- 20 Ocak 2014
- 543
- 195
- 63
- Konu Sahibi huzurunsesi
-
peki ultrason vajinal mi oluyor kasıktan da görülebilr değil mi malum regl olduğum için hiç hoş olmaz bu durumda
cnm bende pcoluyum dr genelde adetliyken vajinal bakıyolar adetin 3 günü daha iyi görünüyomuş şahzen beni 3 gün çağırıyodu
anladım canım aslında daha iyi olur ben regl sebebiyle alttan muayene yapmazsa ayrıyeten giderim diyordum böyle daha iyi olur çıksın bakalım ne varsa ama umarım önemli bişey yokturbu arada senin de bebeğin hayırlı olsun Allah sağlıklı,hayırlı bir evlat eylesin..
bekarken bende çok da mühim olmayan gecikmeler oluyordu bende ama evlenince düzene girmişti taa ki bebek meselesini takıntı yapmaya başlayana kadar.. bu ay 1 hafta gecikti önceki ay da öyle oldu
belki de miyom vardır. ilaçlarla yok edilebilecek ufak tefek şeyler
işin çok kolaylaşır. yada sıradan gecikmelerdir umarım..
yoksa bende rahattım bebekten düşünmeden önce.
ama adet görememe yaş ilerleyince kadınlarda resmen
erken yaşlanmayada yol açıyormuş. nasıl olursa olsun adet görmek
en iyisi diyorlar.çünkü o fazlalık rahatsız etmese de dışarı atılmalıymış
inşallah hepimizin yakın zamanda olur hayırlısı ile .. sen ne kadar zamandır istiyorsun canım ?Bir buçuk senedir istiyorum tatlim .. Evliliğinin 6 ayında oluştu ama oda düştübi daha da olmadi ..
canım umarım en yakın zamanda tekrar bebeğin olur ve sıkı sıkı tutunur anneciğine.. ben artk beyinimi farklı şeylere odaklamaya çalışcam kpss ye çalışmya başlıcam böyle düşündükçe oynatmaya başlıcam yoksaa
peki ultrason vajinal mi oluyor kasıktan da görülebilr değil mi malum regl olduğum için hiç hoş olmaz bu durumda
bende en çok tüylenmeden dolayı şüpheleniyorum yumurtlama sıkıntısı var mı diye aslında yumurtlama dönemindeki akıntı oluyor ama yine aklımda hep soru işareti Rabbim hepimize bekletmeden lutfeylesin inşallah.. insan çok yıpranıyo
anladım canım aslında daha iyi olur ben regl sebebiyle alttan muayene yapmazsa ayrıyeten giderim diyordum böyle daha iyi olur çıksın bakalım ne varsa ama umarım önemli bişey yokturbu arada senin de bebeğin hayırlı olsun Allah sağlıklı,hayırlı bir evlat eylesin..
inşlh çıkmaz cnm saol allah razı olsun rabbim sizede nasip etsin ben pco için o kadar tedavi oldum aşılama olucaktım hiç beklemediğim anda geldi bebişim herşeyin vakti saati var diyolar ya doğru rabbim herkezin hayırlısı neyse onu versin
belki de miyom vardır. ilaçlarla yok edilebilecek ufak tefek şeyler
işin çok kolaylaşır. yada sıradan gecikmelerdir umarım..
yoksa bende rahattım bebekten düşünmeden önce.
ama adet görememe yaş ilerleyince kadınlarda resmen
erken yaşlanmayada yol açıyormuş. nasıl olursa olsun adet görmek
en iyisi diyorlar.çünkü o fazlalık rahatsız etmese de dışarı atılmalıymış
evet adet olmak bizim için çook büyük lütuf.. annem 36 yaşında menapoza girdi sıkıntısı çok oldu o yüzden
evet adet olmak bizim için çook büyük lütuf.. annem 36 yaşında menapoza girdi sıkıntısı çok oldu o yüzden
oo çok erken olmuş, umarım çok ağır sıkıntıları yoktur
tedbiri edlden bırakmamakta fayda var
inşlh çıkmaz cnm saol allah razı olsun rabbim sizede nasip etsin ben pco için o kadar tedavi oldum aşılama olucaktım hiç beklemediğim anda geldi bebişim herşeyin vakti saati var diyolar ya doğru rabbim herkezin hayırlısı neyse onu versin
evet vakti var gerçekten belki de hiç ummadığımız anda sürpriz yapacakhepmiz için hayırlısı olur inşallah
oo çok erken olmuş, umarım çok ağır sıkıntıları yoktur
tedbiri edlden bırakmamakta fayda var
yok hamdolsun çok ağır sıkıntıları yok ama kemik erimesi çok erken başladı
İnşallah xanim inşallah...kesinlikle canim stres çok etkiliyor Aklimizdan cikarmamiz gerek ama adetine 3-4 gün kala benim antenler yaniyor kendimi dinliyorum falan...canım umarım en yakın zamanda tekrar bebeğin olur ve sıkı sıkı tutunur anneciğine.. ben artk beyinimi farklı şeylere odaklamaya çalışcam kpss ye çalışmya başlıcam böyle düşündükçe oynatmaya başlıcam yoksaa
Canim bebisin hayirli olsun rabbim saglikla kucagina almaya nasip etsin inşallah... Hamile kaldigin ay ilaçolarak ne kullaniyordun ? Ne kadardir tedavi oluyordun?inşlh çıkmaz cnm saol allah razı olsun rabbim sizede nasip etsin ben pco için o kadar tedavi oldum aşılama olucaktım hiç beklemediğim anda geldi bebişim herşeyin vakti saati var diyolar ya doğru rabbim herkezin hayırlısı neyse onu versin
Canim iyi düşün iyi olsun .. Allah'in izniyle bisey cikmayacak... Belki de adetlerinin gecikmesi bebis olacagindandir kuzeniminde bi ay 7 gün ertesi ay 15 gün gecikmiştir doktora gitti yanayakila bebegin habercisi demişti doktoru....
evet vakti var gerçekten belki de hiç ummadığımız anda sürpriz yapacakhepmiz için hayırlısı olur inşallah
aynen hiç beklemediğin anda anne ben geldim cee eee diycek sana ama beklemek çok zor sonrasıda zor 2 aylık olucaz yakında mide bulantılarım çok fena uyku ilk 3 ayın evde geçiriyosun yani gece uykularım saatte bir kalkıyorum ama onu ekranda görünce geçiyo çok tatlı allh bu duyguyu her kadına tattırsın
yok hamdolsun çok ağır sıkıntıları yok ama kemik erimesi çok erken başladı[/Q
benim annemde 42 civarında girdi menepoza,
halsizlik bacaklarda ağrı vardı, bayağaı etkilenmişti.
45 yaşından sonra adet söktürü kullandı ama bu kezde
aşırı olmaya başlayınca, yatak yorgan kalmayacak kadar
sanki kan kaybına uğramış bir yaralı nasıl yatağa düşer öyle oldu
ondan da vazgeçmiştik o dönem..
her şeyin hayırlısı olsun hepimiz için.
Canım bak öncelikle pco ile pcos farklı (biri polikistik over diğer sendromu).. Ben söyle anlatayım başımdan geçenleri.
Doktora gittim önce karından baktı dedi sen direk pcosun. Cocugun olmaz falan filan.
Sonra adetin 3. günü gel hormon yapalım dedi. değerlerim cok iyi cıktı sonra birde alttan bakalım dedi (adetin 3. günü bakıyorlar yani )
sonra gogüslerime, bacak iç taraflarına ve ceneme baktı tüylenme göremedi bazen yumurtalık şekli böyle oluyor dedi. öyle de kaldı. Horman daha kesin sonuc canım.Sen direk adet düzensizliğim var dedin mi doktorlar pco diyiveriyor.
evet bulantı çok zorlar ama değer iştee.. aminnn diyorum inşallah bizler de tadarız en yakın zamandaaynen hiç beklemediğin anda anne ben geldim cee eee diycek sana ama beklemek çok zor sonrasıda zor 2 aylık olucaz yakında mide bulantılarım çok fena uyku ilk 3 ayın evde geçiriyosun yani gece uykularım saatte bir kalkıyorum ama onu ekranda görünce geçiyo çok tatlı allh bu duyguyu her kadına tattırsın
yok hamdolsun çok ağır sıkıntıları yok ama kemik erimesi çok erken başladı[/Q
benim annemde 42 civarında girdi menepoza,
halsizlik bacaklarda ağrı vardı, bayağaı etkilenmişti.
45 yaşından sonra adet söktürü kullandı ama bu kezde
aşırı olmaya başlayınca, yatak yorgan kalmayacak kadar
sanki kan kaybına uğramış bir yaralı nasıl yatağa düşer öyle oldu
ondan da vazgeçmiştik o dönem..
her şeyin hayırlısı olsun hepimiz için.
amin inşallah hayırlısıı...
Canim ne yaptin gittin mi doktora ?
eveet gittim ve pko lu olduğumu öğrendimzaten emindim aslında şaşırmadım yarın sabah hormon testimi göstericem doktora yeni bir topik açtım hormon değerlerimi yazdım canım eğer bilgin varsa bakıp yorum yapabilir misin ?
Hanımlar merhaba...PKO teşhisi muayene ile mi yoksa hormon testi ile mi konur ? pko konusunda şüphelerim var yarın hormon testi yaptıracağım belli olur mu ? regl olduğum için de alttan muayene yaptıramam buna da gerek olur mu ? bilenler cevaplarsa çok memnun olurum
Merhaba,
Öncelikle geçmiş olsun. Eğer çocuk istiyorsan her ay elinde bir gebelik testi ve hayal kırıklıklarına hazır olman lazım. Ama umutsuzluğa kapılma çünkü hepimiz yıllarca bu durumu yaşadık.
Bende kıllanma, şeker,kilo vs yoktu. Adet olamıyordum sadece. Bir sürü kan tahlili ve hormon tetkiki yapıldı. Adetin üçüncü günü olan testler de yapıldı. Vajinal ultrasonla kistler daha net görünüyor o yüzden vajinal ultrasondan korkmamanı tavsiye ederim.
Sonuç olarak bana da pcos teşhisi konuldu ve tek belirtim 22 tane kistim ve düzensiz adetlerimdi. Yıllarca çocuğum olmadı tabi, hiç hamile kalamadım. Bir kere kaldım ve ilk günlerinde düşükle sonuçlandı. Şimdi hamileyim ve bir sorun yok gibi görünüyor.
Bununla yaşamaya alışman lazım. Doğumdan sonra tekrarladığını söyledi doktorum.
Çocuk arzusundan vazgeçmiştim ve artık çocuğumun olmamasının belki de daha iyi olacağını düşünürken, hamile olduğumu öğrendim. Eşimle bu yüzden boşanmıştık ve boşandıktan sonra bu durumu öğrendiğim için sevinemedim bile...
Yani kafana hamile kalmalıyım diye bir şart cümlesi ektin mi kalamıyorsun. Ne zaman ki unutuyorsun hamile kalmayı, bir mucize olabiliyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?