• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Pko olanlar buraya

AyTerapisii

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Aralık 2018
684
728
53
27
Merhaba ben de pko var 3 yıllık evliyim çocuğum olmuyor. 6 7 ay da bir adet görüyorum o da ilaçla. Çıldıracak gibi oluyorum. Ne yapmalıyım ? Aşılama düşündüm ama ilk seferde çok düşükmüş tutma ihtimali. Eşim 2.si yapar mı o da muamma. Sizler pko olup neler yaptınız? Nasıl hamile kaldınız?

Canım şimdi yazacaklarımı keşke bana da yazan olsaydı da daha önce kurtulsaydım bu dertten diyerek başlayayım. Öncelikle ben de 2.5 sene bebeğimi bekledim. Pko vardı bende de bekarlığımdan beri asla ilaçsız adet görmedim.doktorlarda gezdim aşılama yaptım. 5 tane yumurtanın geliştiği zamanlar dahi oldu fakat tutmadı. Depresyonlaa girdim. Bitkisel Bi ton şey yaptım. Ama en son glifor diye Bi ilaç duydum. Şeker ilacı pkolularda insülin direnci oluyormuş o da kilo yapıyormuş. 68 kiloydum öyle obez gibi durmuyordum fakat doktoruma glifor kullanmamız sakıncası var mı dedim. Çok bir kilon yok zararı olmaz yararı olabilir dedi. Kullanmaya başladım bu arada diyete de başladım. Ben 3 ay tedavi görmedim o arada. Kist oluşmuştu aşılamadan sonra. Bu arada ben 8 kilo verdim 60a düştüm. Ve haziranda tüm ümidim bitmişti. Eşim askere gidecekti 20 günlüğüne. döndükten sonra tüp bebek yaparız demiştik. O ay öylesine femara diye bir ilaç kullandım ama hiç ümidim yoktu tabi ki. Eşim askere gittiğinde öğrendim ki hamileyim. Şok oldum. O gebeliğimde düşük yaşadım ama olsun benim için umuttu o. Sonrasında bir adet bekledim. Tekrar femarayı kullandım. Bu arada iyice zayıflamıştım 56ya düştüm. Tekrar hamile kaldım. Pıhtılaşma olduğunu düşündü doktorum hamileliğimi öğrenir öğrenmez kan sulandırıcı iğneye başladım. Şuan 4.ayımız bitti. Çok şükür.

Canım şimdi yazacaklarımı keşke bana da yazan olsaydı da daha önce kurtulsaydım bu dertten diyerek başlayayım. Öncelikle ben de 2.5 sene bebeğimi bekledim. Pko vardı bende de bekarlığımdan beri asla ilaçsız adet görmedim.doktorlarda gezdim aşılama yaptım. 5 tane yumurtanın geliştiği zamanlar dahi oldu fakat tutmadı. Depresyonlaa girdim. Bitkisel Bi ton şey yaptım. Ama en son glifor diye Bi ilaç duydum. Şeker ilacı pkolularda insülin direnci oluyormuş o da kilo yapıyormuş. 68 kiloydum öyle obez gibi durmuyordum fakat doktoruma glifor kullanmamız sakıncası var mı dedim. Çok bir kilon yok zararı olmaz yararı olabilir dedi. Kullanmaya başladım bu arada diyete de başladım. Ben 3 ay tedavi görmedim o arada. Kist oluşmuştu aşılamadan sonra. Bu arada ben 8 kilo verdim 60a düştüm. Ve haziranda tüm ümidim bitmişti. Eşim askere gidecekti 20 günlüğüne. döndükten sonra tüp bebek yaparız demiştik. O ay öylesine femara diye bir ilaç kullandım ama hiç ümidim yoktu tabi ki. Eşim askere gittiğinde öğrendim ki hamileyim. Şok oldum. O gebeliğimde düşük yaşadım ama olsun benim için umuttu o. Sonrasında bir adet bekledim. Tekrar femarayı kullandım. Bu arada iyice zayıflamıştım 56ya düştüm. Tekrar hamile kaldım. Pıhtılaşma olduğunu düşündü doktorum hamileliğimi öğrenir öğrenmez kan sulandırıcı iğneye başladım. Şuan 4.ayımız bitti. Çok şükür.
RABBIM sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin. Benim boyum 174 kilom 102 😞 doktora da gittim 15 kilodan sonra durdu aşılama dedi ama korkuyorum bilmiyorum ki 😞

Bu arada bana da glukofen diye bi ilaç verdi 1 hafta kullandım sonra burak dedi

Pko ya inofolic combi iyi gelen çok var bende almayı düşünüyorum araştırın derim.. glifor ben duymadım fazla. Bende kilosu pko lularda nim

Bende de pco var kızlar 3 yıl olacak bebek bekliyorum. Aralık ayında düşük yaşadım inşallah tekrar olur. Bende ilaçsız adet olamıyordum kilo verdim biraz kendiliğinden hamile kalmışım hiç beklemediğim anda finallere hazırlanıyordum bebek düşünmemiştim sürpriz oldu düştü şu an soğan kürü uyguluyorum ve neofortil kullanıyorum

Bu arada bana da glukofen diye bi ilaç verdi 1 hafta kullandım sonra burak dedi
Hayır en az 6 ay kullanmak gerekiyor ki ben hamileyken de kullanıyorum. Araştırabilirsin pkolulara doktorlar veriyorlar. Ben de diyetle çok kilo veremezdim hiç yemesem bile olmazdı. İnsülin direnci engel oluyormuş. Bence farklı doktorlarla da görüşmelisin. Zayıflamanın çok büyük etkisi var.

RABBIM sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin. Benim boyum 174 kilom 102 😞 doktora da gittim 15 kilodan sonra durdu aşılama dedi ama korkuyorum bilmiyorum ki 😞
Aşılama acı verici bir olay değil benim aşılamada 5 tane yumurtam vardı çoklu gebelik bile beklemiştim ama tutmadı.

İnofolic combi folik asit olarak ben de kullandım. Glifor şeker ilacı
Bana şeker yüklemesi yaptırmıştı kadın doğum doktorum pko ya acaba o mu sebep diye. .
Hafif kolesterol ve şeker gorunmustu. Ama endokrin bölümü ne ilaç ne diyet vermedi. Kendi doktorum yemene icmen dikkat et dedi sadece

Ama bu inofolic combi nerdeyse herkes memnun pko lularda özellikle içeriği zengin

Bana şeker yüklemesi yaptırmıştı kadın doğum doktorum pko ya acaba o mu sebep diye. .
Hafif kolesterol ve şeker gorunmustu. Ama endokrin bölümü ne ilaç ne diyet vermedi. Kendi doktorum yemene icmen dikkat et dedi sadece

Ama bu inofolic combi nerdeyse herkes memnun pko lularda özellikle içeriği zengin
Pko sonradan olan bişey değil. Doğuştan geliyor.

Aşılama nasıl oluyor hiç bir fikrim yok ve ücreti ne oluyor bilgi verirmisiniz
Erkekten sperm alınıyor. Yıkama işlemi yapılıyor yani bir nevi ayıklanıyor diyeyim.iyiler seçiliyor. Sonra küçük bir işlemle ince bir boru ile sperm direk rahim ağzından gönderiliyor. Bir nevi spermin yolu kısaltılıyor. Ama çok bir başarı şansı artmıyor. Bu daha çok erkekte sorun varsa tutuyormuş. Tabi ben bunu sonradan öğrendim.

İnofolic kombi yumurtanın kalitesini arttırıyorum. Şahsen ben zayıflamadan hiç bir şeyin net faydasını görmemiştim. Kiloluyken de kullandım ama olmamıştı.

Pko sonradan olan bişey değil. Doğuştan geliyor.
Ailemde yok.. Daha önce detaylı kadın doguma gitmediğim için bilmiyorum ama adet olmada bir sorunum hatta ağrım bile olmuyordu adetken.. pco ve pco sendromu ayrı ayrı seylermis zaten
İnofolic kombi yumurtanın kalitesini arttırıyorum. Şahsen ben zayıflamadan hiç bir şeyin net faydasını görmemiştim. Kiloluyken de kullandım ama olmamıştı.
Vitamin den zarar gelmez birde içinde folik asit te var onu da arada almış oluyoruz tek sıkıntı fiyati😑

Kilo vermek çok etkili diyorlar kilo verip hamile kalan çok inofolic combi şase ,soğan kürü kimisinde hayıt da işe yarıyor bünye meselesi birazda ama ben glifor da kullanmıştım inofolic combiyle .

adet düzeniniz nasıl peki regl oldugunuzda yogunluk nasıl oluyor benim mesela 2gün sonra o yogunluk gidiyor 7.güne kadar leke geliyor kahve tonlarında sizdede aynısı oluyormu

Bende de pco var kızlar 3 yıl olacak bebek bekliyorum. Aralık ayında düşük yaşadım inşallah tekrar olur. Bende ilaçsız adet olamıyordum kilo verdim biraz kendiliğinden hamile kalmışım hiç beklemediğim anda finallere hazırlanıyordum bebek düşünmemiştim sürpriz oldu düştü şu an soğan kürü uyguluyorum ve neofortil kullanıyorum
ALLAH tüm isteyenlere nasip etsin beraberinde bizlere de.

Back