• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Pko ve özgüven

• Konu Sahibi Konu Sahibi Tzk
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bahsettiğiniz ilaç tüm yöntemler denendikten sonra son çare olarak kullanılıyor. Çok kuvvetli bir ilaç; ilacı kullanırken ve kullandıktan sonra da belli bir süre hamile kalmamak gerekiyor. (sanırım bir kaç ay ya da daha uzun da olabilir tam hatırlamıyorum araştırmak lazım)
İlaç tüm vücudu etkiliyor. Benim 1 haftada tüm vücudumu kurutmuştum. Yüzüm kuruluktan pul pul dökülmeye başlamıştı ve bırakmıştım ilacı.
Ay pardon roaccutane icin demissiniz
Ben fitilden bahsediyorsunuz sandim🤭🤭😁🤪🤪

Ben de artık kendimi bildim bileli pcos hastasıyım. 26 yaşındayım şimdi. Tüylenme, kilo, ve adet düzensizliğim vardı. Evli değilim. Bir ara fazla kilo alınca diyet yaptım ve 2 yılda 20 kilo verdim. Kilo vermeden önce adet görmüyordum. Ancak doğum kontrol haplarıyla görüyordum ama diyete başlayınca bir az kilo verince artık adetimi her ay düzenli en önemlisi ilaçsız görüyorum çok şükür. Hatta adetin gelmesinin karşısını alan 2 üründen artık şübheliyim. Ya süt, yoğut, peynir gibi ürünlermiş ya da kırmızı etmiş. Çünkü bu dediklerimi artık tüketmiyorum ve ya çoook az tüketiyorum. Tüylenmeye gelince. Tüylenme bende en çok yüz ve göğüs bölgesinde. Yüzümü lazerle hallediyorum. Yapıyorum ve 1 ay tüy problemi olmuyor en azından. Adetim düzeldi diye tüyler çıkmaz diye umutluydum ama bir biriyle alakası yokmuş. Yüz sivilcelerinede bir çözüm yok malesef. Allah bize kolaylık versin. Bir yerde okumuştum. Bir doktor pcos hakkında " bu bir sindrom. Sindrom iyileşecek bir hastalık değil. Onunla yaşamayı öğrenmelisiniz. Çünkü ölünceye kadar bu hastalık sizinle beraber olacak" demişti.

Ne kadar karamsar bir yazi olmus. Evet yazdiklarinin aynilarini ben de yasiyorum ama cok sukur cocuk sahibi olmamiza engel olmamis bak. Saydigin her seyin caresi var; tuylenme, kilo, sivilce,adet duzensizligi. Biraz bitkisel kurleri de arastir derim. Testere disli aslanpencesi bende cok ise yaramisti. Cocuk icin yapmistim o kuru. O ay butun hormonlarim duzene girmisti. Ama cikmis tuylere yapacak tek sey lazer. O sayede kurtulabiliriz. Allah baska dert vermesin ;)

Bilmediğimden soruyorum

Pko ve yumurta tembelliği ilişkisi nedir?

Konu dışı fakat, bilen yazarsa mutlu olurum
Bende pcos hastasıyım pcos ve yumurta tembelliğinin ilişkisi şu yumurtanın belli bir boyutu var yaklaşık 18mm yumurta istenilen büyüklüğe gelmiyor 5 mm gibi bir düzeyde kalıyor buna tembellik deniyor bu 5mm kalan yumurta büyyüp yumurtadan atılamadığı için yumurtalık kesesinde kalıyor yok da olmuyor ve bu biriktikçe inci gibi küçük yumurtalar yan yana yumurtalığın içinde kalıyor bu ve bunlar testestron hormonu salgılamaya başlıyorlar saç dökülmesi, tüylenme, kilo alma vs gibi adetlerin geç olmasının sebebi ise yumurtanın atılamayıp zamanla rahim duvarının dökülmesi kişiden kişiye ve aydan aya değiltiği için adet düzensizliği yapar bu etkilerin genel adına da pcos deniyor. Ben de bir sene önce öğrendim gebe kalamadığım için doktorum böyle anlattı tedavi gördüm şuan 5+4 gebeyim

Benim kafam çok karıştı.2-3 yıl önce kistim patlayınca bana pko teşhisi konuldu ama bunu bana söyleyen tek bir doktor oldu. Oda minik minik bir sürü yumurta gördüğü için öyle dedi. O süreçte doğum kontrol hapı kullandım. Sonra hapı bırakmak isteyince başka bir doktora gittiğimde sıkıntı olmadığını söylemişti. 2017 de lh 5.54 fsh 4.36 çıkmış. E nabızdan baktım şimdi. Bende akne sorunu vardı. Adetim düzenli ve 1.70 e 55 kiloydum yıllarca. Buna güvenerek düzgün korunmadım ve 8 haftalık hamileyim sürpriz bir şekilde. Aklımın karıştığı nokta tüm belirtiler doğumdan sonra mı başlayacak ? Yoksa ben pkolu değilmiyim ?

160 boya 64 fazla evet ama 54 e dusmussen eger kotu durmuyordur bende kilo alınca göbeğim ve kollarim kilo alır. Ama ben 45 kg im zayifim o acıdan biraz daha şanslıyım. Insallah yoktur insulin direnci ben olcturdum yokmus
Yumurtaliklarimda pco goruntusu var benim evet pco sendromluyum kan tahlilleri bunu dogruluyor ama doktor dediki yumurta rezervin cok iyi. Sen dedi düşün ki ferrari araban var ama onu çalıştıracak benzinin yok. Bankada 10 milyon dolarin var ama cekecek banka kartın yok. Hic olumsuz konusmadi cocuk konusunda
Dogal yolla gebelik oluyormus pco da seninki dogal yolla oldu dimi?
Evet ben pko olduğumubile bilmiyordum

Ca
Benim kafam çok karıştı.2-3 yıl önce kistim patlayınca bana pko teşhisi konuldu ama bunu bana söyleyen tek bir doktor oldu. Oda minik minik bir sürü yumurta gördüğü için öyle dedi. O süreçte doğum kontrol hapı kullandım. Sonra hapı bırakmak isteyince başka bir doktora gittiğimde sıkıntı olmadığını söylemişti. 2017 de lh 5.54 fsh 4.36 çıkmış. E nabızdan baktım şimdi. Bende akne sorunu vardı. Adetim düzenli ve 1.70 e 55 kiloydum yıllarca. Buna güvenerek düzgün korunmadım ve 8 haftalık hamileyim sürpriz bir şekilde. Aklımın karıştığı nokta tüm belirtiler doğumdan sonra mı başlayacak ? Yoksa ben pkolu değilmiyim ?
Canım herkeste belirtiler aynı olacak diye bir şey yok ben hepsini yaşıyorum.ne yazık ki ama bir arkadaşım vardı pko hiç saçı dökülmedi birinin sivilcesi çıkmazdı herkeste aynı değil bir de ben beslenmeme çok dikkat etmem

Çok bilgi sahibi degilim.Pkolu oldugumu evlenince ögrendım. ilk aylarda istemiyorduk fakat adet olamadım 50 55 gunde bır oldum.ılk 3 ay gibi duzensizdi. Derken Dr gıttigımde akıntı vs için şikayetim vardı verdigi fıtıl resmen duzene soktu.5 aydır düzeldi. Etkisi fıtıl mıydı bilmiyorum. Bu arada tüy problemim cansız tüylerdı lazerle tukendı ilk duyduğum zamanlar uygulatmıştım.Sıvılce ile ilgili problemim olmadı çok nadir çıkmıştır. Kılomda hep 55tı sımdı evlenince 60 oldu.
Onun dışında hiçbir tedavi uygulanmadı 5 ay daha ilişki önerildi o kdr. Hayırlısı ne zaman nasipse diye sorun haline getirmeye calışmıyorum. Zira eşimde.
Her insanda anladığım kadar farklı etkiler yaratıyor. Yada benzeri.
Acaba şu sivilce için cildiyecıyle görüşüp cildi pırıl pırıl yapıyor dedikleri ilacı kullanabılırmısınkı? Roaccutone dı sanırım. Ama dikkatli ve bilinçli kullansan. Herkese uygulanıyor mu bilmiyorum. Faydası olur iki?
İnşallah şifa bulursun.
Roucutane kullanacak kadar çok değil bir de sanırım o karaciğer yaglanmasindan kaynaklı sivilce problemi olanlar için

1.60 boya 64 fazlaysa ben öleyim o zaman.Benim boyum 1.58 ve üniversiteden mezun olurken 59 kilo civarıydım.Ne olduysa mezun olduktan iki sene sonra oldu birden kilo almaya başladım ki üniversite zamanındakindwn daha az yediğim halde.En son artık 73 kilo olunca gittim doktora.Meğer insülin direnci varmış.İlaç kullanmaya başladım.65e indim.Diyet de yapsaydım belki daha da inerdim.Ben şu an 65e seviniyorum ama gönül isterdi ki 50 kilo falan olayım.Ben lazere gittim tüyler gitmedi inceldi ama hala çıkıyor.Hormonal bir sıkıntı olabilir bende de.Sanırım kadın doğuma gitmem lazım.Kadın olmak çok zor.
Pko hastalarının yağ hücreleri diğer kadınlardan büyük oluyormuş bu yüzden kolay kilo alıp zor veriyorlar veya insülin direnci oluyor

Pko hastaları neden uzun ömürlü olmasın?
Anneannem 87 yaşında ve hala yaşıyor.
5 tane de çocuğu var.
Kendinizi böyle şartlamayın.
Çok doğum yapanlarda etkileri azalıyormuş benim annemde pko ve 50 yaşında rahim kanserine yakalandi

Çok doğum yapanlarda etkileri azalıyormuş benim annemde pko ve 50 yaşında rahim kanserine yakalandi
Az yaşadıklarına dair bilimsel bir kanıt yok işte.
Pko mu pko sonuçta. Yaşam süresi pkoya bakmıyor,daha çok kalp kanser gibi hastalıklara bakıyor.

Aspir yağı faydali diye duymuştum. Intagramda güvenilir bir sayfada gördüm aspir yagi, elma sirkesi sandoz sakizli mi ne ve keten tohumu yağı pco set diye geçiyor. Pcos icin dönüşler okudum. Güvenilir diyorum öneren kişinin ticari kaygısı yok ama icten ice guvenemiyorum :)

Ahh ah sorma kanayan yarama bastın.pko benim çok ileri seviyede bunun yanında kilo yaptı bi turlu kilo veremiyorum kucucuk boyum var 71 kilom 😔 sivilce desen yüzüm cukur cukur insülin direncinde sıkıntılı adetim 2 ayda bir zorla oda ilaçla sadece 3 gün sürüyor ve bu bende şişkinlik yapıyor kumral hafif sarıya kaçıyorum ama bir killanma problemim var sanırsın erkek gibi 2 senelik evliyim hamile kalamıyorum o ayrı dert iliskiden pek zevk alamıyorum o çok ayrı dert.aman Allahım derdimi dökmüş gibi oldum bu nebiçim hayat tobe tobe bende ben hiç yaşamıyım ya🙄🙄😏

Ahh ah sorma kanayan yarama bastın.pko benim çok ileri seviyede bunun yanında kilo yaptı bi turlu kilo veremiyorum kucucuk boyum var 71 kilom 😔 sivilce desen yüzüm cukur cukur insülin direncinde sıkıntılı adetim 2 ayda bir zorla oda ilaçla sadece 3 gün sürüyor ve bu bende şişkinlik yapıyor kumral hafif sarıya kaçıyorum ama bir killanma problemim var sanırsın erkek gibi 2 senelik evliyim hamile kalamıyorum o ayrı dert iliskiden pek zevk alamıyorum o çok ayrı dert.aman Allahım derdimi dökmüş gibi oldum bu nebiçim hayat tobe tobe bende ben hiç yaşamıyım ya🙄🙄😏
Benim de tek iyi yani o cinsel ilişkiden zevk alıyorum ben onu hep testeron hormonunun fazla olmasina bagliyordum ama

Benimde polikistik over problemim var tüylenme , saç dökülmesi , sivilce ,kilo hepsi var 🙄 şuan hamileyim engel olmadı çok şükür ama 81 kiloyla hamile kaldım bu gidişle 100ü geçerim 😔 Hamilelikten sonra sivilcelerim dahada arttı 🙄

Back
X