• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Pişik Kremi Tavsiyesi

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

strawberrylips

oğlum ve minik meleğim❤
Kayıtlı Üye
9 Eylül 2007
4.310
370
363
43
Kızlar bana yardımcı olun lütfen bebeğimin poposu çok kötü pişik oldu ne yapacağımı şaşırdımsenağlama kullanmadığımız krem kalmadı yani eczacıların tavsiyesi üzerine..Önce bepanten krem kullandım olmadı,sonrasında hametan kullandım bugünse eşim travazol diye bi krem almış ama prospektüsünde fazla kullanılması sakıncalıdır diyor sizler bebekleriniz için ne kullanıyorsunuz,bebeğimin canı çok yanıyor düzenli bezini değiştiriyorum hijyeninide yapıyorum ama bebeğimde genellikle ishal var ve altı kuru kalmıyo belkide onun etkiside vardır lütfen kızlar bana bi yardımcı olun,şimdiden hepinize teşekkür ederim...senağlama

gulsahcım gecmıs olsun canım ben pısık kremı sebamed kullanıyorum ve cok memnunum.umarım en kısa zamanda ıyılesır melegın..

bende chicconun pişik kremini kullanıyorum tavsiye ederim ben çok memnunum. canım bide suyla temizlersen altını daha az pişik olurr

trosyd tavsiye ederim.. benim oğlum da 10 günlükken pişik olmuştu.çok sık kaka yapıyodu.trosyd kullandık hemen geçirdi.günde 3 kere falan sürdüm fazla sürmedim ama.geçmiş olsun...

canım geçmiş olsun benim oğlumda büyüyene kadar kan akardı poposundan pişikten bezine geçerdi kanlar sen dşün durumun vahimliğini biz ne denersek deneyelim yavrumu ki yaklaşık 10 ayrı marka krem denedim elimde kremler sürüp duruyordum deli gibi hiç biri geçirmedi zeytinyağı dahil.. en sonunda bildiğin pudradaymış keramet taş tozudur zatürreye yol açar gibi kelimeleri boşver 1 günde kurutacak yavruna acı çektirme daha fazla arkadaşların yazdığı tüm kremler vardı bu kullandıklarımın içinde haberin olsun...

canım çok geçmiş olsun ilk zamanlar bende çok çektim pişikten öncelikle ıslak mendil kullanıyorsan onu bırak...
bize de önce acilde bir doktor travazol krem verdi sonra çocuk doktoruna gidince o bunu kullanma daha çok üretir dedi bize şunları tavsiye etti ve pişikten o günden sonra eser yok
1- poposunu pamuk ve suyla temizleyip kuruladım
2- baticon sürdüm tekrar kuruladım
3- sonra doktorun verdiği ilaçları karıştırıp sürdüm ( bactroban ve hametan )
ilacın fazlalıklarını da kuruladıktan sonra bezini bağladım ve sık sık bezi değiştirdim asla bekletmedim...

şimdi pişikler geçti sadece niveanın pişik önleyicisini her bez değiştirmede kullanıyorum

birçok krem kullandım + doktorumun yazdığı antibiotikli kremleri,hiç biri işe yaramadı,arkadaşimin tavsiyesi ile zeytin yağı ateşte su da 30-40 dakika ısıttım ve asitli içeceklerden vazgeçtim - pişiklerimiz 2 günde geçti.şimdi üç bezde bir o yağından sürüyorum.

gülşahcım geçmiş olsun canım..
pişiği ıslak mendil kullanıyorsan o yapıyor diye biliyorum..
ben uni baby ıslak pamuk mendil kullanıyorum.. alkolsüz ve parfümsüz..
sebamed i de hemen hemen her bez değişiminde sürüyorum..ancak bildiğim kadarıyla sebamed krem pişik olmadan evvel düzenli sürülmesi gerekiyor.. pişik oluşmuşsa fazla fayda etmez dedi dr.um..
benim bebişimin de isilik oluyor poposu ara ara...burada bi arkadaşın da dediği gibi pudra serpiyorum her banyodan sonra ya da isilik oluştuğunu gördüğüm an.. dalin pudra kullanıyorum cidden pudra işe yarıyor..
bir de en geç 2 saatte bir altını açıyorum ben canım...az da olsa idrar ve kaka bebişin hassas cildini yakabilir diye..sonra daha fazla uğraşmamak için sık sık bezini değiştir canım..
geçmiş olsun yeniden..

Gülşah canım geçmiş olsun..
Bence bebeğin ishal değil canım yeni doğanlar zaten katı kaka yapmazlar bizimki de öyle ishal gibi...
Islak mendille temizleme bebeğinin altını,biz alt mendilleri yaptık duru suyla onları ıslatıp çok az sabunlayıp ve öyle temizliyorum.Dışarıda olduğum zaman veya sadece geceleri ıslak mendil kullanıyorum üşendiğim için.Bİr de pudra kullanıyorum her alt açmada,altı kuru kalıyor,bazen de poposunu kızarık gördüğümüz zaman pişik kremi sürüyoruz .Chicco marka pudra ve pişik kremi kullanıyoruz.Şimdiye kadar pişik falan olmadı Allaha şükür..

bebeğin altını o ıslak mendillerle temizlemeyin su ve pamukla temizleyip biraz havalandırın ben öyle yapıyorum poposu hastaneden geldiğimizde çok kırmızıydı çünkü orada ıslak mendille temizliyorlar ben su ve pamukla temizlemeye başladım o kızarıklık geçti pişik bende de oldu doktorumuz dermo trosyd ve bepanten verdi bepanthene'i her altını açışımda sürüyordum günde 3 defada bepanthene ve trosyd i beraber sürüyordum bayağı iyi geldi inşallah geçer bebişin pişikleri insanın canı acıyor bebişin canı yandıkça

impetex diye bir krem var çok çabuk etki ediyor.ama onuda çok kullanmamak gerekli kortizonlu çünkü.iyileştikten sonrada niveanın pişik kremini koruma amaçlı kullanabilirsin.çok yoğun ve hoş kokulu bir ürün tavsiye ederim.içinde buğday yağı ve çinko var cildi besliyor ve pişik oluşumunu önlüyor.

Kızlar bana yardımcı olun lütfen bebeğimin poposu çok kötü pişik oldu ne yapacağımı şaşırdımsenağlama kullanmadığımız krem kalmadı yani eczacıların tavsiyesi üzerine..Önce bepanten krem kullandım olmadı,sonrasında hametan kullandım bugünse eşim travazol diye bi krem almış ama prospektüsünde fazla kullanılması sakıncalıdır diyor sizler bebekleriniz için ne kullanıyorsunuz,bebeğimin canı çok yanıyor düzenli bezini değiştiriyorum hijyeninide yapıyorum ama bebeğimde genellikle ishal var ve altı kuru kalmıyo belkide onun etkiside vardır lütfen kızlar bana bi yardımcı olun,şimdiden hepinize teşekkür ederim...senağlama

Canım eğer pişik olmuşsa tedavi edilmesi gerekir pişik kremi sadece pişik olmasın diye, yani pişik olmadan önce işe yarar, önleyicidir.Şimdi öncelikle pişik tedavisi için trosyd diye bir krem var onu almalısın onu kullanmadan geçmez.Geçtikten sonra ise mustelanın pişik kremi en iyisi, ben onu kullanıyorum tavsiye ederim.Pahalı ama ben 1 aydır kullanıyorum ve hala bitmedi 15 gün daha idare eder...Birde pişik olmasın istiyorsan arasıra bezinin kenarından bakıver altına yapmışmı diye...Çok öptüm...:teselli:

Pişik oluştuktan sonra sadece ve sadece mantar kremleri iyi geliyor.Eczaneden iste mavi-beyaz bir ambalıjı var , mercimek tanesi kadar sürülüyor.Çok etkili 3-4 sürmede düzeliyor.Her altını açtığında markalı bir pudra kullansan iyi gelmiyor mu?

bence pişik kremi aramak yerine önce pişiğin nedenini bul.krem geçici çözüm.bana kalırsa kullandığın bez pişşik yapıyor.beim oğlumda küçükken olmuştu hemde çok fena bir pişik.hep kullandığım bezi matkette bulamamıştım başka bir bez almıştım.ıda pişik yapmışrtı.sen baştan beri aynı bezi kullanıyrsan bile o pişik yapmış olaabilir.şimdi burda marka verilirmi bilmem ama istersen özelden atayım sana hangisininim oğluma pişik yaptığını.ben eski bezime dönünce geçti şükür ve asla bidaha pişik olmadı.eğer çözüm bulamazsan bepanthen kullan inan çok faydalı.ve bebeğnin poposunu sabunlu suyla yıkarsan iyi olur en azından pişik geçene kadar ıslak mendil kullanma.

ya kızlar benim bebeğimde de başladı biraz..poposu kuru kalmıyor ki sürekli az da olsa kaka oluyor gaz çıkartıkrken kakada çıkıyor sürekli bakmaya kalksam hiç kapatmamam lazım pudraya güvenmeli miyim sizce bepanten ve hametan var elimde kullanıyorum ama kafayı yicem daha fazla olmasından korkuyorum

Sağolun kızlar dün dr.a götürdüm oğlumu sonunda çünkü berbattı poposu dr.da trosydi önerdi bide bi krem daha verdi oda kortizonlu dünden beri kullanıyoruz biraz daha iyi gibi sanki yazık yavrumun canı o kadar yanıyorduki ne yapacağımı şaşırmıştım zatewn kesinlikle ıslak mendil kullanmıyorum kızlar sadece kaynamış soğumuş su ve pamukla temizliyorum inşallah kremlerin faydası olur Allah ım meleklerimizi her türlü şeyden korusun

Back