Bebek Beslenmesi Pişik tedavisi

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Neonatal

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
11 Mart 2020
4
2
1
45
Merhabalar. 43 günlük bebeğim var ve 5. Günden itibaren pişik oldu. Kimi zaman azaldı kimi zaman çoğaldı. Aynı zamanda yenidoğan hemşiresiyim. Benim başıma gelmez dedim ama oldu. Birçok yöntem bilmeme rağmen geçirmeyip doktora götürdüm. Dr Dermo Trosyd krem önerdi Halbuki ben onu kullanmıştım ve işe yaramadı sonrasında tekrar doktora götürdüm bu sefer de vazelin Talk pudra ve Çinko içeren bir krem hazırlattı bebeğime uyguladım fakat bu sefer de bebeğin cildine yapıştı ve temizlemesi çok zor oldu tahrişi daha da çok arttı.
Yıkamama rağmen. En sonunda sizlere kullandığım kremleri söylemek istiyorum sudo krem, desitin mor renkte olan, Dermo Trosyd, bebek pudrası, oksizinc, hamazinc, Arko krem, Mustela. En sonunda bu beladan kurtarmayı başarmak üzereyim kendi yöntemlerini uyguladım ilk önce bebeğin poposunun temiz ve kuru olması şart nasıl mı? Yıkadığım zaman ya da Pamuk la sildiğim zaman iyice kurumasını bekledim ya da saç kurutma makinesi ile iyice kuruladım. Hastanelerde ışık kaynağı ile bebeğe tedavi uyguluyorduk. Ben de bildiğimiz masaüstü lambaları kullandım Bebeğimin poposunda açtım ve Lambayı yaklaştırdım Tabii ki belli bir mesafe bırakarak ve poposunu sıcaklığını kontrol ederek. Yanığa mahal vermemek lazım. En az 15 dakika Işık almasını sağladım poposunun. Sonrasında oksizing ve hamazinc kremi dönüşümlü olarak kullandım Ve sonunda pişik belasından kurtuldum Tabii bu süreç zarfında birkaç bez Değişimi de yaptım �lk aldığım bez pişiği artırdı 2. bez işe yaradı. Umarım sizin de böyle bir sıkıntınız varsa bu beladan kurtulursunuz..

Geçmiş olsun bebişe.. Inşallah tekrar etmez ama olur da tekrar ederse hakiki kantaron yağı sürün, hızla iyileşecektir.
Bezi çıkarana kadar da pamuk ve suyla temizlemeniz en iyisi, biliyorsunuz zaten

Sarı kantaron denemedim ama zeytinyağı denemiştim işe yaramamıştı. Tekrar ederse söylediğiniz aklımda onu da deneyebilirim. Pamuk dışında bir şey kullanmadım. Önerileriniz için teşekkür ederim..

Zeytinyağı bakım için iyidir ancak yara iyileştirme özelliği yok. Kantaron yağı çok etkili. Çocuklarıma kullanıyorum, düşme ve çarpma sonucu darbe alan yere sürünce de ödem ve morluk oluşmasını engelliyor. Küçük çocuk olan her evde, iyisinden kantaron yağı bulunmalı. Biberiye yağını da bulundurun hatta. Faydalarını araştırın, hak vereceksiniz. Iyi geceler :)

benim kızımın pişiği de çok kötüydü bir sürü krem kullandım 3 bez değiştirdim işe yaramadı en son sudocream ve travazol krem kullandım çok şükür 5 günde geçirdi bir daha da pişik olmadı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…