• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Pko + gonal f 450 kullananlar

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Malesef bende pko luyum :(
4 gunum basliyali adet sokturucuye insallah bende olmam ve senin gibi testim positif cikar. Senin adetlerin ne kdr duzensiz ki cnm?

Ay ayni beni anlatiyorsun sanki cnm ya :( suan acaba normal yollardan olmiycakmi diye dusunmeye basladim. Esim tup bebek diyince deliriyor asla kabul etmiyor en son care tup bebek olsun diyor kabul etmiyor. Ne yapcami sasirdim :( :(

Ay ayni beni anlatiyorsun sanki cnm ya :KK43: suan acaba normal yollardan olmiycakmi diye dusunmeye basladim. Esim tup bebek diyince deliriyor asla kabul etmiyor en son care tup bebek olsun diyor kabul etmiyor. Ne yapcami sasirdim :KK43: :KK43:
En son çare tup bebek zaten evet. Sen şimdi stresi bırak. Olmayacak düşüncesini de at kafandan. Esim bana hiç destek olmadı desem yeridir. Ama ben onu kaale almadım. Allah dilerse olacak, olmuyorsa vardır hikmeti diyerek, yiyip içtim gezdim, sevdiğim şeyleri yaptım. Sen hiç umursamıyorsun, umrunda değil cocuk olmaması diyip durdu rahatlığımi görünce. Yine umursamadim. Negatif aşılama olduğunda eşim ağladı Allahım niye olmuyor diye, ama ben hiç ağlamadım.
Rabbim zamanını bilir dedim sustum hep.
Diyeceğim o ki, hic canını sıkma. Allah Herşeyin en iyisini bilir. Her zorluğun arkasından bir kolaylık vardır. Bak ben çok zor kavuştum ilk bebeğime, ama ikincisi kolay oldu.
Dua et, sabret moralini kimsenin bozmasına izin verme, eşinin bile.
Kac aydır deniyorsunuz kaç yıllık evlisiniz?

Yazdiklarin bana birazda olsa moral oldu cnm cok sagol dediklerini yapmaya caliscam zor ama insallah basarabilirim etrafimdaki herkez hamile arkadaslarim benden sonra evlenenler onlari gorunce cok uzuluyorum hic olmiycakmis hic o duyguyu tadamiyacakmisim gibi geliyor :KK43: esimde iki ay klomen ve gonal tedavisinden sonuc alamiyinca cok uzulmeye basladi . Hayirlisi diyorum dua etmekten baska birsey gelmiyor. 2 senedir olmuyor cnm :KK43:

Yazdiklarin bana birazda olsa moral oldu cnm cok sagol dediklerini yapmaya caliscam zor ama insallah basarabilirim etrafimdaki herkez hamile arkadaslarim benden sonra evlenenler onlari gorunce cok uzuluyorum hic olmiycakmis hic o duyguyu tadamiyacakmisim gibi geliyor :KK43: esimde iki ay klomen ve gonal tedavisinden sonuc alamiyinca cok uzulmeye basladi . Hayirlisi diyorum dua etmekten baska birsey gelmiyor. 2 senedir olmuyor cnm :KK43:
O hissettiklerinin aynısını ben de hissettim ama bastırdım bir şekilde o duyguları. Benimle aynı anda evlenenlerin olmuştu ama benim olmadı uzun süre. Herkes diyor ki hadi artık yapın ne duruyorsunuz?
Yahu bu bebek o işi yapmakla olsaydı şimdiye zaten futbol takımı kurmuştuk. Yapın yapın hadi hadi diyenler işin sadece biyolojik kısmına aklı erenler işte.. Ama yaratacak olan Allah. Biz yapıyoruz olmuyorsa vardır muhakkak bir hikmeti. Cahil insanlara bunu anlatamazsin canım. En iyisi kulaklarıni tıka ve dediğim gibi keyif aldığın şeyleri yap.
Biz 1 sene istemedik 3 sene de olmadı, 4.senede hamile kaldim. Diyorum ki iyiki de hemen olmamış, az hayatımı yaşamışım.
Bu günlerini zehir etme kendine lütfen. Hayatın tadını çıkar. Allahın izniyle sen de anne olacaksın niye olamayasin? Her kadın anne olacak donanımda yaratılir ilk baştan. Pcolu olmamız da Allahın takdiri. Vardır bunun da bi hayrı..

Sağlıklı beslen egzersiz yap. Yürüyüşe çık..
Önce kendinsin unutma.. Moralini her zaman yüksek tut ki hormonların da güzel çalışsın. Dua etmeyi de hiç ihmal etme

Dogru soyluyorsun aslinda etraftaki insanlar sormasalar demeseler bayadirda evli olmuyor heralde bu tur seyler insan daha rahat olcak olmuyor diye uzulmuyorum rabbim nasip ettigi zaman olur diyorum ama insanlarin baskisi beni asil uzuyor. Cok da dua ediyorum inslh saglikli bir sekilde en kisa zamanda rabbim banada nasip eder.

1.62 boyundayim 58 kiloyum nasil sence ? Ne kadar vermem lazim ?

Dogru soyluyorsun aslinda etraftaki insanlar sormasalar demeseler bayadirda evli olmuyor heralde bu tur seyler insan daha rahat olcak olmuyor diye uzulmuyorum rabbim nasip ettigi zaman olur diyorum ama insanlarin baskisi beni asil uzuyor. Cok da dua ediyorum inslh saglikli bir sekilde en kisa zamanda rabbim banada nasip eder.

1.62 boyundayim 58 kiloyum nasil sence ? Ne kadar vermem lazim ?
Cok fazla bi kilon yok normal kilodasin bence. 4-5 kilo versen daha güzel olur hatta. O da çok sıkıntı değil yavaş yavaş sağlıklı beslenerek spor yaparak eğlenerek verirsin.
İnşallah senin de güzel haberlerini alırız dua edicem sana da.
Normal yoldan hamile kalamam diyordum hep ki Rabbimin hikmetinden ümit kesmiş gibi, sonra hamile kalınca Allahım sen Herşeyin en iyisini bilirsin düşüncelerim için beni affet dedim. Sabret herşey güzel olacak..

Şu an hangi asamadasin tedavide?

Cok tskur ederim cnm duan icin :)
Suan adet olmayi bekliyorum tekrardan gonal ignelerini olmak icin ama daha dusuk dozla olucam bu ay bakalim insallah cok yumus olusmazda bu sefer su catlatma ignesini yaparlar belki ozm olur :( bakalim her ay bir umutla basliyorum bu sefer ne olcak acaba

Cok tskur ederim cnm duan icin :)
Suan adet olmayi bekliyorum tekrardan gonal ignelerini olmak icin ama daha dusuk dozla olucam bu ay bakalim insallah cok yumus olusmazda bu sefer su catlatma ignesini yaparlar belki ozm olur :KK43: bakalim her ay bir umutla basliyorum bu sefer ne olcak acaba
Yumurtalarin gelişmesi de guzel birşey. Bazılarının gelişmiyor. İnşallah güzel haberler alırsın yazarsın burdan bana da :)

Insallah canim o guzel haberi vermek nasip olur banada ?

Bebeklerin nasil cnm kac yasindalar ? Hamileliginde pkodan dolayi prblm yasadinmi hic ?
Hiç problem yaşamadım, hatta hamile olduğumu bile bilmedim. O kadar rahat geçti ki, ne kusma ne halsizlik :) Herşey normaldi.
Ilki 3 yaşına girecek ağustosta, diğeri de 3 haftalık oldu, yeni doğum yaptım canım.

Ay ne guzel rabbim saglikla buyutmeni nasip etsin insallah. Birinci bebekten sonra hic korunmadin dimi? Herhangi bir tedavide olmadin sanirim tamamen kendiliginden oldu?

Ay ne guzel rabbim saglikla buyutmeni nasip etsin insallah. Birinci bebekten sonra hic korunmadin dimi? Herhangi bir tedavide olmadin sanirim tamamen kendiliginden oldu?
Korunmadim canım. Ama ikinciye hamile kalmadan önce kanda vitaminlerime baktırdım ve b12 D vitamini çok eksik çıkmıştı. İğne ve ilaç kullandım vitamin için. Ondan sonra hamile kaldım. D vitamini eksikliğinin hamile kalmaya engel oldugunu söylüyor doktorlar. Sanırım onun da faydası oldu bana..

Anlaadim cnm en iyisini yapmissin iyiki korunmadin :) oldugu surece bol bol yap :)
3 tane düşünüyorum diyordum ama lohusa psikolojisi düşüncemi değiştirdi 2 yeter diyorum :)
Senin de ikizlerin olur belki ne güzel :)
Bi arkadasimin aşılama ile üçüz oğullari oldu sen de inşallah güzel sonuclar alacaksın

Ücüz degilde hayalim ikiz insallah nasip olur gerci bitanede olsa yeter rabbim yeterki nasip etsin. Insallah guzel sonuclar alirim adet sokturucm bitti bakalim kac gun sonra olucam. Sen tam 10 gun sonra test yaptin dimi cnm olmayinca?

Ücüz degilde hayalim ikiz insallah nasip olur gerci bitanede olsa yeter rabbim yeterki nasip etsin. Insallah guzel sonuclar alirim adet sokturucm bitti bakalim kac gun sonra olucam. Sen tam 10 gun sonra test yaptin dimi cnm olmayinca?
10 günü de geçmişti hatta.. Adet sancısı gibi sancılar geldikçe, ha şimdi, ha yarın olucam diye bekledim. Ama olmayınca dedim bi test yapayım sonuç ne olacak. Çift çizgi çıktı anında ben çok şaşırdım tabi.. O kadar uğraştım, tedavi gördüm olmadı, kendiliğinden olmuş diye.

Back