- 13 Aralık 2019
- 2.291
- 4.073
- 133
- 29
- Konu Sahibi AyTerapisii
-
Bu forumda okumuştum canım senin gibi kilosu olmayıpta pcos olanlar..bilmiyorum ki sebebi nedir anneme sordum bizim sülalede hiç pcos yokmuş..bu da bizim derdimiz işteAllah başka dert vermesin
İnşallah en kısa sürede nasip olurAnladım canım benim annem ve babam da şeker var . Nisana kadar denicem Toplam 6 ay gene hamileme kalamazsam tedaviye baslicam
Amiin inşallah canım Allahım sana da sağlıklı bir gebelik ve doğum nasip etsin inşallahİnşallah en kısa sürede nasip olurçok yıpratıcı bir süreç Allah kimseye yaşatmasın
Amin canım dua et bana daİnşallah en kısa sürede nasip olurçok yıpratıcı bir süreç Allah kimseye yaşatmasın
Amin inşallah isteyen herkeseAmiin inşallah canım Allahım sana da sağlıklı bir gebelik ve doğum nasip etsin inşallah
Allah isteyen herkese çok bekletmeden versin. Aynı derde sahip olan herkes dualarımda merak etmeyinAmin canım dua et bana da
Pko ya inofolic combi iyi gelen çok var bende almayı düşünüyorum araştırın derim.. glifor ben duymadım fazla. Bende kilosu pko lularda nim
Kilolu olmayıp pko olan var mı acaba ? Ben 1.73 boyunda 57 kiloyum . İnsülin ve TSH normal adet düzensizliği var ilaçla adet oluyorum . İlaç kullanmazsam 3 ay da 4 ay da bir FSH lh normal. Ultrosan da gözüküyor
Benimde boyum 1.60 kilom 55. 48 kilo olduğum zamanlarda var. İlk adet görmemden itibaren düzensiz adet oluyorum. 5 ay olmadığım zamanlar oldu. Evlendikten sonrasında bu süre 2 ay 3 aya düştü. Geçtiğimiz 4 ay 33 günlük bir düzendeydi hatta ama şuanda adetim 5-6 gün gecikti bu arada inofolic kullanıyorum
evet pkonun ilk belirtilerinden biri göbek ve çevresinin yani basen kısmının fazla olmasıdır ama bunun yanında zayıf da olabiliyorsunuz fakat adet düzensizliği tüylenme saç dökülmesi gibi de belirtileri var. ben çok araştırdım bu konuyu. ovulasyon testleri kullanmanızı tavsiye ederim. yumurtlama gününüzü bilirseniz şansınız artar ve o günü değerlendirirsiniz.Kızlar benim insülin direnci bakıldı normal. Boyum 1.73 kilom 57 zaten zayif biriyim. Sonuçları 2 kadın doğum bir dahiliye doktoru gordu kadın doğum doktorunun biri ben sende insülin direnci var derim dedi nedenini sordum sınıra yakın dedi ama diğer iki doktor da insilin direncin yok dediler bizim için glukoz açlık ve insülin in carpim ve bölümü 2.5 altındaysa sıkıntı değil dediler benim değerim 1.26 gibi bişey çıkıyor kime inancagimi şaşırdım
4 ay oldu evleneli bebiş yok henüz . Adet düzensizliğim var ilaçla adet oluyorum pko olduğuma inanmıyor doktorlar ultrosan da görene kadar kan değerlerim normal
aminnnnnnİnşallah en kısa sürede nasip olurçok yıpratıcı bir süreç Allah kimseye yaşatmasın
Varmi öyle biseCanım bende doktora gittim bana inofolic verdi ama combi olanını değil pembe kutu suya katıp içiyorsun aç karınla. Bir aydır kullanıyorum. Doktor 3 ay sonrasında yeniden gel dedi
İnfolic ise yaramadi mi bende düşünüyorum kullanmayı ama kimisinde ise yaramamış
evet pkonun ilk belirtilerinden biri göbek ve çevresinin yani basen kısmının fazla olmasıdır ama bunun yanında zayıf da olabiliyorsunuz fakat adet düzensizliği tüylenme saç dökülmesi gibi de belirtileri var. ben çok araştırdım bu konuyu. ovulasyon testleri kullanmanızı tavsiye ederim. yumurtlama gününüzü bilirseniz şansınız artar ve o günü değerlendirirsiniz.
InseALLAH RABBIM dileyen ümmeti Muhammedin kucağını doldursun bizimde inşeALLAHBu ay ilk kez kullandım 15 ocak yumurtlamayi gördüm 16 çatlama oldu hayırlısi insallah
InseALLAH RABBIM dileyen ümmeti Muhammedin kucağını doldursun bizimde inşeALLAH
nasiptir üzülmeyin 3 senedir ben istiyorum 6 senedir ablam ve 8 senedir eşimin amcası... insanlar neler yaşıyor nelere sabrediyor umudumuz var ya... olacak inşallahBebek yok
Merhaba bende de pko var ama sadece usg görüntüsünde hormon tahlilleri iyi şeker ve insülin direnci de yok .kilom 60kg .bu söylediğiniz glifor ve famara şeker ilacı değil mi ?yani olmayanlarda kullanabiliyor mu ?Canım şimdi yazacaklarımı keşke bana da yazan olsaydı da daha önce kurtulsaydım bu dertten diyerek başlayayım. Öncelikle ben de 2.5 sene bebeğimi bekledim. Pko vardı bende de bekarlığımdan beri asla ilaçsız adet görmedim.doktorlarda gezdim aşılama yaptım. 5 tane yumurtanın geliştiği zamanlar dahi oldu fakat tutmadı. Depresyonlaa girdim. Bitkisel Bi ton şey yaptım. Ama en son glifor diye Bi ilaç duydum. Şeker ilacı pkolularda insülin direnci oluyormuş o da kilo yapıyormuş. 68 kiloydum öyle obez gibi durmuyordum fakat doktoruma glifor kullanmamız sakıncası var mı dedim. Çok bir kilon yok zararı olmaz yararı olabilir dedi. Kullanmaya başladım bu arada diyete de başladım. Ben 3 ay tedavi görmedim o arada. Kist oluşmuştu aşılamadan sonra. Bu arada ben 8 kilo verdim 60a düştüm. Ve haziranda tüm ümidim bitmişti. Eşim askere gidecekti 20 günlüğüne. döndükten sonra tüp bebek yaparız demiştik. O ay öylesine femara diye bir ilaç kullandım ama hiç ümidim yoktu tabi ki. Eşim askere gittiğinde öğrendim ki hamileyim. Şok oldum. O gebeliğimde düşük yaşadım ama olsun benim için umuttu o. Sonrasında bir adet bekledim. Tekrar femarayı kullandım. Bu arada iyice zayıflamıştım 56ya düştüm. Tekrar hamile kaldım. Pıhtılaşma olduğunu düşündü doktorum hamileliğimi öğrenir öğrenmez kan sulandırıcı iğneye başladım. Şuan 4.ayımız bitti. Çok şükür.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?