- 4 Ekim 2017
- 11
- 1
- 1
- 37
- Konu Sahibi dunyamasalmis
-
Merhaba, pişik konusuna değinmişken, oğlum daha 1 aylıktı pişik başladı, zeytinyağını (bahsettiğiniz gibi kullandık) kullandık baktık durum kötülüyor eczane pişik kremlerini sırayla kullandık sonra geçmeyince doktoruna götürdük hematen gibi ilaç kullanmaya başladık çoçuk 2 aylık oldu ve pişiği artık cilk yara oldu ve kanamaya başladı çocuk doktoru beni aştı bu durum dermatolog görsün dedi ve doktorun yaptığı ilaç karışımıyla hemen toparladı bu arada yine doktorun teşhisiyle anne sütünden geçen besin alerjisine bağlı dirençli bir pişik olduğu çıktı. Yani her pişik bezle veya bakımıyla ilgilide olmayabiliyor. Her krem iyi gelmeyebilir. Hele yenidoğan döneminde çok saf ürünler kullanılmalı. Su ve pamuk içerikli mendiller kullanılmalı. Güzel başlık tesekkürler sağlıklı günlerArkadaşlar merhaba, kalitesiz bez, bebeğin altının seyrek değişimi, ıslak tutulması, kimyasal içerikli ıslak mendil kullanma, alerji, aşırı sıcaklar, banyo ürünleri vs hepsi bebeklerde pişiğe sebep olabiliyor. Bunlara dikkat ederek önlem almış oluyoruz ama yeterli olmayabiliyor malesef. Aile hekimimiz zeytinyağını bir yakın tüttürerek kaynatın ki asiti gitsin, soğuduktan sonra da pişik kremi yerine kullanın, E vitamini deposu olduğu için çok faydalı demişti. Ben çok faydasını gördüm sizlerle de paylaşmak istedim. Hiçbir bebek ürününün doktora danışmadan kullanılmaması taraftarıyım. Malesef her ne kadar şöyle böyle deseler de içlerine bakınca kimyasal içeriği olduğunu görüyorum. Buna alternatif olarak sizin doğal olarak yaptığınız yöntemler ve önlemler neler?
Arkadaşlar merhaba, kalitesiz bez, bebeğin altının seyrek değişimi, ıslak tutulması, kimyasal içerikli ıslak mendil kullanma, alerji, aşırı sıcaklar, banyo ürünleri vs hepsi bebeklerde pişiğe sebep olabiliyor. Bunlara dikkat ederek önlem almış oluyoruz ama yeterli olmayabiliyor malesef. Aile hekimimiz zeytinyağını bir yakın tüttürerek kaynatın ki asiti gitsin, soğuduktan sonra da pişik kremi yerine kullanın, E vitamini deposu olduğu için çok faydalı demişti. Ben çok faydasını gördüm sizlerle de paylaşmak istedim. Hiçbir bebek ürününün doktora danışmadan kullanılmaması taraftarıyım. Malesef her ne kadar şöyle böyle deseler de içlerine bakınca kimyasal içeriği olduğunu görüyorum. Buna alternatif olarak sizin doğal olarak yaptığınız yöntemler ve önlemler neler?
Merhabalar;Arkadaşlar merhaba, kalitesiz bez, bebeğin altının seyrek değişimi, ıslak tutulması, kimyasal içerikli ıslak mendil kullanma, alerji, aşırı sıcaklar, banyo ürünleri vs hepsi bebeklerde pişiğe sebep olabiliyor. Bunlara dikkat ederek önlem almış oluyoruz ama yeterli olmayabiliyor malesef. Aile hekimimiz zeytinyağını bir yakın tüttürerek kaynatın ki asiti gitsin, soğuduktan sonra da pişik kremi yerine kullanın, E vitamini deposu olduğu için çok faydalı demişti. Ben çok faydasını gördüm sizlerle de paylaşmak istedim. Hiçbir bebek ürününün doktora danışmadan kullanılmaması taraftarıyım. Malesef her ne kadar şöyle böyle deseler de içlerine bakınca kimyasal içeriği olduğunu görüyorum. Buna alternatif olarak sizin doğal olarak yaptığınız yöntemler ve önlemler neler?
Bez degisikligine gidebilirsiniz, altini sik sik degistirdikten sonra her seferinde yikayabilirsiniz zeytinyagina ek olarak. Havalandirmak da iyi geliyor. hepimizin kabusu su pisik ama surekli tekrar ediyorsa farkli bir bez denemekte fayda var diye dusunuyorum.20 aylik oglum 3 gunluk ishalden sonra pisik oldu...1 haftadir suruyor
Zeytin yag sudocrem bazende travazol surmuslugum var...iyi geldi hepsi ama tam biticekken yeniden basliyor
Ben hep zeytinyagi surerim sadece ama pişik anlarinda sanki ise yaramiyor gibiBez degisikligine gidebilirsiniz, altini sik sik degistirdikten sonra her seferinde yikayabilirsiniz zeytinyagina ek olarak. Havalandirmak da iyi geliyor. hepimizin kabusu su pisik ama surekli tekrar ediyorsa farkli bir bez denemekte fayda var diye dusunuyorum.
Turuncu asitli meyvelerden baharatlardan uzak durun. Anında kızartır. Ben 8.5 ay oldu ılık su + pamuk ile temizleyip kurutyorum sonra 5- 10 dakika açık birakiyorum. Sonra jonhsons baby mavi kapakli kremi var onu yogun bi sekilde kullqniyorum. Yoğurt gibi oyle soylıyım ve 8.5 ayda toplasanız 4.5 kez pismistir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?