Pilatesi sevin

bende bir yıl yaptıktan sonra 3 ay ara verdim ama birkaç kongre ,kurs daha sonra eylül sonu tekrar başlıyacağım. kendimde hekim olduğum için aslında hareketlerin pekçoğunun fizik tedavi hareketleri olduğınu gördüm ve sıkılaşma yanında kalça eklemimdeki sacroileit problemim inanaılmaz rahatladı.ayrıca insanın dayanıklılığını arttırıyor platese iş yerinden arkadaşımla beraber gidiyorduk ve ortalam haftada 2 ders alıyorduk. inanın o yorucu nöbetlere fiziksel olarak dayanma sürecimiz bile değişti.zaten platesin nerden geldiğini araştırırsanız dayanıklılık ve bağışıklık sistemi üzerine olan etkilerinide görürsüznüz . bizim hoca mız yeşilköyde nesrin hocaydı.özel bir stüdyoda ders aldık çünkü iş saatlerimiz herhangi bir gruba uyamıyordu. tabi malesef özel ders olunca fiyatlar biraz uçuk oluyor. ancak hocamızdan çok pozitif elektrik almamızda bizim tüm yoğunluğa rağmenm devam etmemizi sağladı.

kızlar bende pilatese başlıyorum şimdiye kadar neden başlamamışım hayret ettim kendime:44: benim kilo problemim yok çok şükür ama göbeğim var :KK52: bakalım pilatesle bu sorunu halletmeye çalışacağım:KK9: bide ne kadar sürede etkisini görebilirim fikri olan varmııı :KK64:

Plates o kadar çabuk etki gösteriyorki daha ilk günden vücudunun sıkılaştığını hissedebiliyorsun. :KK64: İnsanın duruşu bile değişiyor. Daha uzun görünüyorsun. çünkü dimdik duruyorsun.yani hem daha zayıf hem daha zarif görünüyorsun. Mükemmel bi spor.Yürüyüşle de kombinlenirse diyete pek gerek yok bence.tabi yemeyi abartmadığınız sürece :KK37:

Son düzenleme:
Bende başladım platese :KK66: kilo sorunum yok ama skolyozum var doktorum önermişti, plates hocamda skolyoz sorununun yok olabileceğini söylüyor bakalım bir gelişme olursa paylaşacağım. Şuan sol skolyozum olduğu için sadece sol tarafımdaki kaslarımı çalıştıran, güçlendiren hareketler yapıyoruz. Benim gibi sorunu olan arkadaşlar varsa birbirimizden haberdar olalım belki bilmediğimiz şeyler öğreniriz..

arkadaşlar yazmadan geçemeyeceğim, pilates basit gibi görünse de zorlayan bir spordur... ama öğrenip yapılırsa mükemmel sonuçlar alırsınız.ben bu kadar kısa sürede etkisini hissettrien bi spor görmedim henüz,tavsie ederimm

kesinliikle katılıyorum. son 3 aydır yapmaktan en çok mutlu olduğum şeylerden biri de pilates. kendimi motive etmek için ebru şallı'nın ayakkabılarından bile aldım :p

ilk başlarda insanın kendini disiplin etmesi kolay olmuyo ama bir süre sonra alışıyorsunuz kızlar.

hedefim ebru gibi olmak... :KK70: şaka şaka! :KK52:
onun gibi olmak istemiyorum ama şöle kendimi şekle soksam yeter :KK1:

$PUMAEbruSalli3.jpg

kadıköyde önerebileceğiniz pilates salonu varmı?

ben de yoğun çalışıyorum asistan doktorum ve dizimdeki patella kemiğimin olması gerekenden daha içte olması nedeniyle eliptik bisikletle spor yaparken oluşan , yürürken dizde takılma hissine neden olan, bazı insanlarda olabilen bir durumum saptandı. ve ben de dizimdeki bu durumu da zorlamayacak en iyi sporun pilates olduğuna karar verdim.
evimin yakınında pilates yapılan bi yer var mıdır diye sorarım arkadaşlar ... bilenler lütfen yardım etsin , evim kozyatağı bayar caddesinde ...

ARKADAŞLAR MERHABA;
Ben de platese yeni başladım 3 gün oldu. evde ebru şallının ilk dvd syle yapıyorum. Duruş bozukluklarına iyi geldiği söyleniyor, acaba ne kadar sürede daha dik durabiliyoruz? :)

İzmirde pilatese başlamak isteyen arkadaşlar hocamı şiddetle tavsiye ederim. gerçekten sporu,platesi insana sevdiriyor ve vazgeçemiyorsunuz. çok faydasını gördüm ben, düzenli yapıldığı taktirde dik bir duruşu,sıkı kaslı ve fit bir vücuda kavuşuluyor.... konusunda çok tecrübeli ve eğlenceli bir hocayla çok modern ve kaliteli bir merkezde kaliteli bir çalışma yapmak isterseniz size gittiğim yerle ilgili bilgi verebilirim. Hocam karşıyaka ve alsancakta iki ayrı merkezde eğitim veriyor ayrıca özel ders veriyor ben bi süre özel ders almıştım şimdi karşıyakadakine başlıyacağım, yalıda çok yeni ve çok şık bir yer şiddetle tavsiye ederim.... ayrıca bunun yanında kendisinden oryantel derside alıyorum onunda ekstra bel inceltemeye,kalori harcamaya ve stres atmaya cok katkısı oluyor.... oryantel içinde özel gruplara yine aynı yerlerde ders veriyor.düşünürseniz yardımcı olurum... :KK66:))

Merhaba arkadaşlar, ben de 2 yıldır aralıklarla pilates yapıyorum ve bu sporu çok seviyorum çünkü insanda bağımlılık yapıyor.Hemen kilo verdirmiyor ama kasları kuvvetlendirdiği için vücudu mükemmel bir şekle sokuyor ve tabi kaslar çalışınca yağları yakıyor. Kan şekerim çok çabuk düştüğünden kardiyo sporları yapamıyorum bunun için pilatese yöneldim ve çok sevdim, hatta spor salonunun pilates kursuna yazıldım geçen hafta ama o kadar hızlı ve zor hareketler yaptırdı ki hoca yıldızlar gördüm önce ve uzandım kaldım yere. Allahtan denemek için katılmıştım o gün yoksa paralar da yancaktı. Ama evde ebru şallı cdleri eşliğinde yaptığımda bir rahatsızlığım olmuyor çok şükür. Hipoglisemi olanlar bilirler biz diyet de yapamıyoruz, karbonhidrat ve protein ağırlıklı beslenmemiz gerekiyor. Bu sebeplerle ben 10 yılda tam 20 kilo aldım, çünkü çok iradeli biri olmama rağmen ( bu hastalıkta hemen elin ayağın titriyor ve bayılma hissi geliyor) diyet yapamıyorum, sporu çok sevmeme rağmen bir hafta sonra vücudum pes ediyor ve üzülerek kaydımı spor salonlarından silmek zorunda kalıyorum. Çevremdeki herkes benim ne kadar az yediğimi bilirler öğünleri abartmam bir dilim ekmekten fazla yiyemem bile, ama kilo vermek bir yana ALIYORUM. Edindiğim bilgilere göre böyleymiş, şimdi diyetisyenim yeni birdiyet listesi verdi ona uyucam ( GI) hem de birebir falsosuz , bunun yanında haftada 3 gün de çok sevdiğim PİLATESİMMMM i yapıcam, önce kendime sonra size söz veriyorum. Arkadaşlar lütfen bana yardım edin çünkü hipoglisemide iyileşme payı % 60 sporlaymış. Ben bunu başarmak istiyorum eski kilomu geri istiyorum geldikleri gibi gidecekler biliyorum kilo verdiğimde hastalığım da bitecek , tabi sizin de desteğinize çooook ihtiyacım var. Gelişmeleri burdan yazıcam, şimdiden sağolun

Skolyozum var benim, doktorum önerdi bende platese başlıyacağım fakat evde tek yapamam skolyozdan dolayı ters hareketler durumu kötüye götürebilir. Salon arıyorum bakalım başlarsam eğer bende düşüncelerimi paylaşırım. Kilo problemim yok ama sıkılaşmaya ihtiyacım var en önemlisi omurgamdaki eğrilik düzelebilirmiş düzenli yaparsam

Canim ayni sorun bende de var bilmiyodum gecen sene incittigimde ortaya cikti fiziktedaviye gidiyorum ve pilatese basladim gecen sene de vede yapiyodum ama bi salona kayit yaptirdim dik oturuyorum dik yuruyorum bel agrilarim geciyo ve de vucudum sikilasiyo :) tavsiye ederim

Kızlar evde yapanlar ve video bulamayanlar varsa özelden mesaj atsın
Ebru şallının yaptığı videolarn ilk bölümünden ve dvdsinin bulunduuğu bi site buldum
Link vereyim ...

Kizlar salona yazildim haftada 1 gun evde de 3 gun yapiyorum. Haftada 4 gun pilates yapmak gobek yaglarini kasa cevirmek icin yeterli mi gobegimde hic yag kalmasin istiyorum 56 kiloyum boyum 1.61. kilo vermek istemiyorum gogus ve popo kucucuk kaliyor cunku. Ne dersiniz sizce yeterli mi?

Ben de Ebru Şallı'nın videoları ile evde yapmayı düşünüyorum. Pilates topu da alıcam ama hangi boyutta almam gerekiyor yardımcı olur musunuz?

Ben de Ebru Şallı'nın videoları ile evde yapmayı düşünüyorum. Pilates topu da alıcam ama hangi boyutta almam gerekiyor yardımcı olur musunuz?
Merhabalar bende uzun zamandır pilates yapıyorumm ve yardımcı olmak isterim, ayrıca sizin de bana yardımcı olmanızı isterim üşeniyoruuum belki belirli saatlerde aynı anda fln yaparsak destek oluruz ister istemez yapmak zorunda kalırız yaptıktan sonra bir mutluluk geliyor zaten :) oh be diyor insan huzurla... :) hatta bölüm açmıştım diyet günlüklerinde fit olmakla ilgili:) benim boyum 1,77 65cm lik top mesela bana küçük geldi 76 almalıymışım sende kendi boyuna göre ayarla bencee..

Kizlar salona yazildim haftada 1 gun evde de 3 gun yapiyorum. Haftada 4 gun pilates yapmak gobek yaglarini kasa cevirmek icin yeterli mi gobegimde hic yag kalmasin istiyorum 56 kiloyum boyum 1.61. kilo vermek istemiyorum gogus ve popo kucucuk kaliyor cunku. Ne dersiniz sizce yeterli mi?
Aynen o dediğinden istiyorum benndeee :))) fit olmak yani diyet günlükleri'nde bir bölüm açtım ordan beraber konuşup yardımlaşıp azimle yapalım ne dersin bende bırakmıştım başlarım senin sayendee :)

Ebru Sallı ne zaman baslayacak ??? onunla yaptıgım ıcın cok duzenlı dısıplınlı yapabılıyordum.. dvd ıle falan yapılacak ıs degıl bende.. her gun onunla sabah 10 da sahane oluyordu.. pılatessız de yapamıyorum.. nolcak bılmıyorumm :KK43:(

Aynen o dediğinden istiyorum benndeee :))) fit olmak yani diyet günlükleri'nde bir bölüm açtım ordan beraber konuşup yardımlaşıp azimle yapalım ne dersin bende bırakmıştım başlarım senin sayendee :)

Aaa olur olur cok iyi olur ben kardesimi zorluyorum simdi o da yapiyo baya gobek yaptik kilolu degiliz ama oturmaktan bi gobek var anlatamam huzursuz oluyorum. Bide benim sinav stresim oldugu icin arada yapamiyorum ama strese de iyi geliyo pilates bu beni de tetikler hem :)

Aaa olur olur cok iyi olur ben kardesimi zorluyorum simdi o da yapiyo baya gobek yaptik kilolu degiliz ama oturmaktan bi gobek var anlatamam huzursuz oluyorum. Bide benim sinav stresim oldugu icin arada yapamiyorum ama strese de iyi geliyo pilates bu beni de tetikler hem :)

Aynen bende boşluyorum aman sonra yaparım zor geliyor fln diye mesela bana ne zamanlarda online olduğunu fln yazarsan bir açıp konuşalııım :) plan yaparızz :)))

X