• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

PKO teşhisi nasıl konur ?

peki ultrason vajinal mi oluyor kasıktan da görülebilr değil mi malum regl olduğum için hiç hoş olmaz bu durumda

cnm bende pcoluyum dr genelde adetliyken vajinal bakıyolar adetin 3 günü daha iyi görünüyomuş şahzen beni 3 gün çağırıyodu

anladım canım aslında daha iyi olur ben regl sebebiyle alttan muayene yapmazsa ayrıyeten giderim diyordum böyle daha iyi olur çıksın bakalım ne varsa ama umarım önemli bişey yoktur:59: bu arada senin de bebeğin hayırlı olsun Allah sağlıklı,hayırlı bir evlat eylesin..

bekarken bende çok da mühim olmayan gecikmeler oluyordu bende ama evlenince düzene girmişti taa ki bebek meselesini takıntı yapmaya başlayana kadar.. bu ay 1 hafta gecikti önceki ay da öyle oldu

belki de miyom vardır. ilaçlarla yok edilebilecek ufak tefek şeyler:34:
işin çok kolaylaşır. yada sıradan gecikmelerdir umarım..
yoksa bende rahattım bebekten düşünmeden önce.
ama adet görememe yaş ilerleyince kadınlarda resmen
erken yaşlanmayada yol açıyormuş. nasıl olursa olsun adet görmek
en iyisi diyorlar.çünkü o fazlalık rahatsız etmese de dışarı atılmalıymış

inşallah hepimizin yakın zamanda olur hayırlısı ile .. sen ne kadar zamandır istiyorsun canım ?Bir buçuk senedir istiyorum tatlim .. Evliliğinin 6 ayında oluştu ama oda düştü:( bi daha da olmadi ..

canım umarım en yakın zamanda tekrar bebeğin olur ve sıkı sıkı tutunur anneciğine.. ben artk beyinimi farklı şeylere odaklamaya çalışcam kpss ye çalışmya başlıcam böyle düşündükçe oynatmaya başlıcam yoksaa

peki ultrason vajinal mi oluyor kasıktan da görülebilr değil mi malum regl olduğum için hiç hoş olmaz bu durumda

bende en çok tüylenmeden dolayı şüpheleniyorum yumurtlama sıkıntısı var mı diye aslında yumurtlama dönemindeki akıntı oluyor ama yine aklımda hep soru işareti Rabbim hepimize bekletmeden lutfeylesin inşallah.. insan çok yıpranıyo:14:

anladım canım aslında daha iyi olur ben regl sebebiyle alttan muayene yapmazsa ayrıyeten giderim diyordum böyle daha iyi olur çıksın bakalım ne varsa ama umarım önemli bişey yoktur:59: bu arada senin de bebeğin hayırlı olsun Allah sağlıklı,hayırlı bir evlat eylesin..

inşlh çıkmaz cnm saol allah razı olsun rabbim sizede nasip etsin ben pco için o kadar tedavi oldum aşılama olucaktım hiç beklemediğim anda geldi bebişim herşeyin vakti saati var diyolar ya doğru rabbim herkezin hayırlısı neyse onu versin

belki de miyom vardır. ilaçlarla yok edilebilecek ufak tefek şeyler:34:
işin çok kolaylaşır. yada sıradan gecikmelerdir umarım..
yoksa bende rahattım bebekten düşünmeden önce.
ama adet görememe yaş ilerleyince kadınlarda resmen
erken yaşlanmayada yol açıyormuş. nasıl olursa olsun adet görmek
en iyisi diyorlar.çünkü o fazlalık rahatsız etmese de dışarı atılmalıymış

evet adet olmak bizim için çook büyük lütuf.. annem 36 yaşında menapoza girdi sıkıntısı çok oldu o yüzden

inşlh çıkmaz cnm saol allah razı olsun rabbim sizede nasip etsin ben pco için o kadar tedavi oldum aşılama olucaktım hiç beklemediğim anda geldi bebişim herşeyin vakti saati var diyolar ya doğru rabbim herkezin hayırlısı neyse onu versin

evet vakti var gerçekten belki de hiç ummadığımız anda sürpriz yapacak:34: hepmiz için hayırlısı olur inşallah

canım umarım en yakın zamanda tekrar bebeğin olur ve sıkı sıkı tutunur anneciğine.. ben artk beyinimi farklı şeylere odaklamaya çalışcam kpss ye çalışmya başlıcam böyle düşündükçe oynatmaya başlıcam yoksaa
İnşallah xanim inşallah...kesinlikle canim stres çok etkiliyor Aklimizdan cikarmamiz gerek ama adetine 3-4 gün kala benim antenler yaniyor kendimi dinliyorum falan...
Canim bebisin hayirli olsun rabbim saglikla kucagina almaya nasip etsin inşallah... Hamile kaldigin ay ilaçolarak ne kullaniyordun ? Ne kadardir tedavi oluyordun?

Canim iyi düşün iyi olsun .. Allah'in izniyle bisey cikmayacak... Belki de adetlerinin gecikmesi bebis olacagindandir kuzeniminde bi ay 7 gün ertesi ay 15 gün gecikmiştir doktora gitti yanayakila bebegin habercisi demişti doktoru....

Canım bak öncelikle pco ile pcos farklı (biri polikistik over diğer sendromu).. Ben söyle anlatayım başımdan geçenleri.
Doktora gittim önce karından baktı dedi sen direk pcosun. Cocugun olmaz falan filan.
Sonra adetin 3. günü gel hormon yapalım dedi. değerlerim cok iyi cıktı sonra birde alttan bakalım dedi (adetin 3. günü bakıyorlar yani ) :34:
sonra gogüslerime, bacak iç taraflarına ve ceneme baktı tüylenme göremedi bazen yumurtalık şekli böyle oluyor dedi. öyle de kaldı. Horman daha kesin sonuc canım.Sen direk adet düzensizliğim var dedin mi doktorlar pco diyiveriyor.

evet vakti var gerçekten belki de hiç ummadığımız anda sürpriz yapacak:34: hepmiz için hayırlısı olur inşallah

aynen hiç beklemediğin anda anne ben geldim cee eee diycek sana ama beklemek çok zor sonrasıda zor 2 aylık olucaz yakında mide bulantılarım çok fena uyku ilk 3 ayın evde geçiriyosun yani gece uykularım saatte bir kalkıyorum ama onu ekranda görünce geçiyo çok tatlı allh bu duyguyu her kadına tattırsın

yok hamdolsun çok ağır sıkıntıları yok ama kemik erimesi çok erken başladı[/Q

benim annemde 42 civarında girdi menepoza,
halsizlik bacaklarda ağrı vardı, bayağaı etkilenmişti.
45 yaşından sonra adet söktürü kullandı ama bu kezde
aşırı olmaya başlayınca, yatak yorgan kalmayacak kadar
sanki kan kaybına uğramış bir yaralı nasıl yatağa düşer öyle oldu
ondan da vazgeçmiştik o dönem..:45:
her şeyin hayırlısı olsun hepimiz için.

Canım bak öncelikle pco ile pcos farklı (biri polikistik over diğer sendromu).. Ben söyle anlatayım başımdan geçenleri.
Doktora gittim önce karından baktı dedi sen direk pcosun. Cocugun olmaz falan filan.
Sonra adetin 3. günü gel hormon yapalım dedi. değerlerim cok iyi cıktı sonra birde alttan bakalım dedi (adetin 3. günü bakıyorlar yani ) :34:
sonra gogüslerime, bacak iç taraflarına ve ceneme baktı tüylenme göremedi bazen yumurtalık şekli böyle oluyor dedi. öyle de kaldı. Horman daha kesin sonuc canım.Sen direk adet düzensizliğim var dedin mi doktorlar pco diyiveriyor.

aaa o nasıl doktormuş ya hemen çocuğun olmaz deyiveriyor hemde tam olarak muayene yapmadan :47: insanın psikolojisi düşünmüyorlar hiçç:47:
işte bende tüylenme var en çok o yüzden aklıma takıldı yarın 3.günüm gideceğim bakalım ne diyecek çok tedirginim:52:

aynen hiç beklemediğin anda anne ben geldim cee eee diycek sana ama beklemek çok zor sonrasıda zor 2 aylık olucaz yakında mide bulantılarım çok fena uyku ilk 3 ayın evde geçiriyosun yani gece uykularım saatte bir kalkıyorum ama onu ekranda görünce geçiyo çok tatlı allh bu duyguyu her kadına tattırsın
evet bulantı çok zorlar ama değer iştee.. aminnn diyorum inşallah bizler de tadarız en yakın zamanda
yok hamdolsun çok ağır sıkıntıları yok ama kemik erimesi çok erken başladı[/Q

benim annemde 42 civarında girdi menepoza,
halsizlik bacaklarda ağrı vardı, bayağaı etkilenmişti.
45 yaşından sonra adet söktürü kullandı ama bu kezde
aşırı olmaya başlayınca, yatak yorgan kalmayacak kadar
sanki kan kaybına uğramış bir yaralı nasıl yatağa düşer öyle oldu
ondan da vazgeçmiştik o dönem..:45:
her şeyin hayırlısı olsun hepimiz için.

amin inşallah hayırlısıı...

Canim ne yaptin gittin mi doktora ?

eveet gittim ve pko lu olduğumu öğrendim :43::43::43: zaten emindim aslında şaşırmadım:14: yarın sabah hormon testimi göstericem doktora yeni bir topik açtım hormon değerlerimi yazdım canım eğer bilgin varsa bakıp yorum yapabilir misin ?

eveet gittim ve pko lu olduğumu öğrendim :43::43::43: zaten emindim aslında şaşırmadım:14: yarın sabah hormon testimi göstericem doktora yeni bir topik açtım hormon değerlerimi yazdım canım eğer bilgin varsa bakıp yorum yapabilir misin ?

Tabi canim seve seve ... Ama sana tavsiyem başka doktora da sonuclarini göster . bana da PKo lu olduğumu söyledi bi doktor başkadoktora ggittim acikca söyledi baslangic seviyesindeymisim önemli değil pek diye ...

kadın doğum doktoru hormon testi sonucumu görünce senin guatrın var dedi dahiliyeye sevketti peki pko ne durumda dedim hafif bir meyil var dedi anlamadım ultrasonda pko dedi hormon testi sonucunda hafif meyil var dedi var mı yok mu anlamadım bugün dahiliyeye guatr için gittim o da tiroid için ultrason istedi pko yu onda sordum öyle ciddi bir değer değil dedi umarım öyledir şu hipotiroid tedavisine başlayayım bakalım sonuç olmazsa başka bir kadım doğum doktorunda daha giderim kafam allak bullak :44::44:

Hanımlar merhaba...PKO teşhisi muayene ile mi yoksa hormon testi ile mi konur ? pko konusunda şüphelerim var yarın hormon testi yaptıracağım belli olur mu ? regl olduğum için de alttan muayene yaptıramam buna da gerek olur mu ? bilenler cevaplarsa çok memnun olurum

Merhaba,
Öncelikle geçmiş olsun. Eğer çocuk istiyorsan her ay elinde bir gebelik testi ve hayal kırıklıklarına hazır olman lazım. Ama umutsuzluğa kapılma çünkü hepimiz yıllarca bu durumu yaşadık.

Bende kıllanma, şeker,kilo vs yoktu. Adet olamıyordum sadece. Bir sürü kan tahlili ve hormon tetkiki yapıldı. Adetin üçüncü günü olan testler de yapıldı. Vajinal ultrasonla kistler daha net görünüyor o yüzden vajinal ultrasondan korkmamanı tavsiye ederim.

Sonuç olarak bana da pcos teşhisi konuldu ve tek belirtim 22 tane kistim ve düzensiz adetlerimdi. Yıllarca çocuğum olmadı tabi, hiç hamile kalamadım. Bir kere kaldım ve ilk günlerinde düşükle sonuçlandı. Şimdi hamileyim ve bir sorun yok gibi görünüyor.

Bununla yaşamaya alışman lazım. Doğumdan sonra tekrarladığını söyledi doktorum.

Çocuk arzusundan vazgeçmiştim ve artık çocuğumun olmamasının belki de daha iyi olacağını düşünürken, hamile olduğumu öğrendim. Eşimle bu yüzden boşanmıştık ve boşandıktan sonra bu durumu öğrendiğim için sevinemedim bile...

Yani kafana hamile kalmalıyım diye bir şart cümlesi ektin mi kalamıyorsun. Ne zaman ki unutuyorsun hamile kalmayı, bir mucize olabiliyor.

Merhaba,
Öncelikle geçmiş olsun. Eğer çocuk istiyorsan her ay elinde bir gebelik testi ve hayal kırıklıklarına hazır olman lazım. Ama umutsuzluğa kapılma çünkü hepimiz yıllarca bu durumu yaşadık.

Bende kıllanma, şeker,kilo vs yoktu. Adet olamıyordum sadece. Bir sürü kan tahlili ve hormon tetkiki yapıldı. Adetin üçüncü günü olan testler de yapıldı. Vajinal ultrasonla kistler daha net görünüyor o yüzden vajinal ultrasondan korkmamanı tavsiye ederim.

Sonuç olarak bana da pcos teşhisi konuldu ve tek belirtim 22 tane kistim ve düzensiz adetlerimdi. Yıllarca çocuğum olmadı tabi, hiç hamile kalamadım. Bir kere kaldım ve ilk günlerinde düşükle sonuçlandı. Şimdi hamileyim ve bir sorun yok gibi görünüyor.

Bununla yaşamaya alışman lazım. Doğumdan sonra tekrarladığını söyledi doktorum.

Çocuk arzusundan vazgeçmiştim ve artık çocuğumun olmamasının belki de daha iyi olacağını düşünürken, hamile olduğumu öğrendim. Eşimle bu yüzden boşanmıştık ve boşandıktan sonra bu durumu öğrendiğim için sevinemedim bile...

Yani kafana hamile kalmalıyım diye bir şart cümlesi ektin mi kalamıyorsun. Ne zaman ki unutuyorsun hamile kalmayı, bir mucize olabiliyor.

Allah çektiğin sıkıntıların mükafatını versin, evladını da hayırlı eylesin inşallah...
bendeki asıl sorun guatr imiş yani yumurtlamayı engelleyen ve pko yu tetikleyen de oymuş sanırım.. benim adetlerimde çok fazla sıkıntı yok her ay oluyorum ama çok sıkıntı yaptığım bazı aylar en fazla 1 hafta geciktiği oluyor halsizlik, saç dökülmesi vs. var bunların hepsi de hipotirodi den miş onun tedavisine başlayacağım.. Rabbim tüm şifa bekleyen hastalara şifa versin..

Back