Pilates ile boyun daha uzun görünmesi

denizcik82

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
1 Temmuz 2009
233
78
Arkadaşlar, çeşitli internet sitelerinde düzenli olarak pilates yapılması halinde insanın daha uzun görünebileceği yazılmış. Pilates boy uzatmıyor, ama duruşu düzelttiği için birkaç cm. daha uzun durmanızı sağlıyor.

Son düzenleme:
ben aralıklarla nerdeyse 1 yıldır pilates yapıyorum..
arkadaşlarım boyun mu uzadı senin diye soruyolardı:)
boyumun uzadığı yok aslında ama evet galiba duruşu düzelttiği için ve dik durmayı öğrettiği için uzadığını düşünüyolar:)

acaba düzenli pilates yaptıktan sonra hiç ölçüldünüz mü? çünkü mutlaka cm olarak da yansıyormuş. boyum kısa olduğundan benim için önemli bir konu bu. cm. olarak yansımasını çok merak ediyorum.

ben 20 yaşındayım boyumun uzayacağını zannetmiyorum artık:)
ama belki 2-3 cm fark etmiştir 18 yaşındayken falan 1.65ti şimdi 1.67 1.68 falan çıkıyo..
ama pilatesten mi yoksa kendiliğinden mi uzadı bilmiyorum:)

ben 20 yaşındayım boyumun uzayacağını zannetmiyorum artık:)
ama belki 2-3 cm fark etmiştir 18 yaşındayken falan 1.65ti şimdi 1.67 1.68 falan çıkıyo..
ama pilatesten mi yoksa kendiliğinden mi uzadı bilmiyorum:)

cevaplarınız için teşekkür ederim. benim için 2-3 cm o kadar önemli ki... siz çok emin değilsiniz ama umarım pilatestendir :) başka arkadaşlar da pilates sayesinde boylarının uzadığını söylerse pilatese hemen ben de başlayacağım.

acaba pilates ile boyu daha uzun görünen, uzayan başka arkadaşlar var mı? benim için önemli bir konu... yardımlarınızı bekliyorum.

arkadaşlar bende duruş bozukluğu var. dr a gittim omiriliğimde yamukluk falan yok ama omuzlarımı bir türlü dik tutamıyorum :) bu durum bende kendine güvenmeyen kişi imajı çiziyor :)
bu sebeple pilatese gitmeyi düşünüyorum evde tembellik yapıyorum çünki.
istanbulda oturan arkadaşlar haldun alagaş a gittilermi veya bilgisi olan varmı? teşekkürler :KK70:

canım ben 2 senedir düzenli pilates yapıyorum. ben de arkadaşlarımdan aynı tepkiyi alıyorum boyun uzamış senin diyolar:) omurların arası açıldığı için ve daha dik durduğun için yaklaşık 3-4 cm daha uzun gösteriyosn. ayrıca yaştan dolayı değil bendeki bu durum çünkü 24 yaşındayım:) uzamam artık daha :)

ay buna çok sevindim canım benim omuzlarımda hafif eğiklik var onun için gitmek istiyorum yada fitness sırt kaslarımı daha mı güçlendirir onuda bilemedim .

arkadaşlar bende duruş bozukluğu var. dr a gittim omiriliğimde yamukluk falan yok ama omuzlarımı bir türlü dik tutamıyorum :) bu durum bende kendine güvenmeyen kişi imajı çiziyor :)
bu sebeple pilatese gitmeyi düşünüyorum evde tembellik yapıyorum çünki.
istanbulda oturan arkadaşlar haldun alagaş a gittilermi veya bilgisi olan varmı? teşekkürler :KK70:

5 yıllık pilates eğitmeni olarak deneyim ve tecrübelerime dayanarak kesinlikle pilatesi önriyorum.sırt ve bel ağrısı çekip, postür bozukluğu olan birçok hastayı çaliştırdım 3 derste farkı hissettiler ve devamında ağrıları azaldı,duruşları ve vücut şekilleri değişti ve psikolojileri düzeldi.kesinlikle tembellik yapmamalısınız,pilates ve günde 40 dk yapacağınız yürüyüşle farkı hassedecek ve yaşam tarzınız haline getireceksiniz.Sağlıklı günler dilerim:)

ve dik durmaya başladım bende omurga eğriliği başlangıcı varmış belim soğuktan kasılmıştı bir anda evde yere eğilmişken ve miyaljı olmuştu belim için annemle acile gitmiştik dr sırt filmi çekti omurlikte eğrilik az var demişti ama daha yeni demişti daha doktora gitmedim platese başladım ve inanın kendi kendime dimdik durmaya başlamıştım yamuk duramıyorsun sırt dikliye alışıyor denedim gördüm bugun ufak top aldım buyuk var 65 cmlik lastikte almıştım ama ufağı yoktu bugun aldım ebru şallının sattığından onun ürünü yıne başlıycam gercekten dik durmaya başlamıştım cidden bunu gördüm yolda kazık yutmuş gibi yuruyordum bu kendiliğinden oluyor nasılsa

gymstıck diye bir markanın plates çubuğu var bir sopa ve esnek bantlardan oluşuyor,fiyatı 90tl buna benzer başka markalarda yapmış25-35 tl arasında değişiyor kullanan varmı? yorumlarınızı bekliyorum

mrb kızlar bende ebru şallı ile plates dvd si alarak 3 gündür düzenli sekılde cd bitene kadar plates yapıyorum 50 dk sürüyor ve bu kısa sürede farkı anlatamam duzenlı olarak yapmayı düşünüyorum ve üstelik bende bel kayması var sağ kısımda bana cok cok ıyı geldi biraz hamladım ama zamanla bu sporun cok sey farkettireceğine inanıyorum ... tavsiyem kesınlıkle plates yapmalısınız düzenli sekılde sağlıklı günler :)):KK16:

Düzenli yaptığım dönemlerde bende aynı tepkileri alıyordum, boyun mu uzadı diyorlardı. Keşke bırakmasaydım, şimdi çok zor geliyor.

5 yıllık pilates eğitmeni olarak deneyim ve tecrübelerime dayanarak kesinlikle pilatesi önriyorum.sırt ve bel ağrısı çekip, postür bozukluğu olan birçok hastayı çaliştırdım 3 derste farkı hissettiler ve devamında ağrıları azaldı,duruşları ve vücut şekilleri değişti ve psikolojileri düzeldi.kesinlikle tembellik yapmamalısınız,pilates ve günde 40 dk yapacağınız yürüyüşle farkı hassedecek ve yaşam tarzınız haline getireceksiniz.Sağlıklı günler dilerim:)

Merhaba, bende bel fıtığı var ameliyatlık düzeyde değilmiş doktorum bol egzersiz dedi, sırt, bel ve karın kaslarını güçlendirmem gerekiyor pilatesin uygun olduğunu düşünüyorum ama her pilates eğitmeni bel fıtığı olan birini doğru yönlendirebilir mi yoksa bunun eğitimi farklı mıdır, nasıl çalışmalıyım, kiminle çalışmalıyım bilemedim. Bu işi bilen biri olarak yardımcı olursanız çok sevinirim...

Haftada bir gün,elli dakika plates yapmak çok mu yetersiz sizce arkadaşlar?Okul programımdan ötürü ayırabileceğim zaman çok çok kısıtlı.Uzmanlar genellikle haftada iki kez elli dakikalık seanslarla yapılmasını öneriyor ama bana sadece haftada bir kez elli dakika olması uyuyor.Sizce işe yaramaz mı böyle olunca?

X