Merhaba arkadaşlar, sırf polikistik over konusunda az da olsa faydam dokunur birilerine diyerek kadınlar kulübüne bu mesajı yazmak için üye oldum .
22 yaşındayım , 1.57 boyunda 54 kilodayım . 1 buçuk senelik evliyim ve yaklaşık 5 6 aydır bebek istiyoruz . Polikistik over hastası olduğumuda 6 ay önce bebek istemeye başladığımız kadın doğum uzmanına gittigimizde öğrendik, kuzenim de aynı rahatsizlik yüzünden uzun zamn evlat sahibi olamadı ve bu hastalığın genetik bir yönünün de olduğunu ögrendigin için çok korkup panik yaptım ilk başlarda .
Tedavi uzun sürer korkusuyla hemen turkiyenin en ünlü doktorlarından birinin yaşadığım şehirdeki kliniğine gittim ve tedavi öncesinde yapılması gereken şeyleri ( rahim filmi , hormon testi vb gibi ) yapmaya başladık fakat Her birinin adet döngüsüne göre belli bir günü olduğu için sadece nerde ne rahatsizlik var polikistikten başka problem var mi bunları kontrol etmek 3 4 ayımızı aldı. Herşey bitti ve tedaviye başlamak için adetimi bekliyorduk bir aksilik oldu ve o ay hesaplarıma göre adet tarihimde memlekete gitmemiz gerekiyordu
Tamda bunaldigim zamanlardi bu boslugu degerlendirmek istedim ve sürekli duyduğum soğan kürünu uygulamaya karar veririm. Adetimin bitişinin 3. Günü sabahı başladım 15 gün boyunca öğlen 11 akşam 11 aç karnına yada yemekten 1 saat sonra içmeye başladım, 1 orta boy soğanı 1 buçuk bardak soğuk suda ağzı kapalı şekilde kaynamaya başladıktan sonra 5 dk süre tuttum ve sıcağa yakın, dayanabildiydim kadar sıcaklığa sıcak içmeye çalıştım çay gibi . Içmeye başladıktan 3 4 gün sonra lekelenmeler oldu , benim tahminim rahim temizleniyordu 1 hafta kadar adete benzer ama daha az kanama ve kahverengi leke arası lekelenmelerim oldu kürü içmeye devam ettim bu süreçte.
Doktorum yumurtlama olmadığını ve bu yüzden bebek sahibi olamadigimi söylemişti
Ve kür bittikten bir kaç gün sonra yumurtlama oldu , kaşık ağrısı ve göğüs ucu ağrısı oldu daha önceleri iki adet arasında hiçte böyle ağrılar olmazdı, demekki kür gerçekten fayda etmişti ve öncesinde bir türlü olmayan yumurtlamaya ve yumurta çatlamaya yardımcı olmuştu, ben hemen bu ay hamile kalırım felan diye acele ediyorum test yaptım çıkmadı. Adetim düzensiz 40 günde bir felan oluyordum neyse adetim geldi ama her zamankindendaha köyü renkte ve daha fazla . Bu ay ise adetime 1 hafta kadar vardi sanirim 2 haftadir yorgunluk ve feci şekilde gogus ucu ve tum gogsumde ağrı hissettim, sürekli kaşık batması ve ağrısı oldu hafiften de arada bi ağzım sulaniyordu mide bulantısı gibi dun kan testi yaptirdik ve bhcg 15.000 cikti yani ortalama 4, 5 haftalık gebeyim
Yani kürü uyguladigim ay değil birsonra ki ay kürün ardından 1 adet geçirdim ve gebe kaldım
Ben oncelikle Allahım izni ve sogan kürü vesilesiyle olduğuna eminim eger adet olsaydim bu ay tedaviye baslayacaktik , püf nokta olarak kürü düzenli aynı saatlerde ve aç içmeye çalıştım hiç fire vermeden içtim ve de tabiki en büyük püf nokta " Rabbimiz " onun izni olmadan hicbir şey olmaz bu süreçte ibadetlerime ve duarima daha da ağırlık verdim , O Allah ki bizi yaratan ve dna'mıza hücremize kadar bizi en iyi tanıyadır , ol demesiyle herşey olur , onun rızasını almaya çalıştım bol bol dua ettim ve gerçekten canı yürekten güvendim Rabbime hamd olsun nasip etti