Pko'lu hanımların hamilelik belirtileri...

Mettgul

evli, mutlu, cocuklu :)
Kayıtlı Üye
15 Kasım 2011
748
37
73
Merhaba arkadaşlar ben 2 ay önce pko olduğumu öğrendim... Hormon testi yapıldı. Değerlerim normal. Hatta doktorum "değerlerin benimkilerden bile iyi dedi" Fakat adet düzensizliğim olduğu için pko teşhisi koydu. Progestan hap verdi.Eşimle 1 aydır korunmuyoruz... En son 16 Haziranda adet gördüm yani adetimin ilk günü 16 hazirandı. Yarın adet görmem gerekiyor fakat bu ay hap kullanmadım... Yani adet olmayabilirim yine... Ergenlikten beri adet düzensizliği yaşıyorum... Bazen 1 yıl hiç gelmiyor. Fakat doktorlar hormonlarımın normal olduğunu söylüyor.

Şimdi benim sıkıntım şu: 2 haftadır kasıklarım ağrıyor. Pantolon giyemiyorum. Sıkıntı yapıyor. Göğüslerim şişti. Belim çok ağrıyor. Karın boşluğum ve sırtım da ağrıyor. Alt karın bölgemde ve kasıklarımda şişkinlik var... ÇArşamba günü idrar testi yaptım negatif çıktı. Haftaya testi tekrarlayıp sonucu ne olursa olsun doktora gitmeyi düşünüyorum belki geç döllenme olabilir diye ( hep bir umut işte :)) ) ...

Sağlıklı hanımlarda adetin gelmemesi hamilelik belirtisi olarak kabul ediliyor. Fakat bu benim ve benim gibi pkolu hanımlar için geçerli değil... Benim gibi pko olan hanımlar hamile olduğunu nasıl anladınız acaba? Bendeki bu belirtiler, Hamilelik belirtisi mi? yoksa basit bir üşütme ya da yumurtlama dönemi belirtileri mi?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim...

Cevap yok... Ben deneyimlerimi paylaşayım belki benimle aynı sorunları yaşayanlara fikir olur... Bugün adet görmem gerekiyor ama görmedim. Fakat belirtilerin hepsi kayboldu birden. Hiç ağrım yok... Sanırım sadece üşütmüşüm... Yine de haftaya doktora gideceğim... Allah hayırlı zamanda hayırlı evlat versin.

ben de yeni öğrendim pkolu olduğumu.doktor pko tek başına gebeliğe engel değildir dedi.dün smear aldı.eşim de spermiogram yaptırdı.pazartesi sonuçlar çıkar sanırım.ona göre bi tedavi belirleyeceğiz.eşimde sorun yoksa hsg çekilecek.bakalım hayırlısı.benim adetime yaklaşık 10 gün var.ama bugün çok yoğun bi akıntım oldu.ilk defa oluyor bu şekilde.sağ kasığımda da batma var.inşallah hamileyimdir.belki tedavisiz olmuştur

selamlar..bende pkoluyum
iki aydır hayıt tohumu içiyordum soğan kürüyler beraber düzene girmişti adetim ama bu ay dokuzunda adet olmam gerekiyordu fakat bi belirti yok...ama kasıklarımda batma var sürekli ..işte bi umut acaba hamilemiyim diye test aldım ama negatif:)) bi kaç gün sonra kan testi yaptırıcam ve eğer yine yoksa artık doktorun yolu görünüyor banada..ya kızlar dua edinde hamile olayım yaaaaaDD

ben de pazartesi test yapıcam valla.beklemek zor geliyor.bu sefer çok umutluyum.çok fazla belirtim var.bu ay ben de tarçın,bal,çörekotu kullandım.faydasını görürüm inşallah.Allah isteyen herkese nasip etsin

canım bende pkoluyum bekarlığımdan beri öyle ben çok denedim aşılama ile hamile kaldım inş sana gerek kalmaz umarım hamilesindir geç döllenme olduysa testte çıkmayablir belirtilerin benim gebelik belirtileriyle aynı ümitlendirme istemem amaa sen yine de bekle testi tekrarla pko da yumurtlama çok geç oluyor

Hap kullanmadığım zamanlarda zaten adet olmuyorum... Bu ay progestan içmedim. Tatile çıktık eşimle, haplarımı almamışım yanıma.. İçmediğim için adet olmam yine. Fakat belirtilerden dolayı içimde tuhaf bi his var. Çarşamba yapmıştım testi. önümüzdeki çarşamba tekrarlayacağım. Negatif çıksa bile perşembe doktora gitmeyi düşünüyorum... Adetin düzensiz olması inanılmaz bir belirsizlik yaratıyor. 2 gündür bel ağrım ve kasık ağrım yok. Fakat göbek deliğimin olduğu yerde ara sıra sertleşme ve acıma hissediyorum... Psikolojik olarak ta etkiliyorum sanırım kendimi. Allah herşeyin hayırlısını versin kızlar... Cevaplarınız için de teşekkür ederim... İnşallah hamileyizdir

Testin sonucunu ve doktorla olan görüşmemi de yazacağım... İnşallah sizlerden de hayırlı haberler alırız. rose_21 arkadaşım sende bebeğini hayırlısıyla kucağına alırsın İnşallah. Rabbim sana bağışlasın bebişini...

Son düzenleme:
arkadaslar acılll lutfen yardım edın!!!!!!!!! kafam cok karısık en son hazıran 13 de adet oldum 9 da hastalanmam gerekıyordu hastalanmadım dun test yaptım ıkıncı cızgı cok az var gıbıydı bugun yıne tekrarladım sadece tek cızgı vardı.hamılemıyım degılsem nıye gelmedı hamılaysem testte nıye cıkmadı baska bır sorunmu var acaba nolur yardımızı beklıyorum bnm durumunda olan varmı?

testi tekrarlaman lazım.bugün yaptığın testi ilk idrarla mı yaptın?

Alalh razı olsun canı9m inşallah sende hayırlısıyla kavuşursun bebişine en kısa zamanda haber ver mutlaka takip edicem seni yardımcı olmaya çalışırım pkolu tecrübeli biri olarak

kızlar ya yarın sabah ilk şişim test yaptırmak ama bi sizede sorayım dedim ..benim normalde vücut ısım 35.8 lerde oluyordu ki hatta yumurtlama dönemini böyle anlayabiklirsin diye söylemişlerdi bana ..ateş ölçme yöntemiyle yani.şimdi ölçüyorum 36.5 36.3 bu civarda..sanki daha bi inanasım geliyor böyle oluncada hamilelik belirtisi bunlar diye:))yarın inşallah yazabilirim hamileyim diye:))

bu ay öyle kendimi dinliyorum bende :)) batmalar var zaten vücut ısım yükseldi ve bir kocakarı yöntemide kirpiklerim yapışık hadi bakalım hayırlısı inşallah...

her ikiniz içinde yazmıştım hayırlısı olsun canım vakti zamanı gelince oluyor bu işller istediğin kadar uğraş olmaz aman dersin bırakırsın bi bakmışsın kucağında doktorum öyle demişti bana 7 kere tüp bebek yaptıran bir çift varmış artık olmuyo diye vazgeçiyorlar ertesi ay hamile olarak geliyor kısmet işte kendini çok belirtilere kaptırma sürekli düşünmemeye çalış stres ve beyinde bitiyor bu iş diyor benim dktorum tavsiyesine uymaya çalıştım ben ama faydası var gerçekten ama zor tabi düşünmemek hele de isterken hayırlısı olsun hakkınızda

kızlar yardımmm edın lutfen dunde de yazmıstım en erken hamıle olundugunu ne zaman ogrenebılırız bugun saglık ocagına gıttım hazıranın 13 adetımın ılk gununydu test yapmak ıstemedıler ılla 15 gun gecmesı gerekıyormus temmuzun 25 gelmemı soyledıler daha once bellı olmazmıs ben ılla yapın dıyınce ewde yapılan testlerden yaptılar bu normalmı farklı testlerın yapılması gerekmezmı ılla 15 gun mmu beklemelıyım sımdıden tsk ederım

mozge, arkadaşım sen dedikleri tarihte git en iyisi. En kesin sonucu öğrenirsin için rhat olur. hakkında hayırlısı olsun...

Arkadaşlar ben bugün yine kasık sancıları çekmeye başladım. Özellikle sağ kasıkta sancılarım var... Belim bugün ağrımıyor çok fakat yumurtalıklarımı hissediyorum resmen. Pantalon giydim bugün, o pantalon değdikçe kasıklarıma acıdı. Bir de bugün birşey farkettim. Sağ kasığım şiş. Öyle ki göbek deliğim sola kaydı... Eşim 2 haftdır şikayetlerimi biliyor ama idrar testleri negatif çıktığı için önemsememişti hiç. Bugün göbek deliğimin sola kaydığını ve kasığımın şiş olduğunu farkedince çok korktu. Yarın sabah hemen doktora gidelim dedim... bende evdeki son testi de yaptım. Sonuç negatif... Bakalım hayırlısıyla yarın sabah doktora gidiyorum...

Bu arada benim gibi pko'lu hanımlar beni daha iyi anlar bu yüzden en son yaptığım hormon testi sonuçlarını, son adet günümü de yazıyorum:

TSH mIU/L 1,89 - = Normal

FSH mıu/ml 5,55 - = Normal

LH mIU/mL 4,08 - = Normal

ESTRADIOL ( E2 ) pg/ml 21,189 -= Normal

PROLAKTİN ng/mL 12,1 - = Normal

En son adet başlangıç günüm: 16 Haziran 2012 (progestan hap ile adet olabildim)

Bu ay 19 Temmuz cumartesi günü adet olmam gerekiyordu fakat olmadım... Geçen hafta çarşamba günü ve bugün idrar testi yaptım evde ikisi de negatif. Biliyorum acele ediyorum. En azından Bir dahaki cumartesiye kadar beklemeliydim ama dayanamadım...

Şuan pko için bir tedavi görmüyorum sadece progestan capsul hap verdi doktorum. Onu da bu ay içmedim maalesef... Böyle işte... İnşallah yarın doktordan hayırlı haberler alırım...

dogru dıyosunda da ınsan bı an once sonucu ogrenmek ıstıo sabırsızlanıo 3gun gecınce kesın sonuc dıe duymustm o yuzdn sordum kasık agrılarım ck oldu geleck gıbıydı ama gelmedı bugunde anıden kasıgıma kramplr gırdı bıcak batması gıbı umarım tum ısteyenlern bebıslerı olur Allahım hayyırlı ewlatlar versn hepımıze

bende bugün kan tahlili yaptıramadım saat geç olmuş bi kez daha israr testi yapıyım dedim ..ikinci çizgi hafifte olsa görünüyordu :)))))))))))))))))))))))))))))))) akşam akşam bi umutlandımki ya sormayın..sabah nasıl olacak şimdi geçermi saatler

19 Temmuz gelmedi canım henüz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…