Pko, adet gecikmesi karın ağrısı böyle olan varmı

Evet canım maalesef kilo vermen şart.. ben de pco ya bağlı kilo alıyorum şu sıralar diyetteyim. Bir süre önce baya kilo vermiştim o dönem 3 sağlıklı yumurtam olmuştu. Tekrar kilo aldıktan sonra bir yumurtayı zor gördüm. Ve doktorum acilen kilo vermemi söyledi. Maalesef bu saçma kısır döngüden çıkamadım bi

İnsülin direnci oluyor ya bizde canım o yüzden hep yumurta çatlatma tedavisi gördün mü peki klomen değilde femara bizde daha etkili diyorlardı gerçekten de öyleymiş klomenle bir yumurtam gelişmiş ti benim femara ile 3 tane olmadı tabide bu ay adet olunca tekrardan gidecem tedaviye
Bide bu konuyu açmamın sebebi pko olup böyle olan varmı diye merak ettim ben aslında 1 hafta olacak bir haftadır karın ağrısı çekiyorum pkodan mı acaba sende de oluyormu böyle canım bak bide leke geliyor benden ertesi gün kesiliyor beyaz geliyor göğüslerim inanılmaz ağrıyor ordanda biliyorum hormonlarımın düzensizleştiğini

Ben ilk klomen kullandım o ay üç yumurtam olmuştu ovitrelle vuruldum ama sonuç negatifti. Daha sonra tekrar klomen kullandım iki yumurtam oldu yine çatlatma yaptık yine negatif oldu. Bir ay önce ilk defa femara kullandım yine çatlatma iğnesi oldum ama doktorum tek yumurtam olduğunu ve kaliteli olup olmadığını anlayamadığını söylemişti zaten sonuç yine negatif oldu. Normal şartlarda bu ay aşılama yapacaktım ama ruhsal ve bedensel olarak yorulduğumu hissettiğimden biraz ara verdim. Ama hap ve iğne kullandığım aylar kasık ağrıları göğüs ağrıları yaşadım hep sanırım iğnenin etkisiymiş

Bende de tam tersi oldu canım burda duymuştum femara daha etkili diye
Evet benimde aşırı ağrım oluyordu ben 2 kere tedavi aldım bide aşılama yaptırdım tutmadı zaten o aşılamadan sonra karın ağrısı olmaya başladı bende 2 aydır bende tedaviyi bıraktım aşılama tutmayınca bende baya yıprandım şimdi toparladım kendimi yeniden başlayacak tım ama adetim gelmiyor afedersin dün ilişki oldu benim öyle lekelenmem olduğunda ilişki de olursa muhakkaki daha koyu geliyordu leke sonrada adet oluyordum dün mesela sabah leke geldi ilişkiden sonra yine temizlendi

Biraz daha bekle istersen bir test yap sen de elli olmuyor bu işler. Ben stres ve pco kaybaklı çok gecikme yaşadım ama herkeste aynı olmaz tabiki. Evlenmeden önce 6 ay falan adet görmediğim bile olmuştu o zamanlar bile derdim ben çocuk nasıl olcak diye.. ilaçlarla adet oluyordum. Aşılamada canın acıdı mı peki ben korkuyorum ona kalkışmaya da bilmiyorum ya

Ve sen de benim gibi çok yıpranmışsın o kadar iyi anlıyorum ki...

Bugün 45. Gün canım test almaya gidecem bi bakıyorum adet sancısı başlıyor kalıyorum gidemiyorum benim kide evlendikten sonra düzensizleşti de 6 ay çokmuş kuzum insülin direncine hiç baktırdın mı canım ona baktırmamız lazımmış bende baktırmadımda ilaç veriyormuş endokrin doktoru kilo veriyormuş ilaçla
Ağrım oldu ama çok değil saniyelik ağrılar bide ben çok kasıyorum kendimi jinekolojik muayeneyi bile zor oluyorum ben kendimi kastığım için rahim ağzı açılmadı bi aletle açtı anlık bi sızı oldu ondada 5 dakka sürmedi aşılama işlemi de korkma ben şimdi eğerki olmazsa bidaha denemeyi düşünüyorum

Sen ne kadardır bekliyorsun canım bana 2 buçuk yıl oldu
Ben 3 yıldır evliyim korunmasız olarak bir senedir deniyorum. Çevremde herkes çok fazla taktığımı söylüyor hatta doktorum da daha çok denemediğimi söylemişti daha bu ay için aşılamaya karar verdi. Bazen içimden aşılamaya gerek kalmadan olacakmış gibi geçiyor o yüzden daha denemedim aşılamayı. Bu süreçte sürekli ilaç kullanarak her ay bekleyerek yıprattığım için kendimi doktora ara vermek istedim. Bence sen yine bu aklındaki şüphelerden kurtulmak için bile olsa bir test yap. İçini ferah tut diğer ay tekrar aşılama gerekiyorsa yine denersin. Bu şüphe hep kemirir çünkü içini. Böyle bekleyince de stres olup adet olcaksa da gecikebilir. Sana dediğim gibi test yaptıktan sonra adet olmuşluğum çok benim. O bekleyiş o umutlanma psikolojik olarak adeti de geciktiriyor

Evet haklısın canım banada stresten olmuyor gibi geliyor doktorum da dedi bunu kendini bi salsan olacak dedi ama seni sana bırakmıyorlarki ister istemez takıyorsun bende çok oldum öyle test yaptıktan sonra bide çok aşırı para harcadım testlere ben valla artık almak istemiyorum o derece bugün giderim artık almaya leke de gelmiyor kahvaltımı yapayım da

Bu arada glifor kullanıyorum sanırım insülin direncim de var net birşey söylemedi doktorum ama
Gliforu banada vermişti canım ilk gittiğimde 8 aylık evliydim o zaman başka bi tedavi uygulayamam şuan 1 yıl dolmadı demişti doktorum glifor la inofolic combi vermişti 3 ay kullanmıştım onlarıda

Gliforu banada vermişti canım ilk gittiğimde 8 aylık evliydim o zaman başka bi tedavi uygulayamam şuan 1 yıl dolmadı demişti doktorum glifor la inofolic combi vermişti 3 ay kullanmıştım onlarıda
Vallahi bıktım bu ilaçlardan ben zaten hepsinin ayrı bir yan etkisini gördüm glifor mahfetti beni çok zor alıştım. Hayırlısı olsun hakkımızda rabbim bilir vereceği zamanı deyip bekleyeceğiz artık.

Aynen banada çok ağır gelmişti o her doktor da yazmıyor onu zaten benim bu 3. doktor değiştirşim olacak ilk doktor vermişti bidaha da kullanmam zaten onu veren olursa sonraki doktorum şey dedi glifor lh hormonu nu düzenliyormuş galiba kilo verince de aynı etki olur dedi 10 kilo versen çok rahatlarsın demişti

Bana da doktorum gliforu kilo vermen için veriyorum demişti. Diyetle desteklememi söylemişti. Napcaz bu kilolarla bilmem

Bana da doktorum gliforu kilo vermen için veriyorum demişti. Diyetle desteklememi söylemişti. Napcaz bu kilolarla bilmem
Kuzum yemeyince gerçekten gidiyor da işte tutmak önemli akşamları 5 den sonra bişey yememeye dikkat et o zamanda veriliyor bakalım ben şimdi diyetteyim bide polikistik olanların çok hareketsiz kalmamamız gerekiyormuş bide bizde yumurta çok oluyor ya vitamin depolarımız çabuk bitiyormuş ben o yüzden folik asite hep devam ediyorum balık yağı kullanıyorum bazende d vitamini kullanıyorum bitane bi burda duydum bi vitamin var onu alacaktım çok pahalı geldi bide aşırı para harcadım ben öyle şeylere eşimde artık sıcak bakmıyor malesef pholicaps adı pko ya iyi geliyormuş o alabilsem ondan alacam

Benim eşim de öyle canım artık bana da sanki boşa bunlara para akıtıyormuşum gibi geliyor bende de baya vitamin eksikliği var ama artık o kadar çok şey duydumki bunlara bağlamıyorum gebe kalamayışımı. Bunlar gebe kaldıktan sonra problem oluşturabilir ama tabiki eksiklikleri takviye etmekte fayda var. Şuanlık sadece b12 iğneleri vuruldum ben de. Tekrar test yaptırmam lazım bakalım. Değerleri normal tutmak lazım bizim için özellikle spor sağlıklı beslenme hep olmalı hayatımızda

Aynen kuzum haklısın ama dediğim gibi bizim vücudumuzun daha çok ihtiyacı oluyormuş
Şekerli şeylerden felan uzak durmaya çalış ekmeği felan yiyormusun bilmiyorum oda çok etki ediyor

Aynen kuzum haklısın ama dediğim gibi bizim vücudumuzun daha çok ihtiyacı oluyormuş
Şekerli şeylerden felan uzak durmaya çalış ekmeği felan yiyormusun bilmiyorum oda çok etki ediyor
Şeker neredeyse hiç yok hayatımda ama çikolatadan vazgeçemiyorum özellikle adet öncesi öyle bir çekiyor ki canım dayanamıyorum. Tuz şeker un neredeyse hiç yok hayatımda yemeğin tuzu olmasa aramam bundan bi iki sene önce fslan kendimi öyle alıştırmaya başladım hala öyleyim. İlk zamanlar güzel kilo vermiştim ama sonradan vücut buna da alışıyor maalesef kilo verme duruyor. Diyetisyen kontrolünde 12 kilo vermiştim süper olmuştu daha sonra bırakınca bi kısmını geri aldım. Ama diyetisyene gitmeni tavsiye ederim gerçekten. Ben hiç inanmazdım bildiğim şeyleri söyleyecek nasılsa diye diye gitmemiştim sonra bi cesaret gittim ve çok olumlu bir sonuç oldu benim için. Ben diyetisyeni bıraktıktan sonra bir anda almadım kiloları bir dönem baya yemeye abanmıştım o yüzden bir kısmını aldım ama gerçekten bu zamana kadar kendi yaptığım diyetlerden daha güzel ve kalıcı sonuç almıştım

Üşütmüş olabilirsin belki havalar çok hızlı soğudu. Kendini sıcak tut :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…