Pko ve özgüven

• Konu Sahibi Konu Sahibi Tzk
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Adetin 3.günü gel dedi bana fsh lh bide estriol mu yanlis yazmis olabilirim o hormon önemli dedi bana doktor bende okey dedim kan verdim
2. Gunu de vajinal ultrason yapmıştı
fshdan mı anlıyor acaba? birde fsh lh oranınız. ne. heryerde bilgi kirliligi var .benim lh
7.66. fsh 5.22 nasıl bi bilgin var mı?

fshdan mı anlıyor acaba? birde fsh lh oranınız. ne. heryerde bilgi kirliligi var .benim lh
7.66. fsh 5.22 nasıl bi bilgin var mı?
Valla canim doktor once ultrosonda gordu kucuk kucuk kistleri ama dediki hemen pco diyemeyiz . Cunlu pco görüntüsü olanlar varmis sendrom ayriymis
Kan vercen dedi
Verdim
Iste bak sonuclara 11 kati gibi bise dedi yalan olmasin ya da toplami 11 i gecince pco diyoruz dedi galiba.
Benimkide sanki seninkine benzerdi bitanesi 7ydi
Multikistik dedi ayni sey ya
Daha sonra iste ben baska bir rahatsizliktan ötürü fizik tedavi icin emar a girmistim.
Kasık emari orda bile çıktı
Fizik tedavi kadin doguma gittinizmi kistiniz var dedi gittim gittim biliyorum dedim. Bilgisayardan gösterdi emar sonucunu.Resmen gözüküyor yani o küçük yumurtalar yanyana 6 7 tane vardi
Estriol hormonundan anliyor olabilir.

Yok herhalde yorumu olan
Pko ile yumurta tembelligi iliskisi şu olabilir
Pco hastalarinun bazıları duzensiz adet gorurler
Cunku bir suru ici sıvı dolu kesecikler vardir yani yumurtalar ama bunlarin hepsi kaliteli değil-dir
Pco da amac kaliteli yumurta elde etmektir gebelik isteniyorsa)
Yani pco lularin adetleri sarkar . Yumurta catlayamaz ve kiste dönüşebilir.

Pko ile yumurta tembelligi iliskisi şu olabilir
Pco hastalarinun bazıları duzensiz adet gorurler
Cunku bir suru ici sıvı dolu kesecikler vardir yani yumurtalar ama bunlarin hepsi kaliteli değil-dir
Pco da amac kaliteli yumurta elde etmektir gebelik isteniyorsa)
Yani pco lularin adetleri sarkar . Yumurta catlayamaz ve kiste dönüşebilir.
Ben tüp bebek ile bile şansımın çok düşük olduğunu öğrendim doktorumdan
Tabi tıpta imkansız yok diyor, lakin sonuç ortada
İlk çocuğu şu yaşlarda tüp yapsam karmış
İstemiyorum çocuk zaten

Ben tüp bebek ile bile şansımın çok düşük olduğunu öğrendim doktorumdan
Tabi tıpta imkansız yok diyor, lakin sonuç ortada
İlk çocuğu şu yaşlarda tüp yapsam karmış
İstemiyorum çocuk zaten
Neye dayanarak böyle soyledi ki doktor?

Neye dayanarak böyle soyledi ki doktor?
Her türlü aletle incelendim
Her bir zerreye kadar kanda bakıldı
Bir de hasta hikayesi kısmı
Ben dk ilacı olmadan regl olamıyordum
Artık onunla bile olmuyordu

Şimdiki tedavi işe yarar mı bilmiyorum
Önce yumurta olması gerekiyor,

Her türlü aletle incelendim
Her bir zerreye kadar kanda bakıldı
Bir de hasta hikayesi kısmı
Ben dk ilacı olmadan regl olamıyordum
Artık onunla bile olmuyordu

Şimdiki tedavi işe yarar mı bilmiyorum
Önce yumurta olması gerekiyor,
O zaman canim adet doneminsen sonea yumurta gelistirip onlari toplatıp dondursan tek 1 yumurta bile yetiyor gebelik icin. Ilerde kullanirsin.

O zaman canim adet doneminsen sonea yumurta gelistirip onlari toplatıp dondursan tek 1 yumurta bile yetiyor gebelik icin. Ilerde kullanirsin.
İşte şimdi ilk hedef o
Yeter ki yumurta olsun, dondurmak için
O dondurma işlemi hep planımızda tedavide
Şans bakalım ya,
Tek bir yumurta için bile tuhaf tuhaf ilaç kullanıyorum,
Değer mi değmez mi şans.

Benim daha sevgilim bile yok :)
Yaş 26dan27

Pko hastaları neden uzun ömürlü olmasın?
Anneannem 87 yaşında ve hala yaşıyor.
5 tane de çocuğu var.
Kendinizi böyle şartlamayın.

Bana da bir ara polikistik over teşhisi koyulmuştu.
Ama daha sonra multikistik olduğu anlaşıldı.
Yumurtalarım çok çok fazla ve sağlıklı,yumurtlamam yerinde,tüylenmem adet düzensizliğim sivilcem yok. Ama farkettim ne zamam hamurişine yüklensem o zaman sivilce basıyor beni. Onun dışında hiçbir problemim yok.

Bana da bir ara polikistik over teşhisi koyulmuştu.
Ama daha sonra multikistik olduğu anlaşıldı.
Yumurtalarım çok çok fazla ve sağlıklı,yumurtlamam yerinde,tüylenmem adet düzensizliğim sivilcem yok. Ama farkettim ne zamam hamurişine yüklensem o zaman sivilce basıyor beni. Onun dışında hiçbir problemim yok.
Multikistik ile polikistik arasindaki fark nedir benim doktorda o tip biseyler söyledi de bana ben tam.anlamadim

Yok herhalde yorumu olan
Nasıl anlatsam bilemedim ama kabaca anlatayım
Her adet döngüsünde 1 tane yumurta döllenmek için olgunlaşır,büyür ve çatlar. Polikistik over sendromunda ise bu sayı 1 değil 5-6'dır. (Mesela yani) yani aynı anda birsen fazla yumurta olgunlaşmaya çalışıp olgunlaşamayınca,büyüme olmayınca regl düzensiz oluyor,çünkü yumurtlama olmamış oluyor. Yani kısacası pko birden fazla yumurtanın aynı anda büyümeye çalışıp olgunlaşamamasıyla alakalı bir durum. Tabi bu bazı hormonları da yükselttiği için,erkek tipi kıllanma,sivilcelenme ve regl düzensizliği meydana getiriyorç

Multikistik ile polikistik arasindaki fark nedir benim doktorda o tip biseyler söyledi de bana ben tam.anlamadim
Mustikistik over yumurtalıklarının aşırı sağlıklı olması anlamına geliyor. Yani bir sürü yumurtan var,düzenli bir şekilde olgunlaşıp çatlıyorlar. Polikistikte ise 1 yumurta yerine birden fazla yumurta büyümeye çalıştığı için onlar büyüyemeyip çatlayamıyor dolayısıyla regl düzensizliğine ve hormon dengesizliğine neden oluyor. Ben 21 yaşında olmama rağmen fsh 2.5-3 civarı. Yani çok çok çok iyi bir yumurtalık rezervine sahipmişim,tabi ultrasonda da görünmüştü bunlar.

Back
X