• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

PKO Var mı Yok mu?

Passionatewoman

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
27 Mayıs 2017
1.900
884
123
Merhaba;

Arkadaşlar ben 28 yaşında 3 senelik evli bir kadınım, 1,5 senedir korunmamamıza rağmen çocuğumuz olmadı, çocuk olmadığından ötürü birçok doktora gittik çünkü bende adet düzensizlikleri de başlamıştı, adetim ilk kahverengi geliyor kan birkaç gün sonra sökülüyor, nihayetinde bir doktor bende pko'dan şüphelendi, daha önce hiçbir doktor böyle birşey söylememişti.
Çok kilolu değilim, sivilce ve kıllanma problemlerim de minimal düzeyde, sadece her iki yumurtalığımda da pko görüntüsü olduğunu söyledi, size kan değerlerimi de yazayım;

- Prolaktin: 16.63
- Estradiol; 20
- FSH; 3,37
- LH: 3,56
- TSH: 0,94

Bu bilgiler ışığında sizce ben pko hastası mıyımdır ?

Merhaba;

Arkadaşlar ben 28 yaşında 3 senelik evli bir kadınım, 1,5 senedir korunmamamıza rağmen çocuğumuz olmadı, çocuk olmadığından ötürü birçok doktora gittik çünkü bende adet düzensizlikleri de başlamıştı, adetim ilk kahverengi geliyor kan birkaç gün sonra sökülüyor, nihayetinde bir doktor bende pko'dan şüphelendi, daha önce hiçbir doktor böyle birşey söylememişti.
Çok kilolu değilim, sivilce ve kıllanma problemlerim de minimal düzeyde, sadece her iki yumurtalığımda da pko görüntüsü olduğunu söyledi, size kan değerlerimi de yazayım;

- Estradiol; 20
- FSH; 3,37

Canim hormon degerlerin gayet normal.sende 3 küsür olanlar bende 8 10 arasi degisiyo.ben de de pko var ama cok kirkulacak bisey degil bu.zaten kadinlarin cogunda var ama belirtilerini her zaman bariz gostermedigi icin suphrlenmiyolar.yani adetleri duzenli olup pkos olanlar da var.ben yilda bir iki defa oluyodum.yillardir geziyorum doktr doktr hep ayni seyleri duydum.pko hastalik degil sendrom diye.klomen gibi ufak bi tedaviyle hamile kalabilirsin.bende ise yaramadi iğne tedavisine gectik ama umarim sana daha kolay sekilde verir Allah insallah

Merhaba;

- Estradiol; 20
- FSH; 3,37

lh/fsh oranı 3ün üzerindeyse pko dan şüpheleniiliyor.ama prolaktin değeri de önemli.ayrıca adetin 21. günü progesteron baktırarak yumurtlama olup olmadığına da baktırırsan iyi olur. pko varsa çatlama olmuyor bildiğim kadarıyla.

lh/fsh oranı 3ün üzerindeyse pko dan şüpheleniiliyor.ama prolaktin değeri de önemli.ayrıca adetin 21. günü progesteron baktırarak yumurtlama olup olmadığına da baktırırsan iyi olur. pko varsa çatlama olmuyor bildiğim kadarıyla.
Prolaktinim son ölçümlerim de çok yüksek çıktı yani büyük ihtimalle pko var mıdır bende

Back