sevgili bayanlar. hem bende hem de ablamda pco vardı. ablam 5 sene tüp bebek aşılama klomen vsvsvs hamile kalamadı. tam vazgeçmişti ki kendiliğinden hamile kaldı.
bende de pko vardı. prolaktin lh yüksekti falan filan. doktor mr istedi. prolaktin çok yüksekmiş. zaten her ay kist oluyor. en son 5 cmlik kist vardı. dostinex verdi. ben ilacı o ay aldım içtim diyene kadar hamile kaldım. doktor da şoka girdi. şimdi kızım 27 aylık.
dün yine gebelik testimi pozitif gördüm. kan testi yapmadım. kimyasal mı bilmiyorum ama bütün kış spor yaptım. özellikle yüzmeye gittim. bu ay inofolic içmiştim reglin 3. gününde başladım galiba. bittikten sonra da bir daha almadım, önemsemedim. bir de incir yedim. onların etkisi midir bilmiyorum. en büyük düşman stres. şunu unutmazsak her şey daha kolay oluyor. çocuk her şey değil. önce biz varız bu dünyada. okuyun, kurslara gidin, kendinizi geliştirin, işinizde yükselmeye çalışın. çocuk büyük sorumluluk. doğduğunda bunu anlıyor herkes.
arkadaşımın da yıllarca olmadı. kahroldu. ağladı, harap oldu, insanlarla görüşmeyi kesti. en sonunda hamile kaldı ama hamileyken aldatıldığını öğrendi. şimdi boşanıyor. ve keşke çocuğum olmasaydı diyor. hayırlısını isteyin. çocuk sahibi olduğum için böyle düşünmüyorum. ilk kızım 14 ay sonra oldu. ben de ağladım, kafayı taktım ama en sonunda kendi varlığıma haksızlık yaptığımı anladım. o zaman da hamile kaldım zaten. allah hepinize hayırlı zamanda hayırlı sağlıklı evlalar nasip etsin. ve pişman olmayacak olanlara tabi.