• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Pkolu bireylerin hamilelik planı nasıl olmalı ?

nazengullll

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
16 Ocak 2022
86
35
3
27
Kızlar henüz 4 aylık evliyim Allah nasip ederse 2. Yılıma kadar bebek düşünmüyorum ama pko hastasıyım adetlerim düzenli ama günümüzde bebek sahibi olmak çok zor gibi gözüküyor tabii taktir Allah’ın. Kondom yoluyla korunuyoruz pko hastası olduğum için zor bebek sahibi olursun korunma gibi sözler duyuyorum canım sıkılıyor doktorda zor hamile kalırsın dedi korunmayı bıraksam bebeğe hazır değilim ne gibi bir yol izlenmeli fikirlerinizi bekliyorum..

Bebek istemiyorsanız korunun. Karar verince korunmayi bırakırsınız. Kilo verir akdeniz tipi beslenirsiniz. Esiniz de saglikliysa olur inşallah.

Pcos da kilolu olmak hamileliği çok fazla etkiliyor sanırım. Sağlıklı beslenip kilonuzla dikkat ederseniz istediğiniz zamana geldiğinizde hamile kalırsınız diye düşünüyorum

Tavsiyem eşinizde tahlillerini yaptırsın ondan sonra tekrar plan yapın ben de pko luymuşum bilmiyodum 1 buçuk sene çocuk istemedik eşim korundu sonra çocuk isteyince bikaç ay denedik olmayınca doktora gittik eşimin morfoloji 1 benim pkolu olduğumu öğrendik bu bize 8 seneye maloldu 3 aşılama 2 tüp bebek 2. Tüp bebek pozitif şükür şuan 5haftalık hamileyim çok zor bir süreç inşallah yaşamazsınız ama en azından konrollerinizi yaptırın bir problem varsa önden kendinizi hazırlayın

Tavsiyem eşinizde tahlillerini yaptırsın ondan sonra tekrar plan yapın ben de pko luymuşum bilmiyodum 1 buçuk sene çocuk istemedik eşim korundu sonra çocuk isteyince bikaç ay denedik olmayınca doktora gittik eşimin morfoloji 1 benim pkolu olduğumu öğrendik bu bize 8 seneye maloldu 3 aşılama 2 tüp bebek 2. Tüp bebek pozitif şükür şuan 5haftalık hamileyim çok zor bir süreç inşallah yaşamazsınız ama en azından konrollerinizi yaptırın bir problem varsa önden kendinizi hazırlayın
Umarım bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alırsınız. Kilonuz var mıydı

Teşekkür ederim sadece biraz göbek kısmım var o gitmiyor hiç🙈 pko zaten göbek bel kısmında yağlanma yapıyor
Zayıflayınca basit oluyor diyorlar benim az bi fazlam var onda da spora başladım 1 - 2 aya toparlarım diye düşünüyorum ama bakalım nasip

Kilo alman hızlı olur dikkat etmelisin hepsi zincirleme oluyor. Kilo alınca insülin direnci oluyor o fazla Yemene sebep oluyor fazla yiyince daha çok kilo alıyorsun böyle bir kısır döngü Pcos diyeti var nelerden uzak durman gerek onları araştır. Onun dışında her ay düzenli oluyorsan bir sıkıntı olacağını sanmıyorum. Gebelik düşündugunde kadın dogumcuya git hormonlarına falan baksın bide eğer şartlar uygunsa hazır hissediyorsan çok beklemesen iyi olur. Benim iki kere kendiliğinden oldu ikisi düştü ama başka nedenden pcosla ilgili değil. Bir buçuk yılım gitti.

Kilo alman hızlı olur dikkat etmelisin hepsi zincirleme oluyor. Kilo alınca insülin direnci oluyor o fazla Yemene sebep oluyor fazla yiyince daha çok kilo alıyorsun böyle bir kısır döngü Pcos diyeti var nelerden uzak durman gerek onları araştır. Onun dışında her ay düzenli oluyorsan bir sıkıntı olacağını sanmıyorum. Gebelik düşündugunde kadın dogumcuya git hormonlarına falan baksın bide eğer şartlar uygunsa hazır hissediyorsan çok beklemesen iyi olur. Benim iki kere kendiliğinden oldu ikisi düştü ama başka nedenden pcosla ilgili değil. Bir buçuk yılım gitti.
Henüz 23 yaşındayım biraz vaktim var diye düşünüyorum

Henüz 23 yaşındayım biraz vaktim var diye düşünüyorum
Hmm yaşin küçükmüş bir ara doktora git istersen her şey yolundaysa bekle herkes de aynı seyretmiyor Pcos sendeki hormonlar nasıl ona bakılması gerek.

Hmm yaşin küçükmüş bir ara doktora git istersen her şey yolundaysa bekle herkes de aynı seyretmiyor Pcos sendeki hormonlar nasıl ona bakılması gerek.
Kilo kontrol altında olduğu müddetçe kolay olduğunu duydum ama nasip tabii bilemem eşime bahsetmedim bu durumdan biraz daha forma girip gideceğim doktora bakalım ne olacak

Kilo kontrol altında olduğu müddetçe kolay olduğunu duydum ama nasip tabii bilemem eşime bahsetmedim bu durumdan biraz daha forma girip gideceğim doktora bakalım ne olacak
Canını sıkmak için demiyorum kilo sorunu olmayıpta hamile kalmakta zorlananları gördüm birasda nasip kısmet işi tabi ama sadece baştan kendini doktor kontrolu altında tutmanı tavsiye ederim inşallah istediğin zamanda hamile kalırsın😊

Back