Bebek Beslenmesi Pişik neden olur?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

dunyamasalmis

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
4 Ekim 2017
11
1
1
37
Arkadaşlar merhaba, kalitesiz bez, bebeğin altının seyrek değişimi, ıslak tutulması, kimyasal içerikli ıslak mendil kullanma, alerji, aşırı sıcaklar, banyo ürünleri vs hepsi bebeklerde pişiğe sebep olabiliyor. Bunlara dikkat ederek önlem almış oluyoruz ama yeterli olmayabiliyor malesef. Aile hekimimiz zeytinyağını bir yakın tüttürerek kaynatın ki asiti gitsin, soğuduktan sonra da pişik kremi yerine kullanın, E vitamini deposu olduğu için çok faydalı demişti. Ben çok faydasını gördüm sizlerle de paylaşmak istedim. Hiçbir bebek ürününün doktora danışmadan kullanılmaması taraftarıyım. Malesef her ne kadar şöyle böyle deseler de içlerine bakınca kimyasal içeriği olduğunu görüyorum. Buna alternatif olarak sizin doğal olarak yaptığınız yöntemler ve önlemler neler?

Merhabalar. Bence en önemlisi bez tercihidir. Mümkün olduğunca fazla emiciliğe sahip bir bez tercih etmek gerekiyor ki, bebeğin teni çişe en minimum seviyede temas etmiş olsun. Ve bezin dokusu da çok önemli. Pamuksı bir dokusu olması gerekiyor ki, bebeğin hassas cikdini tahriş etmesin. Ben birkaç bez denedim ve en son bu özelliklerin huggies de olduguna kanaat getirdim kendimce. Birde, tabii ki sık sık alt değiştirmek ve her değiştirmede biraz popoyu havalandırmak gerekiyor. Islak mendilinde tamamen saf sudan oluşması gerekiyor diye düşünüyorum ve ben bunlara dikkat ediyorum pişik problemini bu şekilde aşıyoruz. :)

Merhaba, pişik konusuna değinmişken, oğlum daha 1 aylıktı pişik başladı, zeytinyağını (bahsettiğiniz gibi kullandık) kullandık baktık durum kötülüyor eczane pişik kremlerini sırayla kullandık sonra geçmeyince doktoruna götürdük hematen gibi ilaç kullanmaya başladık çoçuk 2 aylık oldu ve pişiği artık cilk yara oldu ve kanamaya başladı çocuk doktoru beni aştı bu durum dermatolog görsün dedi ve doktorun yaptığı ilaç karışımıyla hemen toparladı bu arada yine doktorun teşhisiyle anne sütünden geçen besin alerjisine bağlı dirençli bir pişik olduğu çıktı. Yani her pişik bezle veya bakımıyla ilgilide olmayabiliyor. Her krem iyi gelmeyebilir. Hele yenidoğan döneminde çok saf ürünler kullanılmalı. Su ve pamuk içerikli mendiller kullanılmalı. Güzel başlık tesekkürler sağlıklı günler

Ben kullandigim beze, sık sık bezi degistirmeye, banyoda kullandigim sampuan ve vucut sampuaninin dogal icerikli olmasina, kisin gun asiri yazin her gun banyo yaptirmaya dikkat ettim. Bir de besleyici nemlendirici olarak bebek zeytinyagi aldim.Zeytinyagi gercekten mucize gibi her seye cok iyi geliyor.

merhaba, bazı durumlarda pişik gerçekten insanın elinde olmuyor. diş çıkarırken ne yapsam da pişik oluyor mesela, antibiyotik kullanımı da pişik sebebi. hamileyken gittiğim gebelik okulunda günde yarım saat açık bırakın bebeğinizin altını demişti eğitimi veren hemşire. ben gündüz bezi sık değiştirip pişik kremi kullanımdan kaçınıyorum. sadece 10 saatten fazla bez değiştiremediğim için gece yatarken sürüyorum. zeytinyağı da çok doğal ve iyi bir yöntem. Ciddi pişiklerde (antibiyotik kullanımında oluyor) doktorumuzun önerdiği merhemi kullanıyoruz. bez olarak da huggies kullanıyorum, diş çıkarma (onda da çok hafif oluyor) hariç pişik olmadı hiç.

Merhabalar;
Ben de anne olalı henüz 10 gün olmamışken maalesef pişik sorunuyla tanışmıştım, tam bi kabustu sizin söylediğinize benzer, yemek kaşığının içinde zeytinyağını ocakta ısıtıp ılık bi şekilde pamukla popoya tampon yaptım. Bunun dışında kantaron yağıyla pamuğu ıslatıp pişikli yere pansuman yaptım. Pişik kremi olarak doktorumuz Oksizinc kremi önermişti onu kullandım. Tabi ben de hiçbir kremin bitkisel dahi olsa doktora danışmadan kullanılmaması taraftarıyım. Bir de pişiğin yoğun olduğu dönemlerde ıslak mendili hiç kullanmadım, pamuklu ağız bezlerini ılık suyla ıslatıp onunla altını temizledim. Her gün de poposunu ılık suyla yıkadım. Çok şükür fazla ağırlaşmadan yaklaşık 10 günde atlattık. O dönem bez olarak da Prima kullanıyordum ancak bebeğin poposu nemli kalıyordu. Bunun da sebep olabileceğini düşünerek bez markasını değiştirdim ve Huggies kullanmaya başladım. Değil pişik, artık bebeğimin poposu kızarmıyor bile çok şükür. Islak mendili de pamuklu beze en yakın olarak onu gördüğüm için Huggies kullanıyorum. Kesinlikle tavsiye ederim.
Sevgiler.

20 aylik oglum 3 gunluk ishalden sonra pisik oldu...1 haftadir suruyor
Zeytin yag sudocrem bazende travazol surmuslugum var...iyi geldi hepsi ama tam biticekken yeniden basliyor

Merhaba ,
Ben kızımda hiç pişik sorunu yaşamadım şuan 5 aylık olacak ve henüz bu konuda hiçbir tecrübemiz yok ıslak mendil olarak saf sudan oluşan tercihim huggiesi bu konuda beğeniyorum kakasını yaptığında da direk belden altını yıkıyorum tabi bunlara ne kadar dikkat edilsede pişik olabilir özellikle diş döneminde. Ela doğmadan önce ihtiyaç listesi hazırlarken çocuk doktorunun önerisi sudocrem di bende onu almıştım

20 aylik oglum 3 gunluk ishalden sonra pisik oldu...1 haftadir suruyor
Zeytin yag sudocrem bazende travazol surmuslugum var...iyi geldi hepsi ama tam biticekken yeniden basliyor
Bez degisikligine gidebilirsiniz, altini sik sik degistirdikten sonra her seferinde yikayabilirsiniz zeytinyagina ek olarak. Havalandirmak da iyi geliyor. hepimizin kabusu su pisik ama surekli tekrar ediyorsa farkli bir bez denemekte fayda var diye dusunuyorum.

Ben hep zeytinyagi surerim sadece ama pişik anlarinda sanki ise yaramiyor gibi
Sudocrem daha iyi geliyor pisik olunca
Bez ise genellikle prima kullaniyorum
Arada bez degiisimine gittim ama primaya dondum hep...simdi az bir pisigi kaldı tam gecmdi

kizlar ben ilk dogumumu bir kac sene once yazin yapmistim ve size hic pisik olmadi kizim diyebilirim. Ayrica o kadar cok altina yapiyordu ki sirtindan boynuna kadar cikiyordu her seferinde

- Her bez degistirmede mutlaka 5-10 dakika havalandirdim, tabi oyle tamamen acikta degil uzerine bir pamuklu bez orterdim ustunu, alt degistirme komodinde kizimi sevip oynardim.

- Bazen salonda yorganin uzerine alt acma sererdim bezsiz yatirirdim uzerinede pamuklu ortu yarim saat oyle iyice alti kururdu.

- Islak mendilde cok kullandim ama her seferinde sonunda mutlaka ilik suyla pamuklu kucuk keselerle altini yikar gibi silip kurulardim

- Her bez degistirmede pisik olsun veya olmasin bol sudocrem surdum. sudocrem yag gibi ayni etkiyi yaratiyordu, poposuna temas etmeden kayip gidiyordu. temas olmayincada pisik yapma sansi yok.

- Bezleri duzenli degistirmek lazim. ve ishal gibi yaptiklari icin cok fazla beklemeden 10 dakika icerisinde degistirin. Bazen o bile fazla.

- Ayrica bazen pisik mi yoksa mantar mi cok belli olmuyor kendi ishalinden cocugun alti hemencik mantar kapabilir mesela bez kenarlari. Bu bizim bildigimiz mantar degil daha cok egzama tarzi. Kizariklik seklinde. hassas ciltlerde oluyor.

- Hergun bebeginizi mutlaka dus aldirin bol suyla ve heryerini kivrimlarini iyi kurulayin.

- Ayrica zeytinyagini sadece popoya degil vucut yagi yerine butun vucudunada surebilirsiniz bebeginizin.

Turuncu asitli meyvelerden baharatlardan uzak durun. Anında kızartır. Ben 8.5 ay oldu ılık su + pamuk ile temizleyip kurutyorum sonra 5- 10 dakika açık birakiyorum. Sonra jonhsons baby mavi kapakli kremi var onu yogun bi sekilde kullqniyorum. Yoğurt gibi oyle soylıyım ve 8.5 ayda toplasanız 4.5 kez pismistir

cok dogru turuncgillerden hepsi kizartiyor ayrica domates ve kavun bile kizartir kizlar. Domatesle kavun bebek yediginde daha cok kizartir ama anneninde dikkatli olmasi lazim

Oglumun bezini sık sık değiştirmeme ragmen pişik oldu. Hassas cildi için zeytinyagı kullandım ama tek basına geçirmedi. Doktor bana aynısefa, ayçiçeği gibi karışımının iyi gelecegini belirtti. Tanıdıgım bir eczacıya hazırlattım çok memnun kaldım ve kullandım. Eczacımdan tekrar hazırlamasını istedim ama kimyasaldan uzak etkili le sandre isimli organik bir pişik kremi ürün tavsiye etti. Şu aralar yediklerime özellikle dikkat ediyorum. Pişik sorunum kalmadı..

Merhaba...benim oğlumda pişik çok oldu özellikle diş çıkarma ve antibiyotik kullandığımız dönemlerde.beline kadar pişik oluyordu ve sürekli ağlıyordu.yara olmuştu resmen.her duyduğumu her önerileni aldım.zeytinyağı da faydaetmedi bize.her cilt farklı tabii.en son eczacım coresatin pembe önerdi.gerçekten çok çok memnun kaldım arkadaşlar.inanın her doğum yapan tanıdığıma hediye olarak götürüyorum.biz çok çektik pişikten çünkü.önerdiğim herkeste çok memnun.bu problemi yaşayanlar varsa tavsiye ediyorum.paylaşmak istedim.sağlıkla ve mutlu günler...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…