Pıhtılaşmadan dolayı sürekli düşük yapanlar...

LadybirD

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Aralık 2007
25
0
86
46
Adana
Son 1.5 yıl içinde 3 kez bebeğimi kaybettim;4.kez hamileyim.Sevinemedim bile kaybetme korkusuyla.Kanımda yüksek derecede pıhtılaşma meydana geliyormuş gebelikle birlikte.Çözüm hergün karnımdan kendime vurduğum clexan diye bir iğne ve bisürü hap;hiç erinmiyorum,yeter ki gitmesin bebeğim.Şimdi diyceksiniz ki çözüm varmış sorunun ne ozaman?Sorunum eğer bu ilaçlarla da gebeliğim devam etmezse başka yolu yokmuşsenağlama.Tek umudum benim gibi olup ta sağlıklı bebeği olan birilerinin de olduğunu duyabilmek.Hergün yüzlerce çocuğun yüzüne bakıyorum okulda ve bitanesinin de benim olmasını istiyorum...Hangisi daha zor bilemiyorum ki;hiç hamile kalamamak mı ,kolaylıkla hamile kalıp asla kucağına alamamak mı?

merhaba layd.ben de 2 bebeğimi kaybettim .ben de pıhtılaşma problemi çıkmadı ama en yakın arkadaşım seninle aynı problemi yaşadı. senin gibi o da hergün iğne yapıyordu kendisine . şuanda çok sağlıklı bir bebeği var ve 2 yaşında.umudunu kaybetme ve tedavini aksatma.inşallah bu bebeğin sağ salim doğar.görüşmek üzere...

merhaba ladybird,
bende dün kaybettim bebeğimi, düşük riskim çok yükek olduğu için clexane kullanıyordum senin gibi. düşüklerinden sonra genetik incelemeye gönderdin mi? belki başka sorunlarda vardır.
umarım bu hamileliğin yolunda gider. kaç haftalık oldu bebiş şimdi? kendine çok dikket et.

Merhaba,
Bende 3 yıl içinde 1 kez normal, 4 aşılama, 2 kez mikroenjeksiyon denedim ve düşürdüm. Bendede kan pıhtılaşması var sen bana göre şanslı hisset kendini çünkü ben hamile kalamıyorum.Doktorum hamileliğimde zor geçiceğini ve sürekli senin gibi iğne olacağımı söyledi henüz o aşamaya bile gelemedim
ALLAH yardımcımız olsun. Moralini bozma lütfen..

canım ne olur üzülme bende de kan pıhtılaşması vardı senin gibi sürekli clexna iğne kullandım şimdi 1,5 yaşında bir oğlum var merak etme allahın izniyle sende doğum yaparsın doktorun konusunda uzman olmasına dikkat et ve sürekli kontrollere git

duygularını o kadar güzel ifade etmişsin ki... seni çok iyi anlıyorum. ben de biri ocak 2008 biri de temmuz 2008 olmak üzere iki düşük yaptım. tekrar hamile kalmamayı bile düşünmüştüm. yapılan test sonuçlarında homozigot factor v leiden çıktı. başka faktörler de var ama en etkilisi buymuş. şimdi yine hamileyim ve clexane iğnemi vurmaya başladım bile. bakalım bu kez ne olacak? tekrar düşük yaparsam bütün midimi kaybederim diye düşünüyorum. zaten ilk ikisinde duyduğum heyecanı ve hevesi duymuyorum bu kez.

arkadaşlar günaydın ...hepinize gecmiş olsun bende 5. yi 1 ay önce yaşadım cok zor birsey allah kimseye yaşatmasın.clexane iğne için yapım yeri çin ve içinde sülf... şimdi hatırlayamadım maddesinden dolayı artık kullanılmayacakmış bilginiz olsun arastırın...iğnenin dışında hangi ilaçları kullanıyorsunuz? ve düşüklerin sebebi için doktorlarınız ne dediler neden düşük oluyormuş?

bu yazdıklarını okuyunca kendimi çok kötü hissettim. 5 kere düşük yapmak çok zor olmalı. peki sen kullanmış mıydın bu iğneyi? ona rağmen mi düşüğün oldu?

bende bir kayıp yaşamıştım..4 aylıktı.
doktorum tehlikeye atmak istemedi tahlil yaptırmadan kan sulandırıcı iğne kullanmamı istedi.
rapor çıkarrtık.innohep 10000 0.45 kullanıyorum.hergün bir iğnem var yani.eşim yapıyor iğnemi kolumdan.
ayriyeten de corasprin 100 mg,megadyniçiyorum günde bir tane.
kasılmalar için magnezyum kullanıyorum yine her gün bi tane.
günde 3 kere de balık hapı içiyorum.şükür bu haftalarımı gördüm..

bu yazdıklarını okuyunca kendimi çok kötü hissettim. 5 kere düşük yapmak çok zor olmalı. peki sen kullanmış mıydın bu iğneyi? ona rağmen mi düşüğün oldu?

evet o kadar zorki yazarken bile inan içim acıyor...ben 4.ve 5. de kullandım clexan 0,4 lük hergün ama yine bir sonuç alamadık aralık 4 te genetik sonuçlarımızı alacağız inşallah bunda birşeyler çıkar ...

yani genetik tahlillerin henüz yapılmadı mı? peki neden clexane kullandın? belki de başka bir tedaviye ihtiyacın vardır. inşallah tedavisi olan bir sorunun vardır. bende hem homozigot factor v leiden hem de protein s aktivite düşüklüğü var. hem de heterozigot mthlr. epey yüksek riskliyim. gerçekten çok korkuyorum.

genetik tahlillerimiz 2,3,4,5 düşüklerde hepsinde yaptırdık. ege üniv. 5.nin sonucu çıkacak 4.de heterozigot mutasyonu çıktı bir tanesinde ondan dolayı iğneye başladık.bütün taliller yapıldı.kürtajdan sonra patoloji sonucu çıktı da genetik 1 ayı buluyor ondan dolayı.gerçi hepsinde kromozomların anneden ve babadan gelenlerin normal ve cinsiyetlerini öğrenebiliyoruz başka hiç birşey çıkmıyor.factor v leinden protein s ve c normal işte böyle..inian artık aynı şeyleri yaşamaktan çok korkuyorum.bu kadar kürtajdan sonra bakalım normal hamile kalabilecekmiyim?:a015:

sende hiçbirşey için korkma dkt bana yılmadan devam etmemi söyledi...birgün bizlerde başaracağız inşallah

cesaretine ve azmine hayran kaldım güzin. umarım sabrının mükafatını alır bebeğini kucaklarsın artık. hamile kalmakta sorun yaşamaman da büyük şans. ben de kendimi öyle teselli ediyorum. iğneleri vurmakta zorlanıyorum hala alışamadım. hafiften morartıyorum. 9 ay nasıl geçecek? ben neler diyorum, keşke 9 ay sürse, ben katlanırım.

canım sağol başka türlü düşünsem işin içinden çıkamam ama içim çok acıyor bu da gerçek.neden senin iğnen nezamana kadar?doğuma kadar değilmi? kaç aylıklıksın sağlık durumun nasıl?inşallah su gibi geçer 9 ayın

ben 4 hafta 3 günlük hamileyim herhalde. daha doktora gitmedim internet böyle söylüyor. doktora da bugün gidiyorum. hiç gidesim yok. kötü şeyler duymaktan çok korkuyorum. hamile olduğumu öğrenir öğrenmez (3 hafta 3günlükken) başladım iğneyi vurmaya. sonuna kadar devam edecek. keşke 9 ay vuracağım diyebilsem. keşke 9 ay dayanabilse bebeğim. şimdi bi de clexane hakkında "prospektüsü değişiyormuş" diye söylentiler duyuyorum moralim bozuluyor. bakalım doktorum ne diyecek bugün?

offf kızlar yaaa benimde iki düşüğüm oldu ve bu ayın 23ünde dr. gidicem ankaraya gazide dr.mehmet erdem'e bakalım benim neden olmuş 2 düşük onu öğrenicez. bu dr. hakkında bilginiz varmı yada gazi hastanesi hakkında nasıl bir yer. ve bu tekrarlayan düşüklerde neler yapılıyor. ben çok korkuyorum da. canım çok yanarmı bana ne işlemi yapıcaklar diye.

hepinize merhaba bende hamile olduğumu yeni öğrendim. benim de 3. gebeliğim. iğne kullandım geçenede ama boş gebelik olduğu anlaşıldı. şimdi hamileyim geçen hamileliğimden kalan iğneler var elimde ama clexan kullanmamam mı lazım acaba çok kafam karıştı.. 5 ay önce falan almıştım o iğneleri..güzin sanırım sen yazmıştın iğne hakkında. sen nerden duydun

mrhb aftabru ben geçmişleri okuyarak sana yazıyorum inşallah hamileliğin sağlıklı bir şekilde devam ediyordur ben kanda pıhtılaşma nedeniyle dört defadır düşük yapıyorum inan artık hamile kalmaktan bile korkar oldum ancak kucağıma bebişimi almayı çok istiyorum benzer sorunlar yaşadığımız için sen bilgilerini paylaşırsan çoookkk sevinirim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…