Pilates Sağlığa Zararlı (mı?)

soslusarma

hep Deniz kenarında...
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
17 Şubat 2013
5.270
2.007
merhaba kızlar
bugün evde Ebru Şallı videolarından pilates yapmaya başladım.
arkadaşımla konuşurken laf arasında geçti, ben de bugünden itibaren yapmaya başladığımı söyledim.o da okuldaki profesör olan hocasının onlara söylediğini aktardı bana, aynen yazıyorum:

'' hastane Ebru Şallı dvdlerinden pilates yapmaya çalışan kadınlarla dolu. başınızda öğretmen olmadan yapmayın sakın''

demiş profesörleri. ne hastalığı olduğunu sordum olsa olsa kendilerini sakatladıklarını düşünerek. kadın hastalığıymış!
hiç aklım yatmadı. burda o kadar yapan kişinin yorumlarını okudum hiç böyle bir şey duymadım. fakat bu uyarıyı yapan bir profesör olduğu için içime bir kurt düştü ve hemen paylaşmak istedim.

siz ne düşünüyorsunuz?
:26:

garip ama ne bileyim ne sakıncası olabilir ki hani bi tarafını sakatlaman dışında? :s

valla ben de öyle düşündüm ama kadın hastalığı ne alaka :26:
hani çok olsa boynun, belin tutulur.
bu arada cevap için teşekkür ederim bir tek siz zahmet edip görüş bildirmişsiniz

Ebru Şallıdan ve pilates hocalarından duyduğum yanlış hareket yapılırsa sakatlanmalar olabileceği ve bu yüzden hoca eşliinde yapmayı tavsiye ediyorlar..Kadın hastalığı çok saçma...Sonuçta spor yapıyorsun kadın hastalığına sebep olabilecek bir şey görmüyorum..Profesör diye her söylediği doğru olacak değil..Boş ver takılma bence..Kolay hareketlerden başlayarak yapabilirsin..

senin gibi düşünüyorum ben de. bir yerde okumuştum eğer hareketleri doğru yapıyorsan ağrın olmazmış bitirince. benim de olmadı.
1. videosuyla başladım zaten başlangıç için o tavsiye ediliyormuş.

yapıcam banane

Ebru Şallının iki tane çocuğu var ama değil mi? Yap sen boş ver doktorlar ciyak ciyak bağırıyor spor yapın diye..

plates zararlı degılde ama bencede bilen biriyle yapılmayınca cok zararlı olabılır bı yanlış hareket ALLAH korusun kotu sonuçlar dogurabılır bıde dırek ebru sallının videolarıyla başlamakta yanlış bence once vücudu alıştırmak lazım hıc spor yapmayan bırı vücudu alışkın olmayan bırı ıcın cok zor platese dusuk seviyelerden başlanmalı bence

benim vücudum hareket konusunda ham sayılmaz. hiç hareket yapamayacak bile olsam yürürüm mutlaka. kafam karıştı o yüzden. ama sanırım böyle bir şey de duyan olmadı daha önce.

benim vücudum hareket konusunda ham sayılmaz. hiç hareket yapamayacak bile olsam yürürüm mutlaka. kafam karıştnı o yüzden. ama sanırım böyle bir şey de duyan olmadı daha önce.
canm bende cok araştırdım nette falan okumuştum bole bı haber cok abartılı olmasada mutlaka vücudu yanlış kullanmaktan gıdenler olmuştur hatta ben ılk ıkı gun yaptım su ebru sallının 21 günlük kurununu cdsını almıştım ama kasları alıştırmadan yapmak cok zor 3 4 gun oturup kalkarken cok zorlandım bacaklarım tutmuyordu resmen yurumeye alışkındır vücudun ama kas daha farklı sankı bı dene ıstersen genede kendını cok zorlamadığın surece yada vücudunun zorlandığını hıssetmedıgın surece devam edersın

bence de. özellikle kadın hastalığı kısmı çok düşündürücü.
kadın hastalığı olarak ne gıbı bı sorun cıkabılırkı akla en mantıklı adet gecıkmesı olabılır onuda tek platese mal etmemek lazım cunku spor yapmayan bı vücut bırden agır spor yapınca adet duzenınde bozulmalar olabılıyor aynı sey dıyetler ıcınde gecerlı hormon sevıyelerı degısebılıyor başka akla mantıklı bısey gelmedı benm aklıma

ama 21 günlük kürden başlamayın diyordu programında. yani eğer hiç pilates yapmamışsanız.
ben iki gündür yapıyorum bir sıkıntım, ağrım sızım yok şu an için çok şükür.

Son düzenleme:
ama 21 günlük kürden başlamayın diyordu programında. yani eğer hiç pilates yapmamışsanız.
ben iki gündür yapıyorum bir sıkıntım, ağrım sızım yok şu an için çok şükür.
yok cnm dırek onu yapmadım zaten netten bı kac vıdeo yapmıştım zaten orda zorlanınca küre başlamadım bıle

alışılıyo ya bence devam et

tempolu yürüyüş ve aerobiık yapıyorum bakalım sımdılık cnm platesten gözüm korktu bıraz bakalım belkı bı sure daha aerobıge devam edeıp platese baslarım spor salonunada yazılmayı düşünüyorum kondısyon aletlerı ıcın

Son düzenleme:

o da olabilir tabi. sporu bir şekilde günlük hayata dahil etmek gerektiğini düşünüyorum ben

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…