Pişmanlıkla sonuçlanan,doktorun haberim olmadan kısalttığı burun(fotoğraflı)

ramrem

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Ağustos 2016
20
25
48
Merhabalar.Burun ameliyatımdan sonra o kadar çok yorum okudum ki bu sayfalardan...Çok da yardımcı oldu bana moral kazanmam için.Bir örnek de ben yazayım ki belki gereksiz ameliyat kararından vazgeçer birkaç kişi.Tam 1 yıl önce yıllardır narkoz korkumdan dolayı olamadığım deviasyon ameliyatımı olmaya 1 gün içinde karar verdim.Yıllarca ağzım açık yürüdüm nefes zor alabildiğim için.Yaş (40) ve kilo da ilerleyince gece horlamaları da eklenince bir cesaret olacağım bu ameliyatı dedim.Ama..Birçok kadının düştüğü hataya düşüp ,hazır narkoz alıyorum,bari kemeri de törpületeyim,bir de hafif sağa eğilen burnum önden düz görünsün deyiverdim doktora.Defalarca da uyardım doktoru:kesinlikle kısaltma,kavis veya kanatlarda oynanmasın,bu yaştan sonra yüz ifadem değişmesin dedim.Çok da kötü bir burun değildi zaten.Merak etmeyin...çok doğal olacak...vs dedi doktor.Ben de güvendim çünkü çok az bir değişiklik olacağından hafife almıştım ameliyatı.
Narkozdan uyanmak çok zor oldu benim için.Ağır geliyor bünyeme sanırım.Hiç bir ağrım veya morluğum olmadı.Doktor kontrol için geldi odaya ve kemer kısmı çok tırtıklıydı o yüzden greft koyduk...bir sürü et ve kemik çıkardık..biraz da kısalttık deyiverdi.Kısalttık kısmını duyunca şok oldum zaten.Diğer açıklamaların önemi kalmadı.Ama böyle birşey konuşmamıştık ki deyip tepki verdim ama erak etmeyin çok doğal vs vs deyip gitti.3 gün sonra tampon çıkaracaktı.Merak edenler için bu süreç de şöyle idi:İlk gün sürekli kan sızıyor az az.Burnun önündeki bezi değiştiriyorlar sürekli.Ağrım hiç olmadı ama hiç de uyuyamadım gerginlikten. Tamponlar alınana kadar burundan hava girip çıkamadığı için yemek ve içmek zor oluyor.Genize kaçıyor.Tamponlar kolay çıkıyor.Bir acı yok.Sadece çok geriden geldiği için mideniz biraz kalkıyor .1 hafta sonra alçı alındığında ise benimle birlikte ailem de şok oldu.Kocaman,şiş,delikleri açık,ucu kısalmış domuz gibi bir burun!!Çıldıracaktım.Nasıl insan içine çıkacağım diye düşünmekten gerildim de gerildim.Doktoru aradım.Merak etmeyin 6 aya kadar şişler iner!!! 6 ay!!! Nası işe başlayacaktım...!! İlk işim bu foruma girmek oldu.En azından kurt burnu gibi kalmayacağını birçok yazıdan okuyunca biraz rahatladım ama sonuçta kısaltmasını istememiştim ki...Yaklaşık 2 ay kadar pek kimseyle görüşmedim.Şişler biraz insin diye bekledim.İlk ay kontrole gittiğimde gördük ki kemer yerinde tümsek var,Hala hafif sağa eğri,dikiş yerinde yuvarlak bir şiş izi kalmış ve deviasyon az da olsa devam ediyor! Ben niye oldum bu ameliyatı?İstediğim hiçbir şey düzelmemiş ,üstelik kısalmış ve şiş.Ödemler inecek,güzel olacak vs diye sakinleştirdi yine.1 yıl bekleyişten sonra sonuç:1 ay sonraki problemler hiiiç düzelmedi ve nefes hala alamıyorum çünkü alerjik olduğumdan burun etleri şişmiş! Tek iyi tarafı ise ödemler inince burun daha zarif göründü.Kemerdeki şişliğe rağmen resimlerde daha güzel çıkıyorum,biraz da genç bir hava verdi.Amaaa geceleri nefessiz kalarak sık sık uyandığım için uykumu alamıyorum.Daha uzun bir burnum olsaydı da keşke nefes alabilseydim...

3. fotoğraf sonradan oluşan tümsekmidir..sizi çok iyi anlıyorum nefes sorunuda düzelmeyecekse o kadar zahmeti neden yaşadık..Benimde burnum tam tersi fazla kıkırdak koyulmuşta eskiye göre uzamış gibi..20 günlük henüz..uzun vadede ne olur bilmiyorum..Doktorunuzu merak ettim?

Isparta'da özel hastanede bir doktordu.Tanınmış biri değil yani.O kadar basit sanmıştım ki ameliyatı.Hiç araştırmadım bile.Tümsek ameliyattan önce de vardı ama güya törpüleyip greft koymuş.Bürün resimler ameliyattan sonraya ait.1 hafta sonra tekrar gideceğim.Bakalım ne diyecek.Gerçi hallederiz dese de tekrar güvenebilirmiyim bilmiyorum...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…