Pilatesi sevin

derin28

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Ekim 2009
259
2
uzun dönem pilates yapmış biri olarak şöyle söylemek gerekirse pilatesi hayatınızının bir köşesine mutlaka koymalısınız.....ben pilatesi o kadar çok seviorum ki yaptıkça yapasım gelior..yeni başlıyacak arkadaşlar düzenli yapıldığı taktirde sadece 2 haftada vücudunuzdaki inanılmaz değişimi gördükçe zaten bırakamıyacaksınız..1 sene yaptım ben sora 6-7 ay ara verdim ve vücudum hiç bozulmadı..şimdi yeniden başladım 2 hafta oldu pilates yanında yürüyüşlerede başladım..kendime hedef koydum..diyet+koşu+pilatesle istediğim kiloya ve vücuda ulaşabileceğimden eminimmm..sizlerde bugünden itibaren diyete başlayın ve pilatesi hayatınızdan çıkarmayın arkadaşlar..

yeni çıkan selülitsavarı yapmaya çalışıyorum çok zor hareketler ama umarım alışacağım...

pilates kursuna gitmeyi çok istiyorum aslında ama fiyatı hakkında fikrim yok, bu aralar maddi durum eksilerde bizim:KK9: benimfazla kilom yok ama spor olsun istiyorum, kilom 49 , kilo vermek isteyen arkdşlarım da vardı ama direkt vücudu sıkılaştırdığı için vazgeçtiler yapmaktan, kiloveremeden sıkılaşırsa düşüncesi sardı onları... bilemiyorum kilo vermedeki önemini, spor olarak çok güzel bi spor :KK34:

uzun dönem pilates yapmış biri olarak şöyle söylemek gerekirse pilatesi hayatınızının bir köşesine mutlaka koymalısınız.....ben pilatesi o kadar çok seviorum ki yaptıkça yapasım gelior..yeni başlıyacak arkadaşlar düzenli yapıldığı taktirde sadece 2 haftada vücudunuzdaki inanılmaz değişimi gördükçe zaten bırakamıyacaksınız..1 sene yaptım ben sora 6-7 ay ara verdim ve vücudum hiç bozulmadı..şimdi yeniden başladım 2 hafta oldu pilates yanında yürüyüşlerede başladım..kendime hedef koydum..diyet+koşu+pilatesle istediğim kiloya ve vücuda ulaşabileceğimden eminimmm..sizlerde bugünden itibaren diyete başlayın ve pilatesi hayatınızdan çıkarmayın arkadaşlar..
evet kesinlikle platesin çok yarırı var. benim kursa gitme imkanım yok ama tv den yapıyorum. tatilde kılo almıstım mesela bu yaz, sonra basladım platese yememden çok kısmamama rağmen 1 ayda 2 kılo verdim. dvd sini de alabılırız yada nettenden izleyerek yapabılırız aslında ama ben tv den yapıyorum obür türlü isim bitsin yapım diye diye erteliyorum, bır bakıyorum gün bıtmıs. ama tv de olunca kaçırmamak için mecburen yapılıyor.

Merhaba,

Ben de spor salonunda pilates yapıyorum. Ebru Şallı selülitsavar'ı yapmayı da çok istiyorum ancak iş yoğunluğum pek izin vermiyor. yapanlar sonuçları paylaşabilirse sevinirim :)

selülitsavar nedir arkadaşlar ben duymadım öyle bişey??

birde tavsiyemdir..

kesinlikle karın ve kalça sıkı olursa çok kısa zamanda etkisini gözle göreceksiniz!!!!

birde pilates yapmadığınız günler aşağıdaki walk at home u yapabilirsiniz..

ben de cok seviyorum pilates yapmayi. baslarda cok yoruyodu ama simdi zefkle yapiyorum. zayif olmanin yaninda siki ve fit olmak da cok onemli bence.

ilk zamanlar zor oluyor hakikaten ama 3. seferde lipates artık bırakılmayacak bir spor haline geliyor.. herkese ttavsiye ederim..

hayatım çok haklısın...ben normalde çok yürüyen biriyim yazları imkan buldukça yüzen biriyim...hatta yüzmenin verdiği vücut yapım kaslıdır...yağ yoktur ve omuz kaslarım spordan ayrılmıştır(atletik yapı) ...vücudumun sağlıklı ve fit olduğunu düşündüm ve büyük hata yaptım..geçen günlerde yere uzandım ve bacağımın bir tanesini düz olarak( burmadan) yukarıya kaldırmayı denedim...ama bacağım neredeyse 60 derece kalkabildi..dimdik şekilde duramadı...bacak arkası kaslar acıdı...hemen sabahları ebru şallının programı ile platese başladım..diz üstü arka kısmındaki selülüt başlangıcı oldukça dikkatimi çekti..allah izin verirse platesle ilerleyeceğim..benim için vucut estetiği önemli..hem dik olmamızı sağlıyor hem de vücudun her türlü sarkmasını önlüyor..her nekadar vucut sarkma problemim olmasada( kilom 52 boyum 160) yinede ileride de fit bir vucuda sahip olmayı istiyorum..

velhasıl kendimiz için yaşıyoruz ve spor sadece yürüyüş yapmaktan ibaret değil...başkaları beni ilgilendirmiyor herkes kendi için yapmalı...

yaklaşık 6 aylık pilates öğrencisiyim, pilatesle kambur duruşum düzeldi..nasıl nefes almam gerektiğini omuzlarımın nasıl durması gerektiğini ve anatomimle ilgili bir çok şeyi öğrendim, şiddetle tavsiye ediyorum..hiç bir spora benzemiyor..vücudumun yeniden şekillendiğine şahit oluyorum resmen..eğitmenim söylediğinde pek ciddiye almamıştım..haftada 3 gün pilates, fırsat buldukça da kardiyo(yürüyüş) yapıyorum..daha önce kondisyon salonu,aerobik,step vs.. hepsini denedim..pilates bambaşka :)

Son düzenleme:
yaa kızlar bnmde yaşım 19 ama çok miskinm spor yapma imkanımda varken yapmıyorum oyüzden esneklik denen bişi yok kalmadı resmen bende :/ kilo da aldm hem.. çok aşırı olmasa da eskden dha gzel bi fiziğim vardı yine aynı forma döncem kararlıyım!
yanlız ben kendi kendime yapamıorm malesef dedim ya uyuşugum die,bana kalsa ayda 1 anca yaparım.
plates kurslarının fiyatları nasıl acaba ankarada önericeğiniz biyer varmı?:44:

Sevmek ne kelime bayılıyorum:KK8: Bende çoğunuz gibi evde Ebru Şallı'nın bize sunduğu imkandan yararlanıyorum..Sabahın erken saatlerinde kalkıp güzel bir kahvaltı yapıyorum Tv karşısına geçip eşlik ediyorum bittiğinde ise terapiden çıkmış gibi hissediyorum kendimi :) 3 kilo verdim bu sayede :KK3:

mükemmel bi spor arkadaşlar..şiddetle öneririm..nerde hangi kasınız var hissediyosunuz ve doğru duruş tüm bedeninizi dinlendiriyor..sadece boynumda bi ezik vardı onu kontrol altında tutmam gerek..yeni yapanlar da boyunlarını düzgün kullansın..çok zorlamasın derim.başka da bişi yok..ta bi yeni başlayanlar 3 er 3 er yapmalı yoksa sakatlık çıkabilir..

çok seviyorum platesiiiii:)

kızlar bende ebru ile pilates yapanalrdanım ama sabahları yapamıyorum. ben 4gundur selulıt savar dvd ıle yapıyorum hafıf bır bel agrım var kalcam buyuk oldugu ıcın topla yaparken belıme yuk bındırıyorum sanırım. bende yuruyus artı ara ara pılates ıle20 gunde 3bucuk cm ınceldım. ebru 21 gunde selulıtlere son dıyormus bu dvd ıle bakalım yapacagım. benım derdım hem ıncelmek hemde selulıtlerden kurtulmak, gunluk 2 saat kadar yuruyusumude yapıyorum.

Sevmek ne kelime bayılıyorum:KK8: Bende çoğunuz gibi evde Ebru Şallı'nın bize sunduğu imkandan yararlanıyorum..Sabahın erken saatlerinde kalkıp güzel bir kahvaltı yapıyorum Tv karşısına geçip eşlik ediyorum bittiğinde ise terapiden çıkmış gibi hissediyorum kendimi :) 3 kilo verdim bu sayede :KK3:

ya ben ebru şallı nın dvd sini falan aldım ama çalıştığım için sabah kalkıp yapamıyorum.. akşam yapsam olurmu? aldım duruyo öyle kenarda :KK5:

kızlarr bende bugün başladım pilatesee :KK8:
sevdim sanırımm bi sonraki dersi sabırsızlıkla bekliyorum ama tüümm kaslarımı hissettim gerçekten hala da hissediyorumm :26::KK53::KK9:

Ben de haziranın ortasında, kilo verme maratonum bitince başlayacağım inşallah sıkılaşmak için..
Ebru şallının tv 8 bölümlerinin hepsini indirmiştim geçen sene, baştan başlayarak 30 program yapmıştım, inanılmaz güzeldi..Kambur duruşum düzeldi, bel fıtığı ağrılarıma iyi geldi hem sıkılaşma hem sağlık daha ne olsun :KK8::KK8:
Şimdi uzun süre ara verdiğim için her şeyi doğru yapmak adına tekrar baştan başlayacağım ama bu sefer inşallah asla bırakmayacağım..

X