• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Pko olanlar buraya

Bu forumda okumuştum canım senin gibi kilosu olmayıpta pcos olanlar..bilmiyorum ki sebebi nedir anneme sordum bizim sülalede hiç pcos yokmuş..bu da bizim derdimiz işte😔Allah başka dert vermesin

Benim annemde var canim 😑 Annemin de kilosu yok ama var malesef ki PCO amin canım Rabbim kucağımızi boş birakmasin

Pko ya inofolic combi iyi gelen çok var bende almayı düşünüyorum araştırın derim.. glifor ben duymadım fazla. Bende kilosu pko lularda nim

Canım bende doktora gittim bana inofolic verdi ama combi olanını değil pembe kutu suya katıp içiyorsun aç karınla. Bir aydır kullanıyorum. Doktor 3 ay sonrasında yeniden gel dedi

Kilolu olmayıp pko olan var mı acaba ? Ben 1.73 boyunda 57 kiloyum . İnsülin ve TSH normal adet düzensizliği var ilaçla adet oluyorum . İlaç kullanmazsam 3 ay da 4 ay da bir FSH lh normal. Ultrosan da gözüküyor

Benimde boyum 1.60 kilom 55. 48 kilo olduğum zamanlarda var. İlk adet görmemden itibaren düzensiz adet oluyorum. 5 ay olmadığım zamanlar oldu. Evlendikten sonrasında bu süre 2 ay 3 aya düştü. Geçtiğimiz 4 ay 33 günlük bir düzendeydi hatta ama şuanda adetim 5-6 gün gecikti bu arada inofolic kullanıyorum

Benimde boyum 1.60 kilom 55. 48 kilo olduğum zamanlarda var. İlk adet görmemden itibaren düzensiz adet oluyorum. 5 ay olmadığım zamanlar oldu. Evlendikten sonrasında bu süre 2 ay 3 aya düştü. Geçtiğimiz 4 ay 33 günlük bir düzendeydi hatta ama şuanda adetim 5-6 gün gecikti bu arada inofolic kullanıyorum

İnfolic ise yaramadi mi bende düşünüyorum kullanmayı ama kimisinde ise yaramamış

Kızlar benim insülin direnci bakıldı normal. Boyum 1.73 kilom 57 zaten zayif biriyim. Sonuçları 2 kadın doğum bir dahiliye doktoru gordu kadın doğum doktorunun biri ben sende insülin direnci var derim dedi nedenini sordum sınıra yakın dedi ama diğer iki doktor da insilin direncin yok dediler bizim için glukoz açlık ve insülin in carpim ve bölümü 2.5 altındaysa sıkıntı değil dediler benim değerim 1.26 gibi bişey çıkıyor kime inancagimi şaşırdım
4 ay oldu evleneli bebiş yok henüz . Adet düzensizliğim var ilaçla adet oluyorum pko olduğuma inanmıyor doktorlar ultrosan da görene kadar kan değerlerim normal
evet pkonun ilk belirtilerinden biri göbek ve çevresinin yani basen kısmının fazla olmasıdır ama bunun yanında zayıf da olabiliyorsunuz fakat adet düzensizliği tüylenme saç dökülmesi gibi de belirtileri var. ben çok araştırdım bu konuyu. ovulasyon testleri kullanmanızı tavsiye ederim. yumurtlama gününüzü bilirseniz şansınız artar ve o günü değerlendirirsiniz.

Canım bende doktora gittim bana inofolic verdi ama combi olanını değil pembe kutu suya katıp içiyorsun aç karınla. Bir aydır kullanıyorum. Doktor 3 ay sonrasında yeniden gel dedi
Varmi öyle bise 🙁 sende pko sum galiba.. fiyatı ne civarı ne kadar kullan dedi. . İçeriği sadece folik asit ve vitamin mi oda

Bende pko luyum 3 yıl çocuğum olmadı aşılama hsg çatlatma iğneleri hormon ilaçları vs derken olmuyordu birtürlü ama bu arada glukofen ve inofolic combi kullandım bi seneden fazla belki tabi eşimde de bazı sorunlar çıkınca biz dedik ki tüp bebekten başka çare kalmadı neyse ankara da iyi bir tüp bebek merkezine gittik muayne olduk testler felan derken biz benim adet olup tedaviye başlayacağımiz günü beklemeye başladık 1 ay geçti ben hala adet olmadım pko olduğum için 3 ayda bir adet oluyorum zaten neyse doktoru aradım dedim böyle böyle ben adet olmadım acaba adet söktürücü mu kullansam dedim doktora oda bi ilaç adı verdi neyde gittim eczaneye adet söktürücü yu aldım içime bi kürt düştü ne olur ne olmaz bide hamilelik testi alıyım dedim aldım çıktım neyse ilacı içmeden önce testi yaptım bırakıp çıktım lavaboda kapı çaldı unuttum testi orda neyse aradan bi yarım saat geçti aklıma geldi hemen gidip baktım hamileyim ama inanamıyorum üstünden yarım saat geçti yanlış kesin diyorum içimden ilk 5 dk da bakmam lazımdı felan diye düşünüyorum üzülüyorum felan ama bi umutda var tabi eşimi aradım gelirken test al dedim neyse akşam oldu eşim geldi testi yaptım basbaya hamileyim işte eşime gösterdim sevinçten ağladı yani 3 yıl denemediğin şey kalmamış hiç umudun olmadığı anda rabbim nasip etmiş çok şükür böylece tüp bebek tedavisi başlamadan bitmiş oldu..size tavsiyem kilo verin ve iyi bir doktor kontrolünde tedaviye en başından başlayın

Slm bende pcoluyum ılac siz adet oluyorum kılomda cok degıl ama glugofen ilk kullandığım ay bende baya kilo verdim hamıle kaldım dusuk oldu sonra 14 kg verdım ama yine olmadı ve 5 yıl gectı ne yazıkkı hala Bı bebegım yok cok uzgunum napcam bılmıyom😥

evet pkonun ilk belirtilerinden biri göbek ve çevresinin yani basen kısmının fazla olmasıdır ama bunun yanında zayıf da olabiliyorsunuz fakat adet düzensizliği tüylenme saç dökülmesi gibi de belirtileri var. ben çok araştırdım bu konuyu. ovulasyon testleri kullanmanızı tavsiye ederim. yumurtlama gününüzü bilirseniz şansınız artar ve o günü değerlendirirsiniz.

Bu ay ilk kez kullandım 15 ocak yumurtlamayi gördüm 16 çatlama oldu hayırlısi insallah

Canım şimdi yazacaklarımı keşke bana da yazan olsaydı da daha önce kurtulsaydım bu dertten diyerek başlayayım. Öncelikle ben de 2.5 sene bebeğimi bekledim. Pko vardı bende de bekarlığımdan beri asla ilaçsız adet görmedim.doktorlarda gezdim aşılama yaptım. 5 tane yumurtanın geliştiği zamanlar dahi oldu fakat tutmadı. Depresyonlaa girdim. Bitkisel Bi ton şey yaptım. Ama en son glifor diye Bi ilaç duydum. Şeker ilacı pkolularda insülin direnci oluyormuş o da kilo yapıyormuş. 68 kiloydum öyle obez gibi durmuyordum fakat doktoruma glifor kullanmamız sakıncası var mı dedim. Çok bir kilon yok zararı olmaz yararı olabilir dedi. Kullanmaya başladım bu arada diyete de başladım. Ben 3 ay tedavi görmedim o arada. Kist oluşmuştu aşılamadan sonra. Bu arada ben 8 kilo verdim 60a düştüm. Ve haziranda tüm ümidim bitmişti. Eşim askere gidecekti 20 günlüğüne. döndükten sonra tüp bebek yaparız demiştik. O ay öylesine femara diye bir ilaç kullandım ama hiç ümidim yoktu tabi ki. Eşim askere gittiğinde öğrendim ki hamileyim. Şok oldum. O gebeliğimde düşük yaşadım ama olsun benim için umuttu o. Sonrasında bir adet bekledim. Tekrar femarayı kullandım. Bu arada iyice zayıflamıştım 56ya düştüm. Tekrar hamile kaldım. Pıhtılaşma olduğunu düşündü doktorum hamileliğimi öğrenir öğrenmez kan sulandırıcı iğneye başladım. Şuan 4.ayımız bitti. Çok şükür.
Merhaba bende de pko var ama sadece usg görüntüsünde hormon tahlilleri iyi şeker ve insülin direnci de yok .kilom 60kg .bu söylediğiniz glifor ve famara şeker ilacı değil mi ?yani olmayanlarda kullanabiliyor mu ?

Back