Hamur İşleri Pişi (Kahvaltı için muhteşem)

xxDerinxx

♥♥ Aşkım ♥♥
Kayıtlı Üye
23 Ocak 2010
8.713
23
devletsah.com'dan bulup denedim arkadaşlar tarif ordan alıntı ama kahvalti için harika oluyor. Tavsiye ederim...

Ellerimizi yıkayalım...

3 su bardağı un
1/2 paket instant maya
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
Kızartmak için sıvı yağ

Hamur malzemelerinin tamamını iyice yoğurun.
Hamur iki katına çıkana kadar yaklaşık 1 saat ılık bir yerde mayalanmaya bırakın.
Mandalina büyüklüğünde parçalar kopartarak, ortasını delip kızgın yağda pişirin.

4227016003_4d73c2661b.jpg

4227785636_52756f1e2e.jpg

bunu tatil için gittiğim bir otelde yemiştim gerçekten harika oluyor üstüne yada tozşekeride serpiliyor hım mımmmm harika gözüküyor

cok guzel evde bende yapıyorm bunu kıtır kıtır seversenız sadece suyla yapın yok benım gıbı bıraz yumusak sevıyorsanız sütle yapın ınanın daha lezzetlı oluyor tatlı yada tuzlu o sıze kalmıs zevkınıze gore afıyet olsunnncokacimcoook

ellerine sağlık canım, gerçekten süper görünüyo.diyet bozduran cinsten:))
bisey merak ettim, bu ölçülerle ortalama ne kadar çıkıyo ?

Ama, ama ben rejimdeyimbilmiyorumkismile

Neyse haftaya pazartesi tekrar başlarım artıksempatiksalakcinni

hemen alıyorum tarifini.

Pofuduk hamur gibi herhalde dimi. Onun tarifinde yoğurt ve kabartma tozu vardı. Bu pazar çocuklara yapmayı planlıyordum, bunu yapayım bari.cokacimcoook

AYY ELLERıNE SAĞLIK
bayılırım pişiye
buğün,ikindide yedim:))
ama yetmemiş galiba zemuszemus

ellerine sağlık canım, gerçekten süper görünüyo.diyet bozduran cinsten:))
bisey merak ettim, bu ölçülerle ortalama ne kadar çıkıyo ?

Yaptığın büyüklüğe de bağlı ama bu ölçülerle çok fazla çıkmaz. Malum kahvaltı için zaten :)
Aynı oranda arttırabilirsin fazla istiyorsan...

Ama, ama ben rejimdeyimbilmiyorumkismile

Neyse haftaya pazartesi tekrar başlarım artıksempatiksalakcinni

hemen alıyorum tarifini.

Pofuduk hamur gibi herhalde dimi. Onun tarifinde yoğurt ve kabartma tozu vardı. Bu pazar çocuklara yapmayı planlıyordum, bunu yapayım bari.cokacimcoook

Biraz geç yazıyorum ama bunların dışı biraz daha çıtır oluyor... :)
Rejime zaten her pazartesi başlanır kaydirigubbakcemile3

of of oooff.ellerine sağlık hayatım.cok güzel görünüyorlar.buna avrupa da donalt deniliyor. üzerini kremalarla ve rengareng seylerle süüslüyorlar.tedin mi dersen yok yemedim tv de gördüm.

of of oooff.ellerine sağlık hayatım.cok güzel görünüyorlar.buna avrupa da donalt deniliyor. üzerini kremalarla ve rengareng seylerle süüslüyorlar.tedin mi dersen yok yemedim tv de gördüm.

Ben Almanya'dayken yiyordum donut o da harika birşey :asigim:

izmir lokmayı bilirisniz minik minik şerbetli..
annem o lokmayı yaparken aynı onun hamurundan simit şeklinde pişiye benzeyen bu şekillerden yapar. üstüne bazen şeker serper yeriz,bazen bal reçel, bazen de peynir,domatesle..

harika olur. ama pişiye göre çok zahmetli onun hamuru..
pişi çok daha pratik..

bu arada bunları kızartıp derin dondurucuya atabilirsiniz fazlasını. sonra çıkarıp buzunu çözdürdükten sonra 3-4 dk fırınlamak ya da tavada çevirmek kafi.. taptaze oluyor.
ben çok denedim ..

izmir lokmayı bilirisniz minik minik şerbetli..
annem o lokmayı yaparken aynı onun hamurundan simit şeklinde pişiye benzeyen bu şekillerden yapar. üstüne bazen şeker serper yeriz,bazen bal reçel, bazen de peynir,domatesle..

harika olur. ama pişiye göre çok zahmetli onun hamuru..
pişi çok daha pratik..

bu arada bunları kızartıp derin dondurucuya atabilirsiniz fazlasını. sonra çıkarıp buzunu çözdürdükten sonra 3-4 dk fırınlamak ya da tavada çevirmek kafi.. taptaze oluyor.
ben çok denedim ..

Kesinlikle dondurucuya atınca taptaze kalıyor...

X