pko sendromu hakkında bilgililer bi bakınnn

tatli.cadi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Haziran 2008
542
1
96
43
Ankara
ya kızlar benim durumum ne anlayamadım laporoskopiyle tüplerimi açtırmadan önce dr.um senin pko in var dedi...daha sonra laparoskopi yaptı ameliyat sonrası çok ii yumurtalara sahip olduğumu söyledi ve anatomimin harika olduğunu söyledi...dedim hocam pko ler ne oldu?dediki yanlış görmüşüz yok temiz dedi ama bazı aylar evlendiğimden bu yana adetlerim düzensiz oluyor 40 günde bazen 1.5ayda bir ama bi normal bi aksak...vücudumda kıllanma yok hormanlarıma baktırdım hemde 2 defa herşey normal dr umu değiştirdim oda pko görmedi ama klomenden bu ay yine kistcikler oluştu ve ben 33 gün oldu halen regl olmadım...sizce pko im olma ihtimali ne ?pko nun tam anlamıyla belirtileri nedir kızlar bi bilgi verirseniz sevinirim.......CADIARZU

arkadaşım bende pkoluyum
adet düzensizliğinden doktora gittim 6 ay adet oladıgımı bilirim
ulrasyonla baktı ve pko dedi
yani sagda ve solda olmak üzere iki adet yumurtanın içindeki yüzlerce yumurtacıkların (bebek oluşumu için gerekli asıl yumurtalardır) yan yana dizilmesidir. o yumurtacıklar yumurtanın içinde serbest dolaşmalıki spermle rahat karşılıaşıp döllenme sonucunda bebek olmalı bilmem ne kadar anlatabildim.
ben diana 35 adında testoren seviyesini düşürmeye yarayan bi doğum kontrol hapı kullanıyorum.bu sayede düzenli kanamam oluyor ve yumurtacıklar serbest dolaşıyor
Allah acil şifalar versin sanırım bebek düşünüyorsunuz inşallah bütünn pkoluların bebegi olur :içelim:

tatlım pko in ne olduğunu biliyorum bende pko yokmuş öyle diyorlar ben şüpheleniyorum benim adetim sadece 1 ay gecikiyo bana ilaç falan vermediler vücudumda kıllanmada yok...pko olanlarda kıllanma mutlaka oluyormu yada başka belirtiler onu merak ediyorum?bende pko olsa ilaç verirlerdi demi?

slm bu kulübe yeni katıldım.bende pko yum 3 aydır ilaç kullanıyorum. Size tavsiyem spor ve diyet çünkü ben dr a gitmeden önce diyet yaptığım aylarda adetim düzenli oluyordu.3 aydır ilaçların etkisiyle düzenli adet oluyorum ama henüz hamile kalamadım.Allahım isteyen herkese naip eder inşallah.Bu durumda psikolojinin önemi çok fazla ama ben bu konuda pek başarılı değilim.

Canim öncelikle aramiza hoşgeldim rabbim inşallah hepimize hayirlisiyla anneliği tatdirir.pko in sende ne gibi belirtileri var canim?

hoşbulduk.öncelikle düzensiz adet, tüylenme.bendeki belirtiler bunlar bu konuda o kadar çok yazı okudumki bunların yanında bir sürü belirti olabiliyor mesela göğüs uçlarından süt gelmesi vajinada sivilceler olması, karın ve bel kısmında yağlanma kilo alma

Bunlarin hiçbiri bende yok demekki gerçekten pko yok bende dr ilk dediğinde korkmuştum gerçekten saol cnm

canım doktoruna güveniyosan sorun yok.Sakin olmanı tavsiye edicem ama ben bu konuda pek becerikli değilim umarım sen sakin davranmayı başarabilirsin

canım doktoruna güveniyosan sorun yok.Sakin olmanı tavsiye edicem ama ben bu konuda pek becerikli değilim umarım sen sakin davranmayı başarabilirsin

ŞÜKÜRLER OLSUN BEN BİRAZ RAHAT Bİ İNSANIM AMA ÇOK MERAKLIYIM :roflol: DESTEĞİN İÇİN TŞK EDERİM CNM

Amin cnm amin allah hepimizi anne yapsin inşallah bizi annelikden mahrum etmesin....cnm pko li hastalarin hamile kalma şanslari düşükmü...?

canım tedavisini ona göre belirliyor zaten çocuk istiyorsan yumurtlamayı uyarıcı ilaç veriyorlar eğer istemiyorsan doğum kontrol hapı ile tedavi ediyorlar.hamile kalma şansın tabiki var tadavi ilaç yoluyla oluyor.ben dr a hamile kalabilirmiyim dediğimde bana güldü her zmn şansın vardır dedi.amaç zaten doğla yolardan hamile kalmayı sağlamak tek üzücü tarafı kesin bir çözümü yok yani bebek sahibi olduktan sonrada pko devam ediyor.ben inanıyorum ki bebeğimiz olacak dr sana herhangi bir ilaç falan verdimi

tatlım ilk dr um ultrasonla baktığında pko in var dedi hsg de tüplerim tıkalı çıktı tüpleri açmak için laparoskopi yaptı tüpleri açtı ameliyattan sonra yumurtalıkların çok sağlıklı dedi pko yokmuş ben yanlış görmüşüm dedi...ben kendim acabamı diyorum ama kıllanma falan yok bende... şimdiki dr um zaten başdan beri söylüyo sende pko yok diye...benim derdim pko olan arkadaşlardaki belirtiler gögüslerimden sütte gelmiyo mesela

canım tedavisini ona göre belirliyor zaten çocuk istiyorsan yumurtlamayı uyarıcı ilaç veriyorlar eğer istemiyorsan doğum kontrol hapı ile tedavi ediyorlar.hamile kalma şansın tabiki var tadavi ilaç yoluyla oluyor.ben dr a hamile kalabilirmiyim dediğimde bana güldü her zmn şansın vardır dedi.amaç zaten doğla yolardan hamile kalmayı sağlamak tek üzücü tarafı kesin bir çözümü yok yani bebek sahibi olduktan sonrada pko devam ediyor.ben inanıyorum ki bebeğimiz olacak dr sana herhangi bir ilaç falan verdimi

tüplerin açıldıysa hiç endişe etme benim arkadaşlarım açıldıktan sonra bir iki ay içinde hamile kaldılar.sen kendini sıkıntıya sokma eğer için rahat etsin istiyorsan yumurta takibi yaptır ama oda ayrı bir stres ,ilişkiye girme gününü yumurtanın çatlamasına göre belirliyosun ve oda acayip stres yapıyor ben 3 aydır aynı durumdayım ve acayip sıkıldım bu arada bende tüplerimin açık olup olmadığına baktırmak istedim dr gerek yok dedi ama ben başka dr gidip rahim filmi çektirdim tıkalı değilmiş çok şükür ama çok acı çektim yani bir nevi dr u dinlememenin acısıydı.bu arada ankaradan olman çok sevindirici :lepi:

evet hsg acı vericiydi ama ilk dr unda bakmalıydı bence sen doğru olanı yapmışsın ankarada olmama sevindin sendemi burdasın diyeceğim mersin yazıyo özel bi sebebi varmı?tüplerim açılalı 3.aya girdik hayırlısı bakalım canım

yok canım. ben ankaralıyım canımm benim memleketim benim:) mersinde yaşıyorum.dr umun bakmamasının nedeni çok aceleci davranıyorsun demesiydi çok zor çekilen bir fililm şu an için gerek yok eğer gerekirse isterim dedi.Bu pko aslında çok korkulacak bişey dedil ama sen şanslısın böle bişeyin yok ayrıca canım ne kadar çok takarsan o kadar merak ediyor ve öğrenmek istiyorsun öğrendikcede endişen artıyor ben dr gittiğimde bana bu teşhisi koyacağını biliyodum dr 2 sayfa notla gitmiştim herşeyi sordum inan korkacak bişey yok sadece heycan yaşıyosun oldumu olmadımı bende heycan şu anda tavan yapmış durumda

bide
hamile kalma ihtimalimiz yüzde yediymiş dorumu

valla tatlım bende pek bilgili olmadığım için bu konuyu açtım zaten bende pko yok ama belirtileri falan öğrenmek istiyorum hamile kalma şansı varmış ama yüzdesini bilmiyorum aslında herşey allahdan hayırlısı neyse o olsun güzelim....sende pko varmı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…