Pilates mi Fitness mı daha iyi olur acaba

bonitta

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Ocak 2014
70
25
Arkadaşlar merhaba, 20 yaşındayım boyum 160, 47 kg falanım, arada bir 46-48 değişiyor ama en fazla o kadar oynuyor rakam.
İnanılmaz uyuşuk bir insanım artık kendimden gına geliyor 24 saat boyunca her işimi uzanarak hallederim yemek yer yemez yine uzanır tv izlerim tek aktivitem okula gitmek onda da metroya yürümeye üşeniyor ve sırada otururken yoruluyorum hayata bakar mısınız?
Son bir aydır sırt ağrılarım oluyor, bazen de bacaklarımda oluyor. Ya artık vücudum hareket etmek istiyor hissedebiliyorum. Nasıl da üşeniyorum anlatamam
Daha önce herhangi bir profesyonel veya amatör spor geçmişim yok, zaten böyle bi insanın spor geçmişi olamazdı başlamadan biterdi.. Sadece lisedeyken akşamları mekik çekerdim 30-40 tane, birkaç ay bunu her gün yapmıştım sebepse beni zorlamıyordu kolay yaptığımı görünce de hoşuma gidiyordu sırf ondan yani maksat hareket olsun.
Şimdi ben spora yazılmayı düşünüyorum, pilates düşünmüştüm ben çünkü duruşu düzeltiyor diye sırtım için iyi geleceğini tahmin ettim bir de bacaklarımın sıkılaşması, hatta mümkünse biraz uzaması ?? da istek listemde. İzmir Bornova'da yaşıyorum, birkaç spor salonuyla görüştüm pilatesin antrenörü ya yok kendin yapıyorsun istersen ya da var ama haftada sadece 2 kez ve 100 tl. Normal fitness ise 3 ay 200 tl genelleme yaparsak.
Bir de son gittiğim salonda bana ''bence sen fitness a yönel, daha iyi senin için'' dediler. Ben böyle demelerini salonlarında pilates olmamasına bağladım ama, aranızda bilen fikri olan var mıdır? Hangisine yönelmeliyim, ne tür egzersizler yapmalıyım? Biraz göbişim var bir de işte bacak durumu, aslında bir de kollarım aşırı ince vücudumun diğer yerlerine göre.
Yorumlarınızı beklemedeyim.

sana tavsiyem spor salonu yerine evde yapabileceğin kadar alan varsa al pilates topu lastiği kendin videolarla yap burada bir cok bayan arkadasım bu sekilde inceliyor spor salonları para tuzağı bende 1 ay gittim memnun kalmamıştım pilates hem seni dahada ince gösterir bacaklarında uzun durur

üşengeç oluşumdan dolayı bir salona yazılma fikri edinmiştim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…