• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Pırlanta yüzük konusunda yardım!

edlammm

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Mayıs 2017
989
853
103
33
Hanımlar merhaba.Tek taşımızı alacağız yakın vakitte.Zen ve atasay’ın sitesine biraz bakındım.Yani bilemiyorum, neye göre seçmeliyim?Karat olayları nedir?Fotoğraflardan cok anlaşılmıyor ama bazıları cok minik oluyormuş.Kaç karat olmalı ortalama?Şekli nasıl olursa hem şık hem kullanışlı olur?Parmaklarim incedir ama kısadır.Ellerim de küçük zaten:)Bir de şu Zen deki Foreveemark olanlar biraz daha pahalı.Onların ne farkı var?Deneyimliler bi yardım etse:)

Internetten olmaz, magazaya gidin bakin derim elinizde nasil duruyor bakmak gerek.

Forevermark bildigim kadariyla DeBeers uretimi. Forevermark sertifikali, seri numarali. DeBeers taslarinin dunyanin en parlak, en temiz, en kaliteli taslari oldugunu iddia ediyor. Marka farkli yani, DeBeers dunyaca unlu bir marka. Bana sorarsaniz diger Zen mallariyla bir fark goremedim, 2-3 katina satmak icin uyduruyorlar:)

Son düzenleme:
Internetten almayın bizzat deneyin . Karatı ne kadar düşükse fiyatı da o kadar düşük oluyor ve minik oluyor .

Mutlaka deneyin, en çok hoşunuza gideni alın. Ben çok büyük taşlardan oldum olası hoşlanmıyorum bu nedenle küçük aldım, her yerde takabiliyorum, büyükler sanki bana olağan günlerde takılmaz gibi geliyor.

Parmaginiza deneyin yakisani alin ince kucuk parmaklarınız varsa mesela bazi modeller kaba düşebilir.
Bu pirlanta konusunu gorunce istemsiz guldum arkadas çöpe atmis yanlışlıkla ve bulamamisti 2 hafta sakladi kocasindan .Adam ogrenince gidip aynisini almisti:KK76:

Ben pırlantayı üreticisinden almaktan yanayım daha uyguna gelir. Zenden en son bi tane sordum 90bin dolar dedi.
Yani zen adından dolayı daha pahalı.
Berraklığı ve rengi önemli. En iyi renk D renk.
Karatı da bence pırlanta tek taş en az 0.40-0.50 olursa daha iyi. Diğer türlü varla yok arasında bir şey görünmüyor. Ama bütçeye bağlı tabiki.
Sizin bütçeniz nedir?

Renkleri, berraklığı, kesimi mutlaka karşılaştırın. Sertifikasından emin olun. Ne küçücük ne de çok büyük olsun. Ben bütün kuyumcuları gezmiştim. Baktıkça rengini daha iyi ayırt edebiliyorsunuz.

İnternetten alma, bilindik mağaza zincirlerinden alma. Parmakların inceyse 0.40 parmaklar kalınsa 0.50 büyüklük makbuldür, daha büyüğü biraz avam duruyor, günlük kullanamazsın. Mesela sana bir örnek piyasa fiyatı veriyorum.

0.40 D VS2 855 USD
0.50 D VS1 1428 USD

Her iki pırlanta da Gia sertifikalı D renk ve montür dahil fiyattır. Aynı yüzüğü Atasay, Zen gibi yerlerden almak için en az %25 fazla ödersin.

Eğer bu kadar bütçe yoksa F ve H color Gia veya HRD 'ye yönelmekte fayda var.

Son düzenleme:
Biz bilindik markalardan almıyoruz.üreticisinden alıyoruz. Çok karlı oluyor. Gidin kuyumcuya görerek alın.

Karsi tarafa biraksaniz o da gonlunce alsa keske :)
Hem manidar olur hemde erkekler boyle isleri net hallederler.
O fiyat araligini belirlediginde orda yeterince yardimci olacaklardir aslinda.Ve parmak ölcünüzü verdiginizde.Hatta sonradan bile halledilebilir.

Hatta mesela bu taş aslinda bir elmas sırf kesimi sebebiyle pırlanta denir.Ve her taş her burca iyi gelmez mesela bu da bi etken :)))))))))

Tek taşı,pırlantayı erkekler almıyor muydu yahu?
Eskiden mi öyleydi.
Benim öyleydi yani en azından,eşim evlilik teklifi ederken taktı pırlantamı:oops:
Beğenmeseydim,olmasaydı değiştirirdik.ama çok sevdim, 7 yıldır takıyorum,bakımını yaptırırım her sene.

Karatını bilmiyorum aklımda değil. Ama güzel benim yüzüküm :KK23:

Ben pırlantayı üreticisinden almaktan yanayım daha uyguna gelir. Zenden en son bi tane sordum 90bin dolar dedi.
Yani zen adından dolayı daha pahalı.
Berraklığı ve rengi önemli. En iyi renk D renk.
Karatı da bence pırlanta tek taş en az 0.40-0.50 olursa daha iyi. Diğer türlü varla yok arasında bir şey görünmüyor. Ama bütçeye bağlı tabiki.
Sizin bütçeniz nedir?
Yani maksimum 4 bin olabilir.Daha fazlasını aldırtmaya içim el vermez:)Şu an Zen de indirim var.Forevermark’ın 5/6 binlik yüzükleri 3/4 bin civarında.Onlara bakabilirim.Karatı da 0.40 yok sanırım onların.0.30 civarıydı.

Yani maksimum 4 bin olabilir.Daha fazlasını aldırtmaya içim el vermez:)Şu an Zen de indirim var.Forevermark’ın 5/6 binlik yüzükleri 3/4 bin civarında.Onlara bakabilirim.Karatı da 0.40 yok sanırım onların.0.30 civarıydı.
Bence o karata o fiyat çok. Ben vermezdim. Kılıçbalığı çok güzel özetlemiş onun tavsiyesini göz önünde bulundur derim.

Back
X