Pilatese başlayacağım...

Kololove

H'erseyin farklı ♥
Kayıtlı Üye
4 Kasım 2011
1.305
0
Merhaba kızlar.
Ben 1.64 boyunda 51 kilo bir kızım. Kilolu olduğumu düşünmüyorum ancak vücudumun sıkılaşmasını istiyorum.
Özellikle bacaklarımın. Zaten belimden yukarısı ince ama bacaklarım biraz kalın.
Pilates topu alacağım yakında. Ebru Şallı'nın videolarıyla yapmayı düşünüyorum.
Nasıl başlamalıyım sizce? Bildiğiniz bir site varsa da paylaşabilirsiniz.

Son düzenleme:
canım yeni başlayacağın için ebru şallının ilk dvdsini tavsiye ederim. bir ay ya da iki ay bu dvdyi yapıp sonra ikinci dvdye geçersin.
bacak çalışmak istediğin için vücudun alışınca selülitsavarı yapmaya başlarsın. 20 günde etkisini gösteriyor. ben çok faydasını gördüm.
benim tavsiyem top alacaksan küçük top al. büyük top fazla kullanılmıyor ve küçük olan daha işlevsel.
bir de plates bandı çok gerekli. bantla yapılan egzersizler daha etkili oluyor ve esneme germe sırasında da çok lazım zaten.
düzenli yaparsan çok faydasını görürsün.

bu kadar olur... boy, kilo, üst, aynı benim de :)
ben de pilatese başlıycam, fakat vaktim hep dar ondan video vs. izlemem evde yapmam imkansız.
spor salonu veya pilates yoga salonlarına üye olucam.

bu arada pilatesi ilk defa başlayacaksınız hoca yardımı, gözetimi altında olmadan kesinlikle yapmayın diyor uzmanlar. bugüne dek hep ağırlık, kardio, uzakdoğu sporları, yüzme ile ilgilendim daha aktif sporlar. benim gördüğüm hareketler pilateste baleyi andırdı, çok nazik hareketler ve beni korkuttu açıkçası :) zaten boynumda sıkıntı var hocasız yapmayı düşünemiyorum..

bu arada bacaklarım kalın demişsin eğer mankenler kadar ince değil diye kıyaslıyorsan, yani aslında kalın değil de normalse, sana abla tavsiyesi incecik bacaklıları sevenler, estetik hoş bulanlar, özellikle karşı cins %1 kadar nadir canım, her yerimizi sıkı fit tutsak idealdir

arkadaşlar ben epey kilolu olarak başladım pilatese. 96 kilo ile bir yıl kadar hemen hemen her gün yaptım. 82.3 e kadar düştüm. ben hipotiroidi hastasıyım kolay kolay kilo veremiyorum. sonra bi nedenle bıraktım.( bırakmaz olaydım) bir kere bırakınca hevesim kaçtı. ve formdan tekrar düştüm. bu gün başlim yarın başlım başlamadım. 89 kiloya çıktım tekrar. ben pilatesin yanı sıra yürüyüşte yapıyodum. pilates sadece sıkılaştırıyor. yürüyüşle beraber kilo verdiriyor. ama insan çok mutlu hissediyor pilates yaptığı zaman. çok ta eğlenceli. büyük top küçük top lastik elbette lazım. bi şekilde gaz gelsede yeniden başlasam keşke. dikkat edildiği sürece problem yok. bide benim dizlerimde menisküs yırtılması vardı ağrıdan üzerine basamıyordum büyük ölçüde düzeldim. allah başlayacak olanlara yardım etsin kolay gelsin

canım pilatese başlamadan en azından bi' hocaya danışmanı tavsiye ederim.. çünkü bazı hareketlerde odaklanman gereken yeri ayarlayamazsan sakatlanma ihtimalin çok yüksek. ben ilk başlarda "hundred" hareketinde boynumu çok zorlamıştım bi' sabah kalktım "sinir sıkışması" dedi doktor. "n'aptın sen? kocan mı dövüyo" dedi. ben de plates yaptığımı söyleyince bırakmamı söyledi. ben de belli bir süre verdikten sonra hoca ile çalıştım biraz, hareketlerin mantığını öğrenince de kendim yapmaya başladım. tavsiyem uzman gözetiminde başlaman. ben zayıflattığını düşünmüyorum daha doğrusu o zaman kilo hesabı yapmıyordum ama "kas ağırlığını" artırdığı için her zaman yapılması gereken bir spor gibi geliyor bana.

amin canım saol. yürüyüşü hiç bırakma derim, açık havadan yürümek hem insanın içini ferahlatıyor zihnini temizliyor hem de çok yağ yakabiliyorsun. kar kış mevsim dinleme yürüyüş en güzel spor.
eğer sigara içiyorsan benim gibi ya da her koşulda nefes nefese kalıyorsan temponu yüksek tutma, normal yürü.
ablamda da hipotiriod var 85 kilosu. çok çalışıyor vakti kalmıyo spora, eğer zaman problemin yoksa gayretlerini sürdür pes etme derim, inşallah gönlünce olur

kız kardeşim pilatese başladı.hiç kilo vermedi. Ama vücudu sıkılaştı. Vücut esneyince boy da uzadı. kıyafetleri bol geliyor, ama kilo aynı.

Öncelikle şunu söyleyeyim pilates yapmak istiyorsanız mutlaka pilates stüdyolarında bir hoca eşliğinde yapın..Evde tek başına yaptığınızda sakatlanma riskiniz çok fazla.. ben mecidiyeköyde bir pilates stüdyosuna gidiyorum ve gercekten hocalar çok ilgili ve kısa zzamanda sıkılaştım 1 ayda 5 kılo verdım ve duruş bozukluğumuda düzelttim..

pilatese bence 3-4 ay gitmelisin mümkünse aletliye çünkü tekniği tam öğrenmeden yaparsan işe yaramaz diye düşünüyorum farkında olmadan bile kendini sakatlayabilirsin. örneğin ben bundan kaç sene önce resmen farkında olmadan kendimi sakatladım evde yaptığım egzersizlerle dikkat etmeni öneririm

Bende basladim pilatese..bir salona yazildim...3-4 ay orda ogrenip sonra videolarla evde yapmayi planliyorum..tek basina tabiki kilo verdirmez.hafif bir diyet ve yuruyusle bence kilo verdirir ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…