PKO teşhisi nasıl konur ?

Canım bak öncelikle pco ile pcos farklı (biri polikistik over diğer sendromu).. Ben söyle anlatayım başımdan geçenleri.
Doktora gittim önce karından baktı dedi sen direk pcosun. Cocugun olmaz falan filan.
Sonra adetin 3. günü gel hormon yapalım dedi. değerlerim cok iyi cıktı sonra birde alttan bakalım dedi (adetin 3. günü bakıyorlar yani )
sonra gogüslerime, bacak iç taraflarına ve ceneme baktı tüylenme göremedi bazen yumurtalık şekli böyle oluyor dedi. öyle de kaldı. Horman daha kesin sonuc canım.Sen direk adet düzensizliğim var dedin mi doktorlar pco diyiveriyor.

aaa o nasıl doktormuş ya hemen çocuğun olmaz deyiveriyor hemde tam olarak muayene yapmadan insanın psikolojisi düşünmüyorlar hiçç
işte bende tüylenme var en çok o yüzden aklıma takıldı yarın 3.günüm gideceğim bakalım ne diyecek çok tedirginim

Canim ne yaptin gittin mi doktora ?

eveet gittim ve pko lu olduğumu öğrendim zaten emindim aslında şaşırmadım yarın sabah hormon testimi göstericem doktora yeni bir topik açtım hormon değerlerimi yazdım canım eğer bilgin varsa bakıp yorum yapabilir misin ?

Tabi canim seve seve ... Ama sana tavsiyem başka doktora da sonuclarini göster . bana da PKo lu olduğumu söyledi bi doktor başkadoktora ggittim acikca söyledi baslangic seviyesindeymisim önemli değil pek diye ...

kadın doğum doktoru hormon testi sonucumu görünce senin guatrın var dedi dahiliyeye sevketti peki pko ne durumda dedim hafif bir meyil var dedi anlamadım ultrasonda pko dedi hormon testi sonucunda hafif meyil var dedi var mı yok mu anlamadım bugün dahiliyeye guatr için gittim o da tiroid için ultrason istedi pko yu onda sordum öyle ciddi bir değer değil dedi umarım öyledir şu hipotiroid tedavisine başlayayım bakalım sonuç olmazsa başka bir kadım doğum doktorunda daha giderim kafam allak bullak :44::44:

Merhaba,
Öncelikle geçmiş olsun. Eğer çocuk istiyorsan her ay elinde bir gebelik testi ve hayal kırıklıklarına hazır olman lazım. Ama umutsuzluğa kapılma çünkü hepimiz yıllarca bu durumu yaşadık.

Bende kıllanma, şeker,kilo vs yoktu. Adet olamıyordum sadece. Bir sürü kan tahlili ve hormon tetkiki yapıldı. Adetin üçüncü günü olan testler de yapıldı. Vajinal ultrasonla kistler daha net görünüyor o yüzden vajinal ultrasondan korkmamanı tavsiye ederim.

Sonuç olarak bana da pcos teşhisi konuldu ve tek belirtim 22 tane kistim ve düzensiz adetlerimdi. Yıllarca çocuğum olmadı tabi, hiç hamile kalamadım. Bir kere kaldım ve ilk günlerinde düşükle sonuçlandı. Şimdi hamileyim ve bir sorun yok gibi görünüyor.

Bununla yaşamaya alışman lazım. Doğumdan sonra tekrarladığını söyledi doktorum.

Çocuk arzusundan vazgeçmiştim ve artık çocuğumun olmamasının belki de daha iyi olacağını düşünürken, hamile olduğumu öğrendim. Eşimle bu yüzden boşanmıştık ve boşandıktan sonra bu durumu öğrendiğim için sevinemedim bile...

Yani kafana hamile kalmalıyım diye bir şart cümlesi ektin mi kalamıyorsun. Ne zaman ki unutuyorsun hamile kalmayı, bir mucize olabiliyor.

Allah çektiğin sıkıntıların mükafatını versin, evladını da hayırlı eylesin inşallah...
bendeki asıl sorun guatr imiş yani yumurtlamayı engelleyen ve pko yu tetikleyen de oymuş sanırım.. benim adetlerimde çok fazla sıkıntı yok her ay oluyorum ama çok sıkıntı yaptığım bazı aylar en fazla 1 hafta geciktiği oluyor halsizlik, saç dökülmesi vs. var bunların hepsi de hipotirodi den miş onun tedavisine başlayacağım.. Rabbim tüm şifa bekleyen hastalara şifa versin..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…