- Konu Sahibi sudeyoncaa
-
canım bende de pko var. diane 35 kullanırken gebe kalınmıyor diye biliyorum ama sen yine başka doktora da bir danış. internette bazı doktorlar sorunca cevaplıyor. bebek istiyorsan ona göre hap kullan. bana şeker ilacı glikofen vermişti doktorum. çok da fayda etmişti. ama doktora danışmadan herhangi bir ilaç kullanma.
evet yapraknil bende öyle yapcam başka dr. gitcem riske atmak istemiyorum 6 ay daha... napalım biraz paraya kıycam gitcem özel dr. gitcem c.tesi. inş. hayırlısı olur. Herşeyden önce Allahım hayırlısı versin.. İyi dr. bulmak da zor artık yaa
evet yapraknil bende öyle yapcam başka dr. gitcem riske atmak istemiyorum 6 ay daha... napalım biraz paraya kıycam gitcem özel dr. gitcem c.tesi. inş. hayırlısı olur. Herşeyden önce Allahım hayırlısı versin.. İyi dr. bulmak da zor artık yaa
Herkese slm.. Ben 8 aylık evliyim evlendiğimden beri kasık agrısı çekiyorum ve eskidende oldugu gibi adet düzensizliği ve tabii bebekde istiyorum. Pzt. günü dr. gittim şikayetlerimi söyledim benden pelvik usg ve horman tahlili istedi. Ultrason sonucu: rahimde bir sorun yokmuş sadece çok ufak kistler varmış ama mühim birşey değil iyi huylu dedi bunun adı pko sendrouymuş. Hormon tahlilimde ise total testesteron (erkeklik hormonu) en yüksek 0,75 olması gerekirken bende 0,80 çıktı.Sonra bana iki tane hap yazdı biri diane 35 diğeri aldactone.. Dr.sordum bunlar dogum kontrol hapımı diye dr. kızım sen çocuk düşünmüyormusun dedi bende evet dedim. Ee o zaman ssana niye dogum kontrol hapı yazim dedi.Eczaneye gittim alırken eczacıya sordum dogum kontrol hapıymış.Şimdi kafam çok karıştı ben çocuk istediğim halde bana neden dgmkntrlhapı verdi hemde 6 ay kullancakmış. Hormonu düzelten bir ilaç ama başka bi tedavisi yokmu hemde bana dgmkntrolhapı değil demişti.. Fazla ilgilenmedi sanırım diyorum.Başka dr.mı gitsem acaba ? Burda yazan arkadaşlardan okumuştum şeker ilacı veriyorlarmış bebek düşünenlere..Üff bana neden böyle yazdı anlamadım.Lütfen sizce ne yapmalıyım yardım edin. Sizce pko sendromu ve hormon bozukluğum olsada hamile kalamazmıyım
canim sen cocuk dusunuyorsun diye sana hamileligi kolaylastiracak bir ilac vermeliydi bendede testesteron yuksek cikmisti ve tedaviye baslayacaktik doktor demistiki verecegim ilac hem hamile kalmana yardimci olacak hemde hormonlari duzenleyecek ama cok sukur gerek kalmadi cunku soyledigi ay hamileymisim zaten yani demekki testesteron hormonu yukseksede hamile kalinabiliyormus ornek benim iste sende biran once doktorunu degistir cnm derim
Herkese slm.. Ben 8 aylık evliyim evlendiğimden beri kasık agrısı çekiyorum ve eskidende oldugu gibi adet düzensizliği ve tabii bebekde istiyorum. Pzt. günü dr. gittim şikayetlerimi söyledim benden pelvik usg ve horman tahlili istedi. Ultrason sonucu: rahimde bir sorun yokmuş sadece çok ufak kistler varmış ama mühim birşey değil iyi huylu dedi bunun adı pko sendrouymuş. Hormon tahlilimde ise total testesteron (erkeklik hormonu) en yüksek 0,75 olması gerekirken bende 0,80 çıktı.Sonra bana iki tane hap yazdı biri diane 35 diğeri aldactone.. Dr.sordum bunlar dogum kontrol hapımı diye dr. kızım sen çocuk düşünmüyormusun dedi bende evet dedim. Ee o zaman ssana niye dogum kontrol hapı yazim dedi.Eczaneye gittim alırken eczacıya sordum dogum kontrol hapıymış.Şimdi kafam çok karıştı ben çocuk istediğim halde bana neden dgmkntrlhapı verdi hemde 6 ay kullancakmış. Hormonu düzelten bir ilaç ama başka bi tedavisi yokmu hemde bana dgmkntrolhapı değil demişti.. Fazla ilgilenmedi sanırım diyorum.Başka dr.mı gitsem acaba ? Burda yazan arkadaşlardan okumuştum şeker ilacı veriyorlarmış bebek düşünenlere..Üff bana neden böyle yazdı anlamadım.Lütfen sizce ne yapmalıyım yardım edin. Sizce pko sendromu ve hormon bozukluğum olsada hamile kalamazmıyım
canım doktor adetlerini düzenlemek için ve pkolularda rahim tabakası sürekli kalınlaştığında dökülmesi gerekiyo.dökülmezse rahim kanserini tetikliyo.o yüzden doğum kontrol hapı hem adetlerini düzenliyo hemde kistlerin çoğalmasını,bide rahimde kalınlaşan tabakanın dökülmesini sağlıyo.bende pkoluyum.bende kullandım doğum kontrol hapı.adetler düzenli olmayınca yumurtlama bozukluğu oluyo.üzülme işallah bebişin en kısa zamanda gelir.
Lora çok sevindim ne güzel demek hamile kaldın demek testesteron yüksek olsa bile gebe kalınabiliyo bunları duymak inan beni çok mutlu etti. İyiki kadınlar klubu var yaa burasıda olmasa ne yaparız bilmiyorum burda bütün dertlerimizi konuşuyor birbirinmize yaşadıklarımızdan örnek vererek çare bulmaya çalışıyoruz.Oysaki burda 2 eltim var onlara derdimi açamıyorum onların cocukları var hep onlarla ugraşıyorlar ben evde yalnızım. Sen ne kadar sonra bebeğine kavuştun ?
arkadaşlar bendede adet düzensizliği var adet olamıyorum geçen hafta doktora gittim benden testesteron ve prolaktin tahlillerini istedi ve fartural diye adet söktürücü bir ilaç verdi adetin 3.günü gel dedi ben tahlilleri yaptırdım adeti bekliyorum sonuçları yazmak istedim size ben birşey anlamadım prolaktin 12,5 testesteron 68 yazıyo doktora gidene kadar çatlarım sizce nasıl sonuçlar
canım ikiside normal: proloktin en az 3,34 en fazla 26,7 olması gerek senin 12,5...
testesteron ise en az 0,01 en fazla 0,75 olması gerek senin ise 68...
ikiside normal degerde senin adına cok sevindim. ama adet düzensiliği neden tabii bu önemli ? belki pko sendromu olabilir ultrason istemediimi senden ? veya stres vs.. kadın hastalıkları o kadar çok genişki
çok teşekkür ederim içimi rahatlattın ultrasonla baktı yumurtlama problemi dedi ama bu tahlilleride istedi ben aslında bu konuyu çok kafama takmadım bilmiyorum yada öyle zannediyorum :bbo:tahili sonuçlarına göre pko olup olmadığına bakıcakmış bakalım gidince neler söylicek allahım en kısa zamanda kavuştursun bebişlerimize
canım inşallah kavuşuruz sen ne kadarlık evlisin ne zamandan beri bebiş istiyosun ? Yaa öyle bişeyki şeytan boş bırakmıyo nasıl vesveseler veriyo ya hiç olmazsa, bak herkesin var senin yok vs.. bazen akşam yatıyorum yataga neler hayal ediyorum bir bilsen hamile olup karnımın şiştiğini, eşime hamileyim deyip boynuna sarılıp mutluluktan agladıgımı felan bazende diyorum ya hiç bunları yaşayamazsam ! Ama çogu zamanda diyorumki Allahım bizi imtihan ediyor biz sevdiği kullarız sevdiği kulları imtihan edermiş rabbim..Hemen bebek olsaydı belkide hem bebeğimizin hemde Allahımızın değerini bilmezdik..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?