Sevgili konu sahibi, bu tarz pahalli mekanların en büyük özelliği nedir bilir misiniz?
Ben bilirim:)
Büyük bir gazla harika vücuda kavuşmak isteyenler gözünü kapatır parayı verirler, ilk birkaç seans canı çıkarcasına çalışırlar.
Ama sonradan devam etmezler.
Bu böyledir..
O yüzden bence öncelikle siz evde kendi kendinize bir program oluşturun. Basit-sizi yormayacak bir program. Ve bu programa sadık kalın. Bu süre içinde vücudunuz hamligi atacak, harekete alisacaktir. Siz de kendi vücudunuzu az çok tanımış olacaksınız ve ona göre sağlıklı bir şekilde düşünerek kendinize en uygun spor salonunu bulabilirsiniz.
O kadar pahalli bir salona ne gerek var? Unlerin gittiği yermiş.
Sanki siz pilates topunda hoplarken bir yapımcı sizi mi keşfedecek? Zengin insanlar gelen alt tabakadan rahatsız olmasın diye geliri yükseltip mekan kalitesini arttırmak istemişler, hepsi bu.
Ben yerinizde olsam ne yapardim?
Öncelikle anonim bir diyet hesabı açardim ınstagram'dan. Benim gibi diyet hesaplarini-diyetisyenleri falan eklerdim. Görseniz öyle fazlalar ki...
Bu sizin kendinizi tutmanızı sağlar. Her öğününüzü çekip atabilir,kalorilerini yazabilirsiniz(uygulamalar var). Böylece öylesine yediğiniz yağlı boreklerden soğursunuz. Daha sağlıklı beslenmenirsiniz. Baska hesaplardan Az kalorili yemekler keşfedersiniz...
Spor olarak da ilk aşamada esneme hareketleri, merdiven çıkma ve yürüyüş deneyebilirsiniz.
Esneme hareketleri çok önemli çünkü vücudunuz ham,önce onu bir aliştirin harekete:)
Instagram'da sedaaltiin_ hesabindan vücudunuza uyan bir hareket seçebilirsiniz. Evde,tamamen kendi imkanlarımızla yapabileceğimiz hareketleri gösteriyor. Harika bir hesap.
Ayrıca iş yerine giderken bir durak önce inip yürüyebilirsiniz, dönüşte de aynı şekilde.
Hatta adımsayar uygulaması indirin,sayın her gün adımlarınızi. Atıyorum, hedefiniz 5bin adimken o gün 4bin adım attiysaniz üstünüze bir mont alıp bakkala çıkın,dönüşte arka sokaktan dolaşın, ne yapıp Edip tamamlayın :)
Motive olmak için Instagram açmak istemezseniz Kadınlar kulübünde ''lbeni baştan yarat' diye bir köşe var. Oraya hesap açabilirsiniz. Ben mesela 163 boy-50 kiloyum. Fiziğimden memnunum ama squat ile daha kıvrımlı bir popom olsun istiyorum. 30 günlük bir program var,
Yıllardır başladım başladım 20de bıraktım (ki faydasını gördüm) ama artık bu programı tamamlamak istediğim için kadınlar kulübünde hesap açtım. Yaptıkça paylaşıyorum, öncesi resmimi attım sonrasını da atacağım falan... Bu beni motive ediyor. Eminim ki bu siteden aldığım destekle bu sefer 30 günü tamamlayacağim

Tavsiye ederim yani :)
Aaaa bu arada suyu da sakın unutmayın. Günde en az 2 litre su içmeye çalışın. İnanın ki içtiğiniz su size çok iyi gelecek , vücudunuzu yenileyecek.
Umarım bir an önce istediğiniz bedene kavuşursunuz. Sevgilinizin de densizlik ettiğini düşünmüyorum, spor yapan insanlar hep çevresinin de yapmasını isterler. Ben en yakın arkadaşlarima neler neler diyorum squata başlasinlar diye. Baldirlarinin kalınlığı , kalçaların kocamanligi... Eleştirip duruyorum cunku isteseler kolayca daha güzel bir fiziğe kavuşabilirler,gencecikler... Neden yiyip içip yatsınlar ki? Sırf sevdiğimden eleştiriyorum ama, harekete gecsinler diye.Sevmesem bana ne ki?
Sevgiliniz de aynen böyle bence