Piknik :)

agresifkiz

Güzelbirşeylerolsun
Kayıtlı Üye
17 Şubat 2013
3.153
1.774
333
İstanbul
Kızlar yarın arkadaşlarla piknik yapmaya gideceğizde neler hazırlamalıyız bir türlü bilemedik, bugün bir liste yapıcaz ama yemeklere karar veremedik ne yapsak, tarif falanda çok yok bizde açıkçası börekti çörekti varsa tariflerinizi bekleriz :26:
Ne yapmalıyız neler almalıyız götürmeliyiz yanımızda?
Emirgana gideceğiz malum oralarda da alışveriş yapacak pek bir yer yok :)
Şimdiden vakit ayırdığınız için teşekkür ederim

Son düzenleme:
patates, patlıcan, biber, kabak kızartıp bir borcama dizerseniz, üzerine de domates sosu yapıp yayarsanız hem kolay hem de piknikte ayranla çok lezzettili giden bir yemek olur,
poğaça yapma işini ben göz kararı yapıyorum o yüzden tam tarif veremem ama yine de anlatabilirim istersen,

Evet çok mantıklı yapılabilir bu dediğiniz
Sorun değil börek falan yapmayı düşünüyoruz zaten
Çok teşekkür ederim saolun :)

Piknik için iki tarif verebilirim =)

MERCİMEK KÖFTESİ

Malzemeler
2 su bardağı kırmızı mercimek
1 su bardağı ince bulgur
1/2 demet maydanoz
1/2 demet taze soğan
2 çorba kaşığı domates salçası
1 adet kuru soğan
Tuz
2 tatlı kaşığı kimyon
2 tatlı kaşığı kırmızı pul biber

Mercimek Köftesi Tarifi
Ayıklanıp yıkanan mercimek 3 su bardağı su ile suyu¬nu çekinceye kadar haşlanır. Ocağın altı kapanıp bulgur ilave edilir. Bulgur şişene dek demlenir. Kuru soğan yemeklik doğranır. Yağ ile kavrulur. Domates salçası konulup kavurmaya devam edilir. Ocaktan alınır. Tuz, kimyon ve pul biber ilave edilir. Mercimeğin üzerine dökülür. İyice
yoğrulur. En son çok ince doğranmış taze soğan ve maydanoz ilave edilir. Biraz daha yoğrulur. Köfte şekli verilerek marul dizilmiş servis tabağına alınır.

KIYMALI EKMEK BÖREĞİ :

Malzemeler :

1 tane mayalanmış ekmek hamuru
250 gr. Kıyma
2 tane soğan
Tuz – karabiber – kırmızı biber

HAZIRLANIŞI :

Ekmek hamurunu yumurta büyüklüğünde parçalara bölün.Ortasını çukurlaştırın ve kıymalı içi koyup üstünü kapatın, yarım saat kabarması için dinlenmeye bırakın.Üzerine yumurta sürüp çörek otu serpin ve yağda kızartın.

İkisi de çok pratik tarifler, kolay gelsin =))

Mercimek köftesi yapacağım bende zaten, tarifimizde aynı
Börek tarifi hoşa benziyor hemde kolay sanki dediğiniz gibi mantıklı yani
Çok teşekkür ederim saolun

kızartmayı yaptınız oh mıs .....

güzel domat salat alın ( çeri-çengelkoy )

beyaz peynır , zeytın , salam , kaşar peynırı vs vs kahvaltınızı edin ıkı termus cay yapın goturun ıyı gıdıyor...

sabah cok gece kalmayın derım serınlıkte dogayla ıc ıce süper olur .....

öglen ıcınde börek olabılır ( gül,siğara gibi )

sarma sarabılırsınız ...

sende mercımeklı kofte yapcakmıssın ..

bır arkadasında tatlı bırsey yapsın ( kurabıye - ıslak kek gibi )

ben ıstıyomm ya gelmekkkkkkkkkkkkk

1-karton bardak alın kişi başına 2-3 tane dusecek kadar ...

2- çatal evınden gotur dadı cıkmaz yoksa mika catallarla

3-herkes bırer tabak getırsın kendıne servıs acarsınız .. herkes tabagına alır ( daha saglıklı )

işte suydu kolaydı vs göturun ...

bıde bı termusa sadece su koyun gız orda hazır turk kahvesı yapında için

rahatıma cok duskunmuyum ne

sizle gelmiyorum :) pazar gunu eşimle gidelim diyorum ama aslındamangal filan cok batıyor elimiz yüzümüz böyle köfte kızartma en güzeli aslında ama benden baska yapan olmaz :)

beni de götürürseniz size zeytinyağlı domates dolması yaparım
ayy şaka bir yana da keşke kadınlar kulübü grubu olarak uygun bir zamanda piknik düzenlesek ne güzel olur hepimiz evimizde birşeyler yapar getiririz

gercekten erkeklerle mangal fılan elın yuzun batıyor
ne guzel olur bayanlarla pıknık
benide götürselerdi icecekleri ben alırdım

Evet sarmada yapmayı düşünüyoruz yapalım bencede cheesecake olsa ne güzel olur tatlı olarak ama oda sıkıntı olur biraz sıcakta sanki buyrun

Haklısınız çatalı bencede evden götürmek daha mantıklı, bardağı unutmayız inşallah akşam alışveriş yapacağız

gercekten erkeklerle mangal fılan elın yuzun batıyor
ne guzel olur bayanlarla pıknık
benide götürselerdi icecekleri ben alırdım

öff herşeye maydonoz olmasın o erkekler zaten şöyle kadın kadına ohhhh insan evlenince kızkıza birşeyler yapmayı özlüyor ya keşke yöneticiler bir adım atsa da yapılsa böyle birşey böreğini kolasını çayını turşusunu sarmasını dolmasını kekini kapan gelse yapamayanlar çalışanlar da kendileri gelse yeter zaten mühim olman birlikte olmak açık havada kadın kadına piknik çok özendim ya

Son düzenleme:

İstanbuldayız biz, çocukluk arkadaşıyız arada tekrarlıyoruz böyle bence sizde arada yapmalısınız

aa bak sen bende istanbuladyım nereye gıdeceksınız

bızımkılerın hepsı evlendı cocuklandı kımısı trıbe gırdı cocukla bır yere cıkmıyor kımısının kocası salmıyor

sizle gelmiyorum :) pazar gunu eşimle gidelim diyorum ama aslındamangal filan cok batıyor elimiz yüzümüz böyle köfte kızartma en güzeli aslında ama benden baska yapan olmaz :)

Bencede eşinizle gidin çok romantik mangal bencede gereksiz sanki ya biz köfte kızartrz evde diye düşünüyoruz

off karnım iyice acıktı bunları okuyuncaaa

Benimde tariflere bakmaktan acıktı valla

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…