmadım. Adet düzensizliklerim vardı ama kendi halinde gecikmelerle de olsa geliyordu. Arada adet söktürücü hap kullandım. Glifor ve türevleri insülin direncini ayarlamaya yönelik ilaçlardır ve kesinlikle doktor gözetiminde kullanılması gerekir. Her hastaya iyi gelecek diye bir şey Yok. Pko hastalarında kistler inci gibi dizilirler ve yumurtalıklarda yeterli yer olmamasından yumurtanın gelişimini olumsuz etkilerler. Eğer dediğiniz gibi fazla yumurtlamaya sebep olsa zaten sıkıntı çekmezdik. Hamile kalma sürecinde yumurtalarımın azlığından ve yeterince gelişememesinden dolayı uzun uğraşlar verdik...

Soğan suyu ile doğal yöntemler kullanılabilir, faydası olmasa bile zararı olmayan bir tedavi çünkü. Ancak şeker düzenleyici haplar kullanmak öyle bir durum değil. Doktor gözetiminde kullanılması Farklı bir durum ancak bonibon gibi marketten alıp kullanılacak haplar değiller.

4,5 yıllık bir süreç yaşadım, evet dönem dönem şeker düzenleyiciler, yumurta geliştirici haplar, çatlatma iğneleri kullandım. Ancak tedaviye ara verip tüp bebek deneyelim artık dediğimiz ay hamile kaldım. Pko hamile kalmaya engel değil evet ama pko ile hamile kalmak da o kadar basit bir şeker hapıyla halledilecek bir şey değil. Aktardan bir bitki çayı önerir gibi ilaç Önermemelisiniz, tavsiyenize uyup ilaç kullanıp olumsuz etkilenebilecek bir kişi olursa üzülürsünüz.
Tamamen okumamissin xanim galiba. Doktor kontrolunde kullanilmasi gerektigini belirttim. Ayrica belirttigim ilaclar penisilin gibi ilaclar degil. Cok kilolu olanlarda ise yaramiyor dogru onu belirtmeyi unuttum. Pko fazla yumyrta olusmasiyla yumurtaliklarda yumurtalarin sksmasiyla iclerinin su dolmasiyla kist gorunumunu alan gelisememis yumurtalardir. Ayrica basimdan gecenleri anlattim paylasmak istedim cunku harika bir doktorum var ve herkeste pko nun bu sekilde gelistigini soyledi. Kisiden kisiye nafiren degisebilir ama doktora danismalari gerektigini soyledim zaten.

Ayrica pkolulardaki sorun ymurta olusmamasi degil catlamamasidir cunku yumurtalikta fazla yumurta olusumu oldugu icin yer yoktur her gelen yumurta sıkışır. Kime sorarsan sor yumurta catlama ilaci kullanmistir. Cunku catlayamaz. Bonibon gibi tavsiye etmedim sadece tek ilaci bu haplar oluyor dedim zayif kilolu butun pkolu haminlarin yumurtaliklari seker tutar. Bunlarda sadece seker atan ilaclarla rahatlayabiliyor. Hamileligin de hayirli olsun bu arada. Rabbim sagsalim kucagina almayi nasip etsin. Darisi bizim basimiza. Sevgiyle kal.

Canim nasil ise yaramaz cok mu kilolusun. Cok kilolu olan kisilerde ise yaramiyor sadece.
soyle soyliyim ilk adet oldugum gunden beri dengeziz adetlerim pcoyum bastan beri uc ayda olan adetlerim dogumdan snra hic olmamaya basladi gectigimiz yillarda bi sene icerisinde tedavi surecinde yani 20 kilo aldim 50 li kilolardan 70 e ve naparsan yapim veremiyorum .Ne glifor ne sogan kuru hic biri ise yaramadi bnde .Dogumdan iki sene sonra ilacla adet oldum bide sekiz ay sonra yine ilacla adet oldum yani benim durum vahim kardesim

Ayrica pkolulardaki sorun ymurta olusmamasi degil catlamamasidir cunku yumurtalikta fazla yumurta olusumu oldugu icin yer yoktur her gelen yumurta sıkışır. Kime sorarsan sor yumurta catlama ilaci kullanmistir. Cunku catlayamaz. Bonibon gibi tavsiye etmedim sadece tek ilaci bu haplar oluyor dedim zayif kilolu butun pkolu haminlarin yumurtaliklari seker tutar. Bunlarda sadece seker atan ilaclarla rahatlayabiliyor. Hamileligin de hayirli olsun bu arada. Rabbim sagsalim kucagina almayi nasip etsin. Darisi bizim basimiza. Sevgiyle kal.
Canım ben de başka bir şey tavsiye edeceksin sandim çok heyecanlandım biran açıkçası :halay: evet glifor bende de ise yarıyor sanırım hamile kalmadım eşim yoktu ve yumurtlama günümden emin değildim bu zamana kadar da ondan olmadığını düşünüyorum geçen ay ilk defa ovulasyon testi yaptim 22. Gün yumurtladım ve çatladı gerçekten şimdi hem glifor hem de inofolic combi kullaniyorum bakalim bu ay insallah hamile kalirim ve yazarimm :dua::dua::dua:

soyle soyliyim ilk adet oldugum gunden beri dengeziz adetlerim pcoyum bastan beri uc ayda olan adetlerim dogumdan snra hic olmamaya basladi gectigimiz yillarda bi sene icerisinde tedavi surecinde yani 20 kilo aldim 50 li kilolardan 70 e ve naparsan yapim veremiyorum .Ne glifor ne sogan kuru hic biri ise yaramadi bnde .Dogumdan iki sene sonra ilacla adet oldum bide sekiz ay sonra yine ilacla adet oldum yani benim durum vahim kardesim
Canim insulin direnci ciddi sekilde var sanirim. Sukur ki evladin varmis. Evet cok ileri senin durumun. Benim eskiden 6 ayda bir geliyordu senede iki kez. Rabbim sifa versin insaallah.

evet soylediginiz herseyi biliyorum bu pco sayesinde prof olduk yumurtalarin hepsi birden buyumeye calistigi icin buyuyup catlayamiyo yedigimiz sekerli unlu gidalarla besleniyo yumurtalar vs.vs.rabbim hepimize yardim etsin

Canim insulin direnci ciddi sekilde var sanirim. Sukur ki evladin varmis. Evet cok ileri senin durumun. Benim eskiden 6 ayda bir geliyordu senede iki kez. Rabbim sifa versin insaallah.
evet bn herseyi ust seviyede yasiyorum prolaktinde hep yuksek hepsiyle ugrasmaya calisiyorum.Evladim oldu sukur en son asilama yaptirdik ilk te tuttu rabbim verdi asilama sebepti .InsaAllah isteyen herkese versin rabbim

Back