Premature Bebekler pirinç suyuna mama

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

feryal46

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Haziran 2008
32
0
86
43
Kahramanmaraş
merhaba arkadaşlar.benim oglum 31 haftalık 1090 gr dogdu.36 gün küvezde kaldı.2 ay anne sütü aldı sütüm kesildi.aptamil verdik daha sonra.şimdi 7 aylık düzeltilmiş 5 aylık.5200 gr şimdi.son iki aydır yarım kilo aldı.ek gıdalara yeni başlıyoruz redediyor.mamayıda öyle iştahlı yemiyordu zaten.biryerde okudum mamayı pirinç suyuyla yapıyorlarmış.eskilerde öyle yaparmış.deneyeyniniz varmı.bizim birde ameliyatımız var o yüzden kilomuzun iyi olması gerek.böyle giderse biraz zor galiba.allah herkese saglık versin.

selam canım cok gecmıs olsun ınş bebısın ıyıce toparlar ama bu bebekler öle oluyo sanırım ıstahsız benımkılerde azda olsa yıyo ama öle cok ıyı kılo almadılar doktor her gıdısımde ıyı gıbı ama daha fazla kılo alsınlar dıyo ama bızım elımzd e degılkı cok versem kusuyolar cok sukur ıkı aydır kusmalar kesoldı bız onaltı aylık olduk...on kılo gelmeyız dokuz veya dokuz bucuk ancak...pırınc suyuna mama bende yaptm kayınvalıdem tutturmustu ılla yapalım dıye eskıden böle yaparlarmıs fılan ama kendı cocuklarına yapmamıs nedense ....bı ıı kez yaptım ama sonucta cok farkını gormedım ek gıddaya bızde erken basladık yogurtlarını hepp kecı sutunden yaptım akasamları pırınc unu azcık nısasta azcık mısır unu kaeıstırıp muhalleb yaptım ve tereyagı dr ılla kecısutu ve tereyagı dedı hala kullaanıyorum hazır mamalardan cok aldım bı ogun ondan verdım kavanoz mamalarını cok sevıyolar muhallebıye ondan kattım corba ffılan bence az az ver sevecektır ....pırıncı suda ıyıce hasla sonra suyunu ıyıce suz zaten cok katı oluyoo bunu ver yanı böleydı pırıncsuyu maması ....saglıkla buyutelım ınş ne yesın dıye bı konu var ordanda ne verdıgımızı okuyablırsın opt

saol canım verdigin bilgiler için.keçi sütünü kaç aylıkken kullandın yogurtmu yaptın ilk olarak.bir yaşından önce veremeyiz galiba sütü.

benim oğlumda 31 haftalık doğdu 1500 gramdan 1300e düştü bir ay emdi aptamil kullanıyoruz 15 gn hiç içmedi o arada bi 15 günde bebelak içti onu kabul etti derken kilo alması tam anlamıyla durdu şu an 5 aylık düzeltilmiş 3 aylık 6 kiloyuz ama kilomuz ilk iki ay güzel aldı her gün yıkadık çünkü şimdide sadece uykusunda içiyo mamayı aptamile geri döndük kabul etmeye başladı tekrar biz tamamen suyla kilo aldık diyebilirim

kecı sutu veya normal sut ıçme oarak yasından sonra kullandım ama yogurt ve muhallebıye corbalarına dort aylıktan berı kullanıyorum aptamıl junyır hala kullanıyorum ama artık araa ara sute gecıs yapma calısmasındayım ınş alısırlar dr artık sute gec dedı ama sevmıyolar zaten gunduz ıçmıyolar gece azcık ıcıyoruz saglıkla kalın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…