Pişmiş kurabiye poğaça deepfrız de saklanıyor mu?

ayseova

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Nisan 2009
337
2
96
43
Edirne
Kurabiye ve poğaça haftasonu misafirlerim için çok yapmışım.kaldı.eşimle de tek tüketemiyoruz.buzdolabı poşetlerine doldurup kaldırdım dün akşam dolaba ama..oluyomu bi sorayım dedim.bi de oluyosa çıkarınca fırında ısıtsam olur dimi?

Son düzenleme:
ben daha önce fazla olanları atmıştım ,hiç bişe olmuyor yanlız ikram etmeden veya yemeden ,2saat önce falan çıkartın oda sıcaklığında ilk yapıldığı haline geliyor

ben daha önce fazla olanları atmıştım ,hiç bişe olmuyor yanlız ikram etmeden veya yemeden ,2saat önce falan çıkartın oda sıcaklığında ilk yapıldığı haline geliyor

çok teşekkür ederim.. sırnaşık şey
oda sıcaklığı yetiyo mu??şaşırdım buna...
o zaman ben bi ara bişeyler yapıp koyayım buzluğa.hazır olsun..

özellikle yeni yapıldığı gün taze taze konulunca buzluğa süper oluyor...
benim mutlaka buzluğumda bulunur bu tarz şeyler...ayrıca ısıtmaya gerek bile yok oda sıcaklığında
durması yeterli...sadece börek tarzı şeyler ısıtılıncada yeni yapılmış gibi oluyor ;)

özellikle yeni yapıldığı gün taze taze konulunca buzluğa süper oluyor...
benim mutlaka buzluğumda bulunur bu tarz şeyler...ayrıca ısıtmaya gerek bile yok oda sıcaklığında
durması yeterli...sadece börek tarzı şeyler ısıtılıncada yeni yapılmış gibi oluyor ;)

o zaman bu haftasonu doldurayım ben dolabımı..sürekli misafirim geliyor yeni evliyim,
ev aldım diye, telaşlanıyorum bende...:):)

bencede o an panik yapacağına telaşlanacağına hazırlayıp pişirip at dolabına oda sıcaklığında 1-2 saat durunca hazır hale geliyorlar.. kolaygelsin

Hiç birşey olmuyor buzlukta önceden çıkartırsan birde ısıtırsan taptaze oluyor ben bazen kalan yemekleride atıyorum rahat oluyor ..

Hiç birşey olmuyor buzlukta önceden çıkartırsan birde ısıtırsan taptaze oluyor ben bazen kalan yemekleride atıyorum rahat oluyor ..

ya bende artan herşeyimi dondurucuya koyuyrum çok faydasını görüyorum acil bişey olduğunda hemen hazır oluyo.ama tek sorunum çıkarıp mikrodalgada ısıtınca özellikle poğaçalrımın altı ıslanıyo.istediğim gibi afiyetle yiyemiyorum.bu sadece poğaça türlerinde oluyo yaa

kıyma çıkarmayı unutursam akşam işten eve gidince çözülmesini çok bekliyorum..o yüzden gıcık oluyorum donan gıdalara:):):)ama artık haftasonları burdan adığım tarifleri deneyip doldururum buzluğumu...

cokacimcoookpoğaçalar teflon tava da çok güzel ısınıyor,altı ıslanmıyor hiç.su böreğini de aliminyum folyo ile kaplayıp ısıtmak gerekmiş o zaman kurumuyor.

Ben fazla ölçülü yapıyorum genelde kurabiyelerimi ve poğaçalarımı buzluğa koyuyorum çıkartıp çözülünce tost makinesine atıyorum taze gibi oluyorlar.

Hatta bir kere ıslak kek yapmıştım artınca onu da atim dedim ona da birşey olmadı :kahve:

bende gecenlerde elmalı ve hurmalı turtalar yaptım fazla geldı dondurucuya saklama kabıyla koydumkı kırılıp dağılmasın.mısafırım gelmeden 2 saat once cıkardım.hiç bir ısıtma falan yapmadım.okadar cok beğendılerkı hepsi tarifi aldı.bende bakmamıştım tadına onlar gıttıkten sonra baktım kı muhtesem.....yenı frından cıkmıs gibi.

işte tarif
1 paket margarın 1,5 ç.b pudra sekeri.1 yumurta vanilya kabartmatozu
bütün malzemeleri karıştırıp yumusak bır hamur elde edıyoruz. ikiye ayırdığımız hamurun bır parcasına azıcık un ılave edip buzluga koyuyoruz.diğer hamuru tepsımıze duz bir şekılde yayıyoruz.üzerine yaptığımız harcı yayıyoruz.ve dondurcudakı hamuru(15dk bekleyecek)alıp üzerine rendelıyoruz işte bu kadar afiyet olsun

iç harcı 4 adet elma rendesi 4y.k şeker.cevic tarcın

bende gecenlerde elmalı ve hurmalı turtalar yaptım fazla geldı dondurucuya saklama kabıyla koydumkı kırılıp dağılmasın.mısafırım gelmeden 2 saat once cıkardım.hiç bir ısıtma falan yapmadım.okadar cok beğendılerkı hepsi tarifi aldı.bende bakmamıştım tadına onlar gıttıkten sonra baktım kı muhtesem.....yenı frından cıkmıs gibi.

işte tarif
1 paket margarın 1,5 ç.b pudra sekeri.1 yumurta vanilya kabartmatozu
bütün malzemeleri karıştırıp yumusak bır hamur elde edıyoruz. ikiye ayırdığımız hamurun bır parcasına azıcık un ılave edip buzluga koyuyoruz.diğer hamuru tepsımıze duz bir şekılde yayıyoruz.üzerine yaptığımız harcı yayıyoruz.ve dondurcudakı hamuru(15dk bekleyecek)alıp üzerine rendelıyoruz işte bu kadar afiyet olsun

iç harcı 4 adet elma rendesi 4y.k şeker.cevic tarcın

bunu arkadaşımın annesi gönderirdi üniversitedeyken ve çok severek yerdik..haftasonu yapacaklarım arasına girdi bile:)

elmalı kurabiye yapıp atmak istiyorum dondurucuya,peki pişiripmi atıyorsunuz yoksa hazır hale getirip pişirmeden mi? birde pohaçayı pişirmeden atsam çıktığında kabarmada sorun olurmu?

Son düzenleme:
Kadınlar Kulübü üyelerinin tariflerini toplayarak bir iphone ipad uygulaması yapılması için oylama yapsak mı? Şu anda bir uygulama var lezzet diye çok güzel bir uygulama ama yetersiz.

Tabi ki olur 1-2 saat öncesinden çıkartın birde fırında ısıttınız mı mis gibi olur

Back
X