• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

PKO PROBLEMİ OLUP SOĞAN KÜRÜ İLE HAMİLE KALANLAR

Merhaba

Bende 8 aylik evliyim. Evlenmeden 1 yil once ogrendim pko olduğumu bekarken 6 ay diane 35 kullandim. Evlendikten sonra da doktoe 2 ay daha kullanmami istedi ama ben bebek istedigim icin 2 ay kullanip biraktim. 6 aydir korunmuyoruz bu surecte 3 doktora gittim. Ikisi pko var dedi birisi pko yok korunmuyorsan Hazirana kadar gebe kalirsin dedi.
Gecen ay sogan kuru yaptim. Gercekten faydası oluyor afedersin sapsari akinti geldi. Bugun yine adet oldum. Bu ay da 10 gun sogan kuru mu yapsam yoksa bct mi diye düşünüyorum bende bu konuda kararsizim.

arkadaşlar merhaba ben de pco var bu ay ikinci kez klomen kullanacam o bittikten sonra soğan kürü yapsam zararı olur mu bilen var mı?

Merhaba bende de pko var 7 aylık evliyim ve ağustos ta bebek istiyoruz şimdi diyet yapıyorum ağustosa kadar kilo vermek için şuan adetliyim 8 günlük gecikmeyle ama oda çok randımanlı değil.. Allah isteyen herkese bebek versin inşallah..

Merhaba bende de pko var 7 aylık evliyim ve ağustos ta bebek istiyoruz şimdi diyet yapıyorum ağustosa kadar kilo vermek için şuan adetliyim 8 günlük gecikmeyle ama oda çok randımanlı değil.. Allah isteyen herkese bebek versin inşallah..
canım ne kadar kilo verirsen o kadar iyi pko için doktor bana öyle söyledi ben de uğraşıyorum bir de sana tavsiyem bebek düşünmek için çok geç kalma zaman kaybı olabilir tedavi uzun da olabiliyor inşallah hepimizin bebeği olur

Arkadaşlar bu ayda regli 10 gün gecikme ile pazar günü oldum. Bu ay çok umutluydum ama yine olmadı. Ancak geçen ay adetim biter bitmez soğan kürü uygulamıştım.Faydası kesinlikle var. Ayrıca kilo büyük bir problem. Kilo alınca değerlerim arttı ve düzensizlik arttı. Şimdi vermek için elimden geleni yapıcam. Umutsuz olmayalım yengelerimde PKO lu.Birinin 3 çocuğu var diğerinin bir tane. Onlar 3 ayda bir oluyordu. PKO olabiliriz ama yumurtlama kesinlikle var. Yalnızca gecikerek oluyoruz biz.Ayrıca ayağı sıcak tutmak çok önemli bu anladım. Ayağımı sıcak tutunca adetim arttı. Umutsuz olmayalım. Rabbim vereceği zaman verir artık öyle düşünyorum. Bu aydan sonra stres yapmamaya çalışacam. Yaptımda olmadı en azından strese girip kendimi hırpalamam.

Arkadaşlar bu ayda regli 10 gün gecikme ile pazar günü oldum. Bu ay çok umutluydum ama yine olmadı. Ancak geçen ay adetim biter bitmez soğan kürü uygulamıştım.Faydası kesinlikle var. Ayrıca kilo büyük bir problem. Kilo alınca değerlerim arttı ve düzensizlik arttı. Şimdi vermek için elimden geleni yapıcam. Umutsuz olmayalım yengelerimde PKO lu.Birinin 3 çocuğu var diğerinin bir tane. Onlar 3 ayda bir oluyordu. PKO olabiliriz ama yumurtlama kesinlikle var. Yalnızca gecikerek oluyoruz biz.Ayrıca ayağı sıcak tutmak çok önemli bu anladım. Ayağımı sıcak tutunca adetim arttı. Umutsuz olmayalım. Rabbim vereceği zaman verir artık öyle düşünyorum. Bu aydan sonra stres yapmamaya çalışacam. Yaptımda olmadı en azından strese girip kendimi hırpalamam.

Ayakları sıcak tutmak konusuna bende katılıyorum çok faydalı...

canım ne kadar kilo verirsen o kadar iyi pko için doktor bana öyle söyledi ben de uğraşıyorum bir de sana tavsiyem bebek düşünmek için çok geç kalma zaman kaybı olabilir tedavi uzun da olabiliyor inşallah hepimizin bebeği olur

Canım hem maddi acıdan hemde ben hazır olayım diye ağustosta başlayacağız Artık allah ne zaman verirse...

Merhaba arkadaşlar. ..
Ben de yaklaşık 10 yıllık pkoluyum. Korkmaniza gerek yok öncelikle çocuğunuz olmaz diye birşey yok ikincisi diyelim ki kendiliğinden olmadı ve tedavi olmaya başladınız yumurta bol bol urettiginiz için hastaligimiz gereği tedaviye en çabuk cevap veren grubuz. ilk hamileligimde hap kullanmıştım hemen hamile kaldım malesef 5 aylık erken doğum sonucu kaybettim pko ile hiçbir alakası yok. İkincisi soğan kuru yaptığım ilk ay hamile kaldım ve bir kızım var çok şükür ve inanin arkadaşlar tek sıkıntım pko değildi kan pıhtılaşma çift rahim gibi bir sürü problem yanında eşlik ediyordu. Ama Allah isteyince oluyor kızım sağlıklı sıhhatli ve tam zamanında doğdu şükürler olsun. Şimdi de bir ay soğan kuru yapıp ikinci ay usengeclikten bırakmış biri olarak cok sukur yine hamileyim diğer sorunlarim hala var ama Allaha emanetim ne diyeyim umut olsun istedim biliyorum çok ihtiyaç oluyor aynı şeyleri yaşıyorum çünkü. ..

benim de adet günüm geçeli 3 gün oldu bu kez ağrı şişkinlik de yok her ay ağrı ve şişkinlik çok oluyordu bu ay o da yok anlamadım ben de hamileyim diye düşünmüyorum bile umutlanamıyor ki insan her ay gecikiyor çünkü biraz daha bekleyip ilaç alacam tabi önce kan verecem geç döllenme olabiliyormuş riske atmak istemiyorum Rabbim hepimize nasip etsin bebek inşallah dua ve sabır

ya arkadaşlar gerçekten polikistikover kistleri soğan kürüyle eriyip bu hastalıktan kurtulan var mı ya? benim bu 5. ayım artık içimde soğan ağacı çıkıcak geçen ay hala duruyodu kistlerim :( eğer işe yaramıyosa boşuna içmiyim artık midem bulanmaya başladı soğan görmek istemiyorum :(

ya arkadaşlar gerçekten polikistikover kistleri soğan kürüyle eriyip bu hastalıktan kurtulan var mı ya? benim bu 5. ayım artık içimde soğan ağacı çıkıcak geçen ay hala duruyodu kistlerim :KK43: eğer işe yaramıyosa boşuna içmiyim artık midem bulanmaya başladı soğan görmek istemiyorum :KK43:

merhaba kelebekkk, valla sende iyi sabır varmış 5 ay düzenli yapmışssın :) canım zaten saraçoğlu 4 ay yapıp ara verin diyor. sen daha yapma ara ver bence. bu polikistik over soğan kürüyle eritilip giden bişey değil. bu bizimle ömür boyu kalacakmış, tedavisi yok yani. ama soğan kürüyle düzenli adet olup ki rahimi içimizi tamamen temizliyormuş, ve hamile kalmayı kolaylaştırıyormuş. valla bende 1 haftadır yarım yamalak içtim ama son 2 gündür sabah akşam içiyorum ve gerçekten 2 gündür afedersin idrarımı yaparken bayağı yoğun akıntı geldi. bence içimi temizliyor.
hakkımızda hayırlısı inş.

evet acayip bir irade var bende :) polikistikover kistlerini eritiyor diyo ama ısrarla kendi sitesine de baktım insanlar yazmış kistlerimden kurtuldum polikistikover ı yendim falan diye bi bende mi işe yaramadı anlamadım. neyse şimdi 1 ay testere dişli aslanpençesine başlıcam da bakalım nolucak görücez :/ daha da yok olmamışsa zaten içmem bi daha içim dışım soğan oldu

valla canım ben soğan kürünü uyguladım 2 ay. Söyle ki sadece kistim gitti ki zaten her ay kistler regli ile gidiyor. Başka sonuç alamadım. Klomene başladım ilaç içmek istemiyordum ancak mecbur kaldım :(

bende 4 ay uyguladım en son muayenede hala kistler duruyordu sonuç alamadım. bazıları yok oldu diye yazmış saraçoğlunun sitesine ama bende işe yaramadı malesef, kısmet :( bende klomen kullanıyorum artık Allah büyük yüce rabbim ne zaman isterse o zaman verecek. benim doğum kontrol hapı kullandığı halde hamile kalan arkadaşım vardı şok oldu. tamamen kısmet yani.

Aynen canım tamamen kısmet işi :( 8 ay oldu olmuyor bebek :(

benim mayısta 1 senem dolucak artık hayırlısı Allahım daha fazla aratmasın. 4 senedir bekleyen bi ablam var çok sıkıntılı gerçekten :( aaa durun asıl ben size şunu söylicektim kızlar bu ay mayısın 14üne kadar nisan ayı oluyor hicri takvime göre. bu arada yağan yağmurları toplayın biriktirin. ona 70 ayetel kürsi 70 fatiha 70 ihlas 70 felak 70 nas ve 70 tesbih duası okuyun. ilişkiden önce bu suyu içenin Allahın izniyle çocuğu olur diyor. nisan yağmurları çok şifalıymış her hastalığa

canım bende dualara inanıyorum. Özellikle Ayetel kürsi hergün okurum ama bu iş nasip işi çünkü tedbiri aldık takdiri Allaha bıraktık olmadı. Onun için dua edip beklemek lazım. Hayırlı ve sağlıklı evlatlar nasip etsin Allahım :(

RUMİ TAKVİM NİSAN AYINA, NİSANın 14ÜNDE GİRİYORUZ.
Peygamberimiz (s.a.v)’den rivayet olundu ki:
‘’Cebrail a.s Bana öyle bir ilaç öğretti ki, (o ilaç sayesinde,insanların) doktorların ilaçlarına hiç ihtiyacı kalmaz...’’
Eshab-ı Kiram : (o ilaçtan) Bize de haber ver,Ya Rasulullah dediler, Rasulullah (s.a.v)
‘’Nisan yağmurunu alınız (toplayınız). Ona; 70 Ayetel Kürsi 70 defa Fatiha-i şerife, 70 defa İhlâs-ı şerif, 70 defa Felak suresini, 70 defa Nâs suresini, 70 defa Tesbih duasını (SübhanAllahi vel-hamdü
Lillâhi ve lâ ilâhe illallâhü vâllahü ekber ve lâ havle velâ kuvvete illâ billâhil-aliyyıl-azîm) okuyunuz. Sonra, 7 gün devamlı olarak sabah akşam birer bardak içiniz. Beni hak Peygamber olarak gönderen Cenâb-u Hakk’a yemin ederim ki, Cebrâil Bana dedi ki ; "Bu sudan içen kimsenin, cesedinden, damarından, sinirinden, etlerinden, o kimseye ağrı, acı veren rahatsızlığını Cenâb-u Hakk giderir ve o kimseye sıhhat ve afiyet verir.’’
Yine başka bir Hadis-i Şerif’te :
‘’Beni hak Peygamber olarak gönderen Cenâb-u Hakk’a yemin ederim ki, çocuğu olmayan bir erkek, bu sudan hanımına içirirse, Allahü Teala’nın izni ile hanımı hamile kalır. Hanımının başı ağrıyan bir erkek bu sudan hanımına içirirse, bu su ona (sıhhati için) yeterlidir. İçen kimsenin balgamını keser. Rüzgar ona zarar vermez, çirkin haller kendisine isabet etmez. Bel ağrısından, karın ağrısından, şikayeti kalmaz. Alaca hastalığından korkmaz. Göğüs ağrısı çekmez. Kalbine gelen vesvese (evhâm), gönlünden çıkar gider. Kendini çok beğenmek, hased, kibir, düşmanlık, gıybet ve koğuculuk (gibi manevi hastalıklar dahil), dünyada yaşayan her fani (geçici) olanlar için Allahü Teala’nın izni ile fayda vericidir..’’
Tefsir-i Kebir (Kur’an-ı Kerim Tefsiri)'den
Kur’an ve ezan okunurken, düşman ordusuyla karşılaşınca, yağmur yağarken, zulme uğrayınca dualar kabul olur. [Taberani]
Enes (r.a.) anlatıyor: Resulullah (a.s.m)le birlikteyken, yağmur yağmıştı, hemen başını açtı ve yağmur Rabbinin yeni yarattığı (indirdiği bir rahmettir) dedi Diğer bir rivayette ise Resulullah (a.s.m), elbisesinini açtığı bildirilmiştir.
Muslim(2/615), Ebu Davud(5/330)
Ebu Hureyre (r.a.) anlatıyor: Resullah'a (a.s.m) ve sahabeleri senenin ilk yağmuru yağdığında, gökteki ilk damlalara, (değmesi için) başlarını açarlardı ve Resullah (a.s.m) şöyle derdi: "Yağmur, Rabbimizin en son/yeni yarattığı bir makluktur ve bereketi en çok olandır."
Senedi sahihtir Ebu Şeyh, Ahlaku'ın Nebiyy (s.a.v) de (823)
İlk baharda yağan yağmurlar sayesinde çiçek tozları ve polenler atmosferde dolaşmakta ve bitkiler arası çeşitliliği ve döllenmeyi olumlu etkilemektedir.
Yağmur suyu içilebilir. İçerdiği minerallar bakımından yararlıdır. Saçlara, ellere ve vücuda sürülebilir. Cildi yumuşacık yapar.
Yağmur suyu cildiniz için eşssiz bir devadır.Yüzünüzü yağmur suyuyla yıkadıktan Sonra kendi kendine kurumaya bırakmayın.
Yumuşak bir havluyla kurulayın.

Back