- 1 Ağustos 2009
- 7.068
- 1.033
- 198
- 35
Malzemeler
1 su bardağı pilavlık iri bulgur
500 gr pırasa
1 adet soğan
6 7 yemek kaşığı zeytinyağı
1 havuç
1 çorba kaşığı domates salçası biber salçası ilede karıştırabilrsnz
2.5 su bardagı su
tuz karabiber pul biber
Yapılışı
Pırasaları 1 cm ince ince doğrayalım. Havucu ve soğanı küp küp keselim .
zeytinyağı ile birlikte pırasaları kavurmaya başlayalım havucu ekleyip biraz daha kavuralım hafif ölene kadar. Soğanıda eklyoruz ve hepsini ölene kadar kavuruyoruz. daha sonra salçayı ekliyoruz kokusu cıkana kadar kavuruyoruz.
Yıkanmış bulgurumuzu ekledikten sonra biraz kavuruyoruz pulbiber ve karabiberini ekledikten sonra suyunu ve tuzunu veriyoruz pişmeye bırakıyoruz. Suyunu çekince biraz dinlendirip servis ediyoruz.
Not: Ben bu pilavı çok lezzetli buluyorum ve severek yapıyorum . Umarım sizde begenirsiniz
1 su bardağı pilavlık iri bulgur
500 gr pırasa
1 adet soğan
6 7 yemek kaşığı zeytinyağı
1 havuç
1 çorba kaşığı domates salçası biber salçası ilede karıştırabilrsnz
2.5 su bardagı su
tuz karabiber pul biber
Yapılışı
Pırasaları 1 cm ince ince doğrayalım. Havucu ve soğanı küp küp keselim .
zeytinyağı ile birlikte pırasaları kavurmaya başlayalım havucu ekleyip biraz daha kavuralım hafif ölene kadar. Soğanıda eklyoruz ve hepsini ölene kadar kavuruyoruz. daha sonra salçayı ekliyoruz kokusu cıkana kadar kavuruyoruz.
Yıkanmış bulgurumuzu ekledikten sonra biraz kavuruyoruz pulbiber ve karabiberini ekledikten sonra suyunu ve tuzunu veriyoruz pişmeye bırakıyoruz. Suyunu çekince biraz dinlendirip servis ediyoruz.
Not: Ben bu pilavı çok lezzetli buluyorum ve severek yapıyorum . Umarım sizde begenirsiniz