Pişmanlık...

Biraz fazla abartiyorsunuz başkasının şükredecegi durumlardan siz pişmanliklar çıkarmişsiniz. Takmayin bunlari kafaniza. Bunda ne gibi bi hayir oldugunu bilemezsiniz. 38. Haftada gelişim tamamlaniyor zaten, nadiren birkaç gün kuvoz gerekebiliyor. en son haftalarda Allah korusun ani bebek ölümleri kaka yapma vs gibi riskler artiyor. Neyden korunduğunuzu bilemezsiniz, Allah böyle uygun görmüş ortada kötü birsey yok şükredin boşu boşuna da üzülmeyin

benim ilk bebeğim sezaryan ile 37+4 te dünyaya geldi. kuvöze falanda girmedi. bağışıklığı da gayet iyi. normal doğumu öveceğiz diye sezeryan olan bebeklere bin bir bahane neden ya. ben mecburi sezaryen oldum çatı muayenesinden geçemedim nasip değildi olmadı. bu ara çevremden çok duyuyorum yok neymiş normal doğum gerçek doğummuş ta sezaryen kötü kakaymış mış mış mış. bebek yada anne tehlikeye giriyorsa bu yolu seçiyorlar iyi ki de var .Allah öyle nasip etti öyle oldu.

Merhaba .
Mecburi sezeryana lafım yok annesi bebeğinizi Allah size bağışlasın. Ben mecburi olmayan durumlardan bahsettim. Kendimiz seçtiğimiz için en ufak bir terslikte pişmanlık duyuyoruz . Benim gibi düşünen bir çok anne var daha da olmasin amacım

ben ki lohusalık günlerimi kendime zehir etmiş biriyim ağlamaktan. ben yaptım sen yapma arkadaşım. keyfini çıkar her şeyin kendi yaşadıklarım geldi aklıma. şimdi tekrar hamileyim. aynı hataları yapmayacağım mutlu olacağım diye her gün söz veriyorum kendime.

Böyle şeyleri görünce gerçekten üzülüyorum.. Yapmayın ne olursunuz kendinize dert aramayın. Çok şükür sağ Salim kucağınıza almışsınız bebeğinizi Allah a şükür Ben bebeğimi 28. Haftada ortaya çıkan kalp anomalisi yüzünden 33+5 te sezeryan doğum yaparak kaybettim. Bebeğim ağlayamadı bile nefesi yetmedi gücü yetmedi ve sadece 2 saat yaşadı. Sezeryan olması belki de hayırlı olanmış bilemezsiniz belki normal doğum yapsanız kordon dolanacaktı bişey olacaktı Allah korusun. Çok şükür bebeğiniz yanınızda kokusunu benim için de içinize çekin. Ve şükredin ki o yanınızda. Doğum yapıp hastaneden kucağınız boş bir şekilde çıkmak dünyanın en kötü şeyi inanın ve şükredin nolur Allah size ve bebeğinize sağlıklı ömürler versin

Canım sen kendimi düşündüm diyorsun da sen iyi olmazsan bebeğine kim bakacaktı? Bir de bunu düşün bir bebeği sezeryan, kuvez, etkilemeyebilir ama annesinin ilgilenememesi etkiler. Sen sağlıklı olacaksın ki yavruna iyi bakabilesin. O yüzden en hayırlısı olmuş bence. Kafayı takacak bir gram bir şey yok. Annem beni de sezeryan doğurmuş. Çok şükür bir şeyim yok bu yaşıma kadar. Bebişinle en güzel zamanlarının kıymetini bil ve olumlu düşüncelere odaklan sevgiler

Hepinize teşekkür ederim .
Bebegim 6 aylik oldu. Ben o depresif düşüncelerden sizin sayenizde kurtuldum.
Buraya yazdım çünkü o an öyle hissediyordum ve beni anlayacak dinleyecek kimse yoktu çevremde. Yorumlarınız bana başka bir pencereden bakmami sağladı .
Başa dönebilmeyi yine isterdim ama içim cız etmiyor artık.
Sevgilerle

Eee, ilk çocuğu bir sebeple sezaryan olan herkesin diğer çocukları da sezaryan oluyor. Bu hesapla ikinci çocuklar daha doğmadan hayata yenik başlıyorlar.
Hem sezaryandan sonra kuveze girmek ihtimal dahilinde de anne karnında kordon dolanması,cikarken nefessiz kalma falan, binlerce komplikasyon normal doğumda ihtimal dahilinde değil mi?
Sizin hesabınıza göre çocukta ne olursa olsun anne kendini hırpalamali.
Çocuğunuzun o gün dogmasi hayirliymis,o gün doğmuş.
Doğduğu ilk iki gün hafızasında yok bile, asla da olmayacak. Ama kaygılı,hep ağlayan anne ileriki hafızasında çok net bir şekilde olacak. Çünkü bu aylar ve sonrası çocuk için önemlidir, yavaş yavaş kişiliği oluşmaya başlayacak. Çocuğunuzun iyiliği için böyle şeyleri düşünmemeye çalışın,baktınız olmuyor tek başınıza başa cikamiyorsunuz,bir psikolog ile konusun. Bir aylık Prima parasına psikolog seansları var. Belki de doğum sonrası depresyondasinizdir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…