Pko ile hamile kaldım

Mavi Anne

1 Minnak Annesi ❤
Kayıtlı Üye
31 Aralık 2016
1.157
1.431
Merhaba hanımlar.

Bir buçuk yıllık evliyim. Polikistikover'ım var. 45 günde bir adet oluyordum. Doktor kistlerim için "Hamile kalmana engel olacak kadar büyük değiller" diyordu. 1 yıl boyunca uğraştık, olmadı. Eşimi muayene ettirdik bir şey çıkmadı. Neler denedik, neler yedim neler içtim.. Olmadı. 1 yıl ağlayıp durdum. Rüyalar, kabuslar..

Üniversite mezunu bir ev hanımıyım.. Bütün gün evde kendimi dinlediğimden, kafama çok taktım anlayacağınız.. Haziran temmuz gibi "Kafama takmıyorum artık. Olursa olur olmazsa olmaz" dedim, ama takıyordum :) Yok ilişkiden sonra belin altına yastık koy, yok ilişkiden sonra 1 saat lavaboya çıkma, yok 2 günde bir ilişki ideal, sperm içerde 2 gün yaşıyor.... Yok soğan suyu, yok hayıt, yok şu yok bu.. Arada hacamat da yaptırdım. Olmadı.

Sonra ne oldu biliyor musunuz..

Amcamın kızı hastaneye yattı. Ağır bir rahatsızlığı vardı. Aramız çok iyidir, 1 ay her gün hastaneye gittim yanına. Akşam eşim beni alıyordu eve dönüyordum. Her gün işe gider gibi çıkıp akşam geliyordum. Evlendiğimden beri evden o kadar sık çıkmamıştım. Her gün hastanede doktor hemşire ameliyat sohbet muhabbet şu bu derken, baya değişik bir ortamdaydım ve bebek isteğim o yoğunlukta aklıma nadiren gelmiştir.. Normalde eşimle 2 günde bir ilişkiye girerdim, sperm en fazla 2 gün yaşıyor diye. O ay yorgunluk ve yoğunluktan 1 ayda 3 veya 4 kez ilişkiye girmişiz.. Ne belimi kaldırdım, ne soğan içtim, ne ilişkiden sonra bir süre uzandım... Ki bu arada acayip stresli bir aydı benim için. Eşimin ailesiyle tartıştım. Görüşmeyi kestim. Her gün ağladım ettim. Stresten çocuk olmaz derler ya o yüzden söylüyorum. Oluyor. Ama bebeğim olsun diye bakarsan olmuyor.

Adetim 1 hafta gecikti. 10 gün boyunca sürekli kasık ağrısı çektim. Ben her zamanki gibi sökülemiyorum sandım, bebek aklıma bile gelmedi. 1 hafta sonra hadi bir test yapayım dedim. Çift çizgi.. İnanamadım.

28.haftadayız şu an. Sizlerle de paylaşmak istedim. Ben de hep burda konu açıyordum. Okuyordum. Ama benim çözümüm soğanda hayıtta değilmiş. Kafamdaymış.

Benim gibi poliktistikover'ı olan arkadaşlarıma tavsiyem.. Ev hanımı olanlar, evde oturmayın. Kurslara, aktivitelere, gezmelere gidin. Hobi edinin, kafanızı meşgul edin. İş bulun. Düşünmeye vaktiniz olmasın. Ne yaparsanız yapın ama sürekli evde oturmayın. "Bebek yok mu" diye sizi darlayan insanlardan uzak durun. İlişkiye girerken bebek düşünmeyin. Sadece zevkinize bakın. Arzulayın. Bebek fikrini atın kafanızdan. Sadece eşinizi düşünün o an. Ben hamile kaldığım günü çok net hatırlıyorum. Eşimle birbirimizi çok istediğimiz bir beraberlikti. Planlanmayan, aniden gelişen, duygusal bir beraberlik. Oysa o zamana kadar ben hep bebek fikriyle ilişki yaşamıştım..

Her ay hamile miyim acaba diye kendinizi dinlemeyin. Yumurtlama testleri falan.. İnsanı strese sokuyor. Sürekli bir şeyleri planlayarak kafayı yiyecek gibi oluyorsunuz. Olmuyor. Ne kadar çok isterseniz, ne kadar takip ederseniz o kadar olmuyor.

Kesinlikle ve kesinlikle tatlıyı, aburcuburu, katkı maddeli gıdaları hayatınızdan çıkarın. Biliyorsunuz, bu besinler pko'nun en büyük dostudur. Ben yaklaşık 3-4 ay ağzıma sürmemiştim.

Neden olmuyor diye kendinizi yıpratmayın.. Akışına bırakın. Hayat gayeniz bebek olmasın.

İnanın ben her yolu denedim. Olmadı. Sonra pes ettim. Kafamın yoğun olduğu, bebek düşünmediğim an hamile kaldım. Benim gibi her yolu denemiş, bitkisel çözümlerden sonuç alamamış arkadaşlara nacizane fikir vermek istedim.

Allah tüm isteyenlere hayırlı sağlıklı bebekler versin inşallah.. Biz de sağlıkla kucağımıza alalım.. Az kaldı.

Çok doğru kesinlikle sana katılıyorum canım bende aynı senin yaşadıklarını yaşıyorum şuan çalışmadığım için evde olunca sürekli bebek fikri var aklımda arkadaşlarım da sürekli soruyor bu konuyu açıyorlar üstelik eşim işi dolayısıyla bir gün evde bir gün yok yalnız kalınca böyle internette ne yapsam nasıl yapsam neden olmuyor diye bir şeyler öğrenmeye çalışıyorum bende kafama takmadığım umudumu kestiğim bir anda olacak fikrine çok inanıyorum ama elimde değil düşünmeden edemiyorum

Canim masallah allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin ben de bir pko luyum ve evlendigimin 2. Ayı kendiliğinden hamile kaldım ama malesef kimyasal oldu sonra denedim denedim olmadi 14. Ayımda inofolic ile tekrar hamile kaldım ve çok şükür tuttu kesemizi gördük yalnız 2 hafta geriden gidiyorum dr geç döllenme dedi ama salı günü inşallah kalp atışı için gideceğim umarım duyarım

Ahh ahh kesnlkle rahımle kafa bır calısırmıs dedıklerı doğru aslında bır seyı nkdr ıstersen o senden okdr uzaklasyor kesnlkle onumzdekı ay kafamdan atıcam ve asla dusunmucem saglıkla kucağınıza alın ınsallah

Aynıydım canım. Evde oturup bütün gün eşim gelse diye bakardım.. Elimde telefon veya bilgisayar. Saçma sapan, programsız, boş günler... Keşke diyorum bi uğraş edinseymişim evde otururken. Kafama taktığım, boş boş oturduğum, bebek de bebek dediğim günlere yanıyorum şu an... 1 yıl boşuna gözyaşı dökmüşüm. Gerçi allah böyle nasip etmiş, zamanı vakti böyleymiş ama.. Ne bileyim.. Ben yandım eller yanmasın dedim buraya konu açtım. Belki birinin anne olmasına vesile olurum :)

Ne güzel anlatmışsınız.
Hayırlısıyla kucağınıza alırsınız inşallah.
Amin, teşekkür ederim inşallah

Hiiiiiç kafana takma canım. Benim de o haftalarda geriden geliyordu. Sonra bir anda toparlamaya başladı oğlum. Şimdi önden önden gidiyor
Allahım yavrularımızı sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin inşallah

Amin, inşallah
Kesinlikle kafanızdan atın. Düşğn düşün insanın psikolojisi bozuluyor. Mutlaka kafa dağıtacak bir şeyler ekleyin hayatınıza.

Bende 2 yıllık evliyim ama bu hastalıkla 18 yaşımda karşılaştım maalesef adet olamıyordum bu şekilde öğrendim tabi kiloda vardı bir sürü iğrenç diyetler yaptım ve ilaçlar kullandım en sonunda bi spor salonuna yazılıp iyi bi diyetle tam 40 kilo verdim Tabi geçmedi hastalık yinede geçmedi Hala Biraz kiloluyum evlendikten sonra her kadın gibi biraz aldım ilk bir yıl kendimiz çocuk istemedik sonra problemi bildiğimiz için doktora gittik doktor oluyor çocuğun polikistik görünmüyor testlerindenormal deyince çok sevindim sonu hüsran tabi 6 ay boyunca olmayınca başka bi doktora sonra başka başka doktorlara göründüm testler yapılıyor ama hiç birşey soylemiyorlardi sonra bi doktor polistik dedi yine ve ilaçlara başladık İki ay klomen ve folik asit kullandım yanında gliforda verdi olmadı üç ay içinde hamile kalırsın dedi olmadı önceden ilişki sırasında hissettiklerimi bile hissedemez oldum evlilik hayatımızı etkiler oldu artık bu tedaviler şimdi birde iğne verdi. Kafayı takmamak mümkün degilki ilişki esnasında bile onu düşünüyorum sabrediyorum minik elleri tutmak için Rabbim hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin isteyenlere...

Amin inşallah. Allah tez zamanda size ve tüm isteyenlere nasip etsin. Rabbim isteyenlerin kucağını boş bırakmasın..

Canım ilişki yaşarken ilk zamanlar bende öyle düşünüyordum ama son ay dedim ki kendi kendime o benim sevdiğim kocam benim onunla mutlu olmam lazim çocuk ikinci planda olmalı önce kendi mutluluğumuz dedim ve hemen hemen hergün sevişme oldu sevişme yumurtlamada yardımcı oluyormuş tavsiye ederim kendini rahat bırak oluruna bırak inofolic combiye şans vermeni isterim ben de glifor ve inofolic combi kullandım ovulasyon testi yaptim yumurtlama döneminde hayıt suyu ictim sonra bekledim ve hamileyim allah herkese nasip etsin asla üzülmeye değmez çünkü pko hamilelige engel değil bebisler biraz kıymetli olsun diye bekletiliyoruz sadece

Merhaba bende polikistik over var doktora klomen verdi adetin 5.gunu basladim 5 gun kullandim gunde bi tane dun son gunuydu herkes klomenin yaptigi bel kasik agrilarindan bahsediyi ben.hic bisey hissetmedim hic hir agrim yok ilac klanirkenmi etki ediyo yoksa daha sonrami olcak agrilar yarin yumurtalik takibine baslicak acaba bendeetkietmedimi diye korkuyorum ilac bilgisi olan varsa yardim edebilirmi lutfen

Canım bende kullandım ama çatlama iğnesi vermedi ve yumurtamda çatlamadi o ay eğer böyle bir durumun varsa hayıt suyu da iç çatlamasına yardımcı olur yumurtlama döneminde

Evet canim var 2 kez gebelik oldu ama 1 i kimyasal oldu diğeri boş gebelik gibi bişey oldu rabbim inşallah 3. 'ye sağlıklı sıhhatli hayırlı verir herkese yaşatsın bu duyguyu sana tavsiyem klomen vs yerine inofolic combi ve glifor kullan yumurtalara faydalı
sizdedemi polikistik var banada catlatma ignesi vermedi

Insallah canim bu sefer bebisin olur saglikla alirsin kucagina hepimiz icin duam ayni amin
Bende klomen kullanp adet oldm bu ay olmadi ama yumurta olustu buyudu catlatma igneside vermisti dr muayenede catlamis dedi muhtemeln tutmadi dr yazmistim inofolic combi die bi ilac varmis diye muayene etmem gerek dedi muayene etti tekrar test verdim normaldi degerler tekrar klomen ic dedi inofolic combide klomen gibi bi ilacmi neden vermediki bende unuttum tekrar soylemeyi tekrar klomen iciyorum bugun basladim rabbim nasip etsin bizede bebisimizin kokusunu almayi aminn aminn amin

Ben hiç klomen kullanmadım canım. Bana progestan vermişti sadece adetim sökülsün diye. Bilgim olsa seve seve yardımcı olurdum.
Allah yardımcın olsun. İnşallah hayırlısıyla en kısa zamanda kavuşursun bebişine

Canim inofolic ilaç değil gıda takviyesi klomen gibi değil yumurta çatlamasına da yardımcı olur kaliteli yumurta oluşmasını sağlıyor mutlaka kullan bence

Canim inofolic ilaç değil gıda takviyesi klomen gibi değil yumurta çatlamasına da yardımcı olur kaliteli yumurta oluşmasını sağlıyor mutlaka kullan bence
EXTRA BASLAMA GÜNÜ FALAN VARMI KLOMEN GİBİ...BİRDE KLOMEN VERDİ DR ONUNLA BERABER KULLANABİLİRMİYMKİ DR DA SORMADIM Bİ YAN ETKİSİ OLURMU ACABA BİRDE SOGAN SUYUNA BASLADIM BUGUN YATMADAM ÖNCE HAYT FALAN COK KARISMASIN SİMDİ BU SEKİLDE YAPAN VARMI

Hayıt suyunu özellikle yumurtlama döneminde kullan canım inofolic folik asit mutlaka al bişey olmaz klomenle bence daha iyi olur zaten ilaç da değil pko için üretilmiş muhteşem bişey bence kürtaj oldum ben ama hala kullaniyorum sadece glifor ve inofolic combi ile hem kilo veriyorum hem yumurtam gelişiyor

cok karısmaz yan etkisi olmazmı inofolik combinin içeriğini bilmiyrm ilac sanıyrdum klomen gibii

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…