pko lu kızlar bir bakarmısınız?

neyzenel1963

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Şubat 2012
64
1
46
bu gün doktora gittim rahimde kist olduğunu pko olabileceğini söyledi 1 sene beklemek gerkiyormuş korunmasız ilişki yaşadıktan sonra eğer bebek olmazsa tedaviye başlanacakmış kızlar 1 sene bekleyinceye kadar eğer pko varsa benim bu arada tedavide olmam gerekmezmi aklım çok karışık başka bi doktoramı gitsem ne yapsam bilemedim bi akıl verin banada

bu gün doktora gittim rahimde kist olduğunu pko olabileceğini söyledi 1 sene beklemek gerkiyormuş korunmasız ilişki yaşadıktan sonra eğer bebek olmazsa tedaviye başlanacakmış kızlar 1 sene bekleyinceye kadar eğer pko varsa benim bu arada tedavide olmam gerekmezmi aklım çok karışık başka bi doktoramı gitsem ne yapsam bilemedim bi akıl verin banada

bende sendenim canım bugün öğrendim bende küçük küçük kistlerim olduğunu.Ben henüz çocuk düşünmüyordum ama bilmiyorum artık aklım kaarıştı ya hiç olmazsa gibi saçma sapan şeylere ittim kendimi.Senin hormon testlerin falan yapıldı mı ben onu bekleyeceğim daha oyüzden suan sadece 1 fitil verdi oda akıntım var onun için başka hiçbir sey vermedi sanırım ben en başındayım daha

bende aynı küçük küçük kistler olabilirde olmayabilirde dedi başka hastaneden randevu aldım yarın gideceğim canım sanda yazarım ne olup bittiğini ne yapılabileceğini

bende biçok kadın gibi sizdenim ama çok şükür Allahıma 5buçuk aylık hamileyim.
hiç kafanıza takmayın ben çocuk istemiyoruz diye hemde tedavi amaçlı .kontrol ilacı kullanıyodum bıraktıktan 3-4 ay sonra hamile olduğumu öğrendim rabbim inşallah sizede hemen sağlıklı bebekler verir.
hormon testi yapmadan çoğu doktor belirleyemiyo hele bide kistler çok küçük olursa normal usg yle görünmüyo

doktor rahimde kist mi dedi sana pko için?
pko yumurtalıklarda olur.
herzaman kan tahlillerinde görünmez.
adet düüzensizliğin ve ultrasonda kistçiklerin varsa pko denilebilir de.
ama eğerki pko varsa bir doktor 1 sene tedavisiz deneyin dememeli demez de.
bana doktoa 5 6 ay yeterli denemk için demişti pko lu için.
çok da geciktirmemk gereklidir tedaviyi adım adım ilerlemek gerekli demişti.
başka doktora gitmelisin kesinlikle

benim sonuçlarımda da (her iki overde periferik yerleşimli milimetrik folikül kistleri mevcuttur ) yazıyor ve sayfanın sonunda SONUÇ:PCOS? yazıyor bu ne acaba dokor kist varmış dedi ama önemlimi değilmi hiç bişey söylemedi ade söktürücü bi hap yazdı ama kullanmadım :26: çünkü ilacıda nezaman kullanmam gerektiğini söylemedi bende gidip almadım

nasıl bir doktorki daha net bişey söyleyemiyor.ayrıca pko rahimde değil yumurtalıklarda olur adı üstünde polikistik over sendromu.yani yumurtalıklardaki çok sayıda kist...bende bekarlığımdan beri pkoluyum devamlı tedaviye devam ettim.2 senedirde bebek için uğraşıyorum.pko lu birçok kadın gibi.yani pko öyle bekletilecek bişey değil acil tarafından yeni ve iyi bir doktor bul kendine...

...evet Didem the pko topiklerinin gülü karşınızda...
şaka bi yana,öncelikle herkeslere başarılı bir tedavi süreci ve sağlıklı, hayırlı bebişler diliyorum efenim...
benden önceki arkadaşlar da gayet güzel açıklamış, pko yumurtalıklarda olur, usg den ce-ee yapmak suretiyle kendini belli eder, LH ve FSH oranıyla da kesinleşir ve en önemlisi bebiş isteniyorsa tedavi için pek de beklenmez...ben nisan 2010'da öğrenmiştim pko'yu, doktorum haziran'da başlattı tedaviyi,( glucophage+diyet ) ağustos'ta değerlerim düştü, eylül'de klomen derkeen İnci'ye hamile kaldım Allaha çok şükür, şimdi kendileri 11 aylık bir hanfendü oldu bile:nazar:
mutlaka farklı doktorlardan fikir alın derim ben...PKO zor bir süreç ama dünyanın sonu da değil...hakkınızda hayırlısı olsun inşallah

bende de pcos var.1 yıllık evliyim.3ay klomen kullandım folükül oluşmadı.ama şimdi de eşim çocuk istemiyorum diyor..ben de ya olmazssa diye korkuyorum..tedavi olmamı istemiyor şimdilik..bende soğan suyu içiyorum 8. gun bugun..çok kotu gunler geçirdim ama iyiyim artık ..umutsuz olmuyor hiçbirşey..

Hepiniz sağ olun kızlar çok mutsuzdum kaç gündür psikolojim bile bozulmuştu bu mevzu yüzünden ertesi günü bi başka doktora gittim usg yapılldı pko oldugunu söyledi oda kilo vermem gerektiğini söyledi benim tek sorunum mart ayında ki adet düzensizliği onun dışında başka bi belirtide yok tüylenmede artış vb gibi eşimle beraber bi üniversite hastanesine yada tüp bebek merkezine gitmemiz gerektiğini söyledi 4 aydır korunmasız ilişki yaşamamıza ragmen hamie kalamayınca bide kaşıntı şikayetiyle gitmiştim doktora bende hastanede çalşıyorum bu arada doktor tanıdığı için bide usg bakalım dedi ben ilk orda öğrendim o söyledi cevapları beni tatmin etmeyince ertesi gün başka doktora gittim ama oda beni rahatlatamadı ne yapacağımı inanın bilmiyorum hatta 2.gittiğim doktor daha bile ilgisizdi eşiminde bu konuda rahat olması beni iyice üzdü kim ne derse desin ne yaparsam yapayım aklım orda durduk yere aklıma geldikçe bu belirsizlik yüzünden ağlamak geliyor içimden ne zama çocuk konusu açılsa içimden o ortamdan kaçmak geliyor.ben ve eşim ikimizde ilk çocuguz bide bununda getirdiği bi baskı var üzerimde ne yapacağımı nerden başlayacağımı bilmiyorum

Benim ultrasonumda her iki overde periferik dizilimli milimetrik folikul kistler çıktı bu ne demek prolaktin tsh istedi doktor yaptırdım normal çıktı önemli birşey olsa doktor soylermydi?

Canım sana tavsiyem az ye çok hareket et kilo ver güzel bi şekilde ve soğan kürünü dene... ben bu şekilde faydasını gördüm. Soğan kürü pkoluların vazgeçilmezidir

Canım sana tavsiyem az ye çok hareket et kilo ver güzel bi şekilde ve soğan kürünü dene... ben bu şekilde faydasını gördüm. Soğan kürü pkoluların vazgeçilmezidir
Diyete girdim iste spor falan yapicam ama doktor birşey söylemedi adet olmazsan gel dedi tarlusaldn sonra oldum gitmedim bu ay gunume yakın aynı doktora gidip tuylenmeden şikayet etmeli miyim tuylenmeyi gösterdim yengeme bende senin gibiyim dedi gisterdi benim gibi o da kiloluyum bir de sık duruyorr bende hormonlarına bakıldı onda birşey çıkmamıştı bende pko olduğu da belli değil kararsız kaldım napicam bilmiyorum

Back