PKO ve Klomen

http404

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Ocak 2013
181
0
26
İstanbul
Hocam merhaba ,
Bu güne dek adetlerim 28 günde bir oluyordu 2 kez üst üste 1 hafta gecikti diye doktora gittim ve ultrasonda PKO dedi ancak tahlil sonuçlarım henüz ortada değildi.

adetimin 3. günü yapılan hormon tahlillerinden diğerleri normal ancak
LH 9.40 FSH 7.0 çıktı.
Bu değerlere göre pko'dan bahsetmek mümkün müdür?
Ya da bu değerlere göre gebelik elde etme şansı azalır mı?

Ultrason ile yapılan muayeneden sonra doktorum klomen verdi ve adetin 3.günü günde 2 kez almaya başladım. Tabi tahlili ilacı almadan verdim.
Sadece bir ay korunmasız ilişkiye girmiştik. Klomen gereklimiydi devam etmelimiyim bilmiyorum

canim lh fshden yuksek ciktigi icin pko var demektir benimde lh 10 civarindaydi bu hamilelige engel oluyor hayit otu kullanarak bunu 4 e dusurdum ve doktorum klomen verdi hamilelik icin bakalim bu ne olacak gorelim

canim lh fshden yuksek ciktigi icin pko var demektir benimde lh 10 civarindaydi bu hamilelige engel oluyor hayit otu kullanarak bunu 4 e dusurdum ve doktorum klomen verdi hamilelik icin bakalim bu ne olacak gorelim

Canım sağol..
Adetlerim düzenli, kilo sorunum yok, tüylenme yok yani hiç bir belirti yoktu. Sadece 2 kez gecikti diye dr.gittim PKO dendi ve çok şaşırdım.

canım bende adet düzensizliği ve tüylenme var kilo sorunum yok klomen bu ay kullandım ve yumoş takibi yaptırdım fazla yumoşlar büyümedi
canım sen evlimisin kaç yaşındasın

az önce diğer sayfada sorunuzu cevaplarken lh değierinizi fsh olrak okumusum pardon. değerleriniz tamamiyle normal. lh fsh değerinin 2 ya da 3 katı olur pco hastalarnda. endişelenecek birşey yok. sevgiler.

Hocam merhaba ,
Bu güne dek adetlerim 28 günde bir oluyordu 2 kez üst üste 1 hafta gecikti diye doktora gittim ve ultrasonda PKO dedi ancak tahlil sonuçlarım henüz ortada değildi.

adetimin 3. günü yapılan hormon tahlillerinden diğerleri normal ancak
LH 9.40 FSH 7.0 çıktı.
Bu değerlere göre pko'dan bahsetmek mümkün müdür?
Ya da bu değerlere göre gebelik elde etme şansı azalır mı?

Ultrason ile yapılan muayeneden sonra doktorum klomen verdi ve adetin 3.günü günde 2 kez almaya başladım. Tabi tahlili ilacı almadan verdim.
Sadece bir ay korunmasız ilişkiye girmiştik. Klomen gereklimiydi devam etmelimiyim bilmiyorum

canım bende adet düzensizliği ve tüylenme var kilo sorunum yok klomen bu ay kullandım ve yumoş takibi yaptırdım fazla yumoşlar büyümedi
canım sen evlimisin kaç yaşındasın

Yeni evliyim (6 aylık) yaşım da 28 :) Zaten 1 ay korunmasız ilişki yaşamış ve 2 adet gecikmesiyle doktora gitmiştim.
Burada da hocamızın verdiği yanıt içimi ferahlattı.

az önce diğer sayfada sorunuzu cevaplarken lh değierinizi fsh olrak okumusum pardon. değerleriniz tamamiyle normal. lh fsh değerinin 2 ya da 3 katı olur pco hastalarnda. endişelenecek birşey yok. sevgiler.

mrb hocam. benm de adetin 2. günü değerlerim fsh:4,46 lh:6,24 ve prolaktin:52 . diğerleri normal. yani prolaktinim yüksek dostinex başladı doktorum hftada 1 doz. ben adet düzensizliği yaşıorum ve 6 aylık evliiym hamile kalamadım.. benim de pko olduğum söylendi ultrason görüntülerinde. ama kilo ya da tyülenmem yok sadece adet düzensizliği şikayetim. bu durumda kafam karıştı.. aslında pkoyum ama çok ileri derecede değil mi yani bunu mu anlamalıyımmm???

Son düzenleme:
Merhaba evet pco dereceleri oluyor yani bu durumu çok şiddetli yaşamıyorsunuz bir senderom olarak. Içiniz rahat olsun. Sevgiler.

mrb hocam. Benm de adetin 2. Günü değerlerim fsh:4,46 lh:6,24 ve prolaktin:52 . Diğerleri normal. Yani prolaktinim yüksek dostinex başladı doktorum hftada 1 doz. Ben adet düzensizliği yaşıorum ve 6 aylık evliiym hamile kalamadım.. Benim de pko olduğum söylendi ultrason görüntülerinde. Ama kilo ya da tyülenmem yok sadece adet düzensizliği şikayetim. Bu durumda kafam karıştı.. Aslında pkoyum ama çok ileri derecede değil mi yani bunu mu anlamalıyımmm???

Hocam merhabalar,
Siteye yeni üye oldum ve hastalığımı araştırırken buldum burayı.Ben pcos hastasıyım.Daha önce bir yıl yasmin kullandım,kullanırken gayet düzenli adet görüyordum ama bitince hiç gelmedi geçen hafta başka bi doktora gittim.<bu sefer bana tahlil verdi.
TSH 1,12 , Prolaktin 7,06 , Fsh 5,73 , Lh 10,48 , Estradiol 53 , Total testesteron 0,54 ve Dhea s04 132,1.
Bana bir hormonumun normalinden iki kat daha fazla olduğunu söyledi ve hastalığımın bu yüzden olduğunu söyledi.
Bana bunun kalıcı olduğunu söyledi.Tüylenme ve düzensizlik var.7 aydır adet görmüyorum.Ayrıca kilo problemim de var.
bana yasmin ve aldactone verdi.3 ay kullanıp, 3 ay ara vericekmişim.Ama bu ilaçları kullanmak istemiyorum doğal yolla gelmesini istiyorum.Çok üzüldüm, ileride çocuğumun olmama ihtimali de varmış.Korkuyorum açıkçası.Gerçekten bir tedavisi oluyor mu hastalığın?doğal,bitkisel çaylar varmış,onları kullanırsam adet olabilir miyim?İlaçlarımı kullanmalı mıyım?Bana bitkisel bir tedavi önerebilir misiniz?İyileşmek istiyorum bir an önce.Şimdiden çok teşekkür ederim.İyi günler....

Merhaba evet pco dereceleri oluyor yani bu durumu çok şiddetli yaşamıyorsunuz bir senderom olarak. Içiniz rahat olsun. Sevgiler.

Hocam merhabalar,
Siteye yeni üye oldum ve hastalığımı araştırırken buldum burayı.Ben pcos hastasıyım.Daha önce bir yıl yasmin kullandım,kullanırken gayet düzenli adet görüyordum ama bitince hiç gelmedi geçen hafta başka bi doktora gittim.<bu sefer bana tahlil verdi.
TSH 1,12 , Prolaktin 7,06 , Fsh 5,73 , Lh 10,48 , Estradiol 53 , Total testesteron 0,54 ve Dhea s04 132,1.
Bana bir hormonumun normalinden iki kat daha fazla olduğunu söyledi ve hastalığımın bu yüzden olduğunu söyledi.
Bana bunun kalıcı olduğunu söyledi.Tüylenme ve düzensizlik var.7 aydır adet görmüyorum.Ayrıca kilo problemim de var.
bana yasmin ve aldactone verdi.3 ay kullanıp, 3 ay ara vericekmişim.Ama bu ilaçları kullanmak istemiyorum doğal yolla gelmesini istiyorum.Çok üzüldüm, ileride çocuğumun olmama ihtimali de varmış.Korkuyorum açıkçası.Gerçekten bir tedavisi oluyor mu hastalığın?doğal,bitkisel çaylar varmış,onları kullanırsam adet olabilir miyim?İlaçlarımı kullanmalı mıyım?Bana bitkisel bir tedavi önerebilir misiniz?İyileşmek istiyorum bir an önce.Şimdiden çok teşekkür ederim.İyi günler....

merhaba hormonal bozukluk olan polikstik over hastalığı hormonal ilaçlarla tedavi edilir bu nedenle de size doktorunuz tarafından onerilen ilaçları kullanmalısınız. bitkisel çozumlerin çok anlamı yok. en anlamlı sey kilo kontrolünüzü yaparak yeme ve yaşam alışanlıklarınızı değiştirmek olbilir. tansiyon hastalarını şeker hastalarını düşünün soruna ilişkin ilaç kullanmazlarsa iyileşemezle ama ömür boyu da kullanırlar. bu da böyle birşey. sevgiler.

Hocam merhabalar,

merhaba hormonal bozukluk olan polikstik over hastalığı hormonal ilaçlarla tedavi edilir bu nedenle de size doktorunuz tarafından onerilen ilaçları kullanmalısınız. bitkisel çozumlerin çok anlamı yok. en anlamlı sey kilo kontrolünüzü yaparak yeme ve yaşam alışanlıklarınızı değiştirmek olbilir. tansiyon hastalarını şeker hastalarını düşünün soruna ilişkin ilaç kullanmazlarsa iyileşemezle ama ömür boyu da kullanırlar. bu da böyle birşey. sevgiler.

merhaba doktor hanım. size eşimin sperm değeriyle ilgili bişey sormak istiyorum. 3 günlük perhiz sonrası değerler
total sperm sayısı:140milyon hız ve hareketlilik de yüksek hepsini ayrı ayrı yazmiyim. ama morfoloji %2. bu sonuçlarla dokotrumuz bize şansınız çok az gibi şeyler söyledi. ama ne bir ilaç tedavsi verdi ne de bir üroloğa yönlendirdi.. sizin görüşlerinizi almak istiyorum. ne yapmalıyız? gerçketen şanısımz az mı bu değerler tedaviyleyükseltilebilir mi??

Merhaba sadece sperm testi üzerinden söyleyebileceğim şansınızın düşük olmadığıdır. Değerleriniz iyi.

merhaba doktor hanım. Size eşimin sperm değeriyle ilgili bişey sormak istiyorum. 3 günlük perhiz sonrası değerler
total sperm sayısı:140milyon hız ve hareketlilik de yüksek hepsini ayrı ayrı yazmiyim. Ama morfoloji %2. Bu sonuçlarla dokotrumuz bize şansınız çok az gibi şeyler söyledi. Ama ne bir ilaç tedavsi verdi ne de bir üroloğa yönlendirdi.. Sizin görüşlerinizi almak istiyorum. Ne yapmalıyız? Gerçketen şanısımz az mı bu değerler tedaviyleyükseltilebilir mi??

arkadaslar bende pcosluyum yaklasık9 yıldır diane 35 kullandım kullanmayınca adet olmuyorum.bırakalı 5 ay oldu ve simdi tarlusal kullanıyorum.evlenmeyi düsünüyorum ve sözlüm hemen cocuk istiyor.bende sorun yasamak istemiyorum cok korkuyorum cünkü 2.evliliğim. sorun yasamak istemiyorum.kilo sorunum yok.organlarımdada sorun yok sadece adet görmüyorum tüylenme var.ilacı kullanınca adet oluyorum.vücudumu hamilekalmak için hazırlamak istiyorum ne yapmam gerek yardım edin lütfen :(

Back