• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Pıhtılaşma bozukluğu olan arkadaşlarım bakabilir mi🌷

karakulli

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
13 Ocak 2017
1.041
497
123
41
Arkadaşlar merhaba
Genetik taramalarda pıhtılaşma bozukluğum olduğu ortaya çıktı. Doktorların söylediğine göre ileri derecedeymiş. Ömür boyu Coraspin gebelikte iğne kullanıyorum. 5 kimyasal 1 dış gebeliğim var. Okuduğum bir yazıya göre coraspin rahimde kayganlaşma yapıyor ve yerleşmeyi zorlaştırıyor diyor. Sizin bu konuda bir bilginiz var mı?

Pıhtılaşma bozuklugu carsa aspirin bebeğin tutunmasını ve düşmemesini sağlıyor bircok kadın hamileliğinde bu iğneyi kullanıyor eğer hamileysen ve doktor bu ilacı verdiyse aksatmadan kullan hatta 3 ve üzeri düşüklerde pıhtılaşma testi yapmadan bile bu aspirini veren doktorlar var

Pıhtılaşma bozuklugu carsa aspirin bebeğin tutunmasını ve düşmemesini sağlıyor bircok kadın hamileliğinde bu iğneyi kullanıyor eğer hamileysen ve doktor bu ilacı verdiyse aksatmadan kullan hatta 3 ve üzeri düşüklerde pıhtılaşma testi yapmadan bile bu aspirini veren doktorlar var
Teşekkür ederim cevabınız için, insan her şeyden tedirgin oluyor işte

Arkadaşlar merhaba
Genetik taramalarda pıhtılaşma bozukluğum olduğu ortaya çıktı. Doktorların söylediğine göre ileri derecedeymiş. Ömür boyu Coraspin gebelikte iğne kullanıyorum. 5 kimyasal 1 dış gebeliğim var. Okuduğum bir yazıya göre coraspin rahimde kayganlaşma yapıyor ve yerleşmeyi zorlaştırıyor diyor. Sizin bu konuda bir bilginiz var mı?
Ben de coraspin ve iğne kullanıyorum 2 kalp atışı alınamayan gebeliğim var benim testlerde birşey yok gibi görünse dahi önlem amaçlı verdi doktorum. tam tersi bebeğin tutunmasına yardımcı olur sadece bazı kişilerde kanama veya lekelenme yapabiliyor onda da doktor zaten gebelik başında o ilaçlarla birlikte progestan veriyor ayrıca kanama lekenme olunca da ilacı bazen bir iki gün bıraktırabiliyormuş diye okumuştum burada korkma yani kullanmaman daha kötü bebişin için ha bir de hamilelik belirtilerini yaşar yaşamaz öğrenmeye bak gebe olup olmadığını reglin geçmesini bekleme ki hemen tedavin başlatılsın

Ben de coraspin ve iğne kullanıyorum 2 kalp atışı alınamayan gebeliğim var benim testlerde birşey yok gibi görünse dahi önlem amaçlı verdi doktorum. tam tersi bebeğin tutunmasına yardımcı olur sadece bazı kişilerde kanama veya lekelenme yapabiliyor onda da doktor zaten gebelik başında o ilaçlarla birlikte progestan veriyor ayrıca kanama lekenme olunca da ilacı bazen bir iki gün bıraktırabiliyormuş diye okumuştum burada korkma yani kullanmaman daha kötü bebişin için ha bir de hamilelik belirtilerini yaşar yaşamaz öğrenmeye bak gebe olup olmadığını reglin geçmesini bekleme ki hemen tedavin başlatılsın
Teşekkür ederim 🌷bu ay yumurtlamadan itibaren takipteyim. Bakalım. Umarım bu sefer olur.

Pıhtılaşma sorunu olan çoğu kadın kullanıyor bende kullandım zaten bebe aspirini kullandırıyorlar dozu düşük endişe etmeyin pıhtılaşma sorunu daha büyük problem

Hangi iğneyi kaç mg kullanıyorsunuz? Bana en son clexan 6000 vermişlerdi, kimyasala dönünce az geldi dediler.

Hangi iğneyi kaç mg kullanıyorsunuz? Bana en son clexan 6000 vermişlerdi, kimyasala dönünce az geldi dediler.
Oksapar 4000 kullanıyorum günde bir defa bir de coraspin. Ama sizin ciddi pıhtılaşmanız varmış size yetersiz gelebilmiş olabilir belki günde 2 defa kullanmanız gerekebilir sizin

Oksapar 4000 kullanıyorum günde bir defa bir de coraspin. Ama sizin ciddi pıhtılaşmanız varmış size yetersiz gelebilmiş olabilir belki günde 2 defa kullanmanız gerekebilir sizin
En son öyle dediler, biraz deneme yanılma yöntemi gibi oldu bu iş benim için. Teşekkür ederim cevabınız için 🌷

En son öyle dediler, biraz deneme yanılma yöntemi gibi oldu bu iş benim için. Teşekkür ederim cevabınız için 🌷
Evet öyle oluyor pıhtılaşma sorunlarında 🥲 deneme yanılma şeklinde ilerliyoruz. En iyi doktoru bulmaya çalış sen mesela ben 2 düşükten sonra bir sonraki gebelikte kullandırmak istemeyen de vardı kullanacaksın diyen de bunu iyi denk getirmek önemli

Arkadaşlar merhaba
İleri derece olduğu nasıl anlaşıldı pıhtılaşmanızn acaba

İğne ve coraspine rağmen kimyasal yaşamaya devam edince dediler, genetik testte 3 gende problem var, ikisi heterozigot biri homozigot

Son düzenleme:
Benim de 1 düşüğüm oldu, 3 gende pıhtılaşma çıktı. Faktör 2 heterozigot, MTFHR homozigot, PAI 4G/5G. Bi doktor aspirine ilave olarak gebelik olunca 4000 lik iğne kullanacaksın dedi baska doktor 6000lik dedi

Benim Mthfr homozigot, pai ve beta fibrinojen hererozigot. 6000 lik clexan vermişlerdi en son. Factor 2 daha tehlikeli ama bildiğim kadarıyla

Benim Mthfr homozigot, pai ve beta fibrinojen hererozigot. 6000 lik clexan vermişlerdi en son. Factor 2 daha tehlikeli ama bildiğim kadarıyla
Doktorlar düşüğü pıhtılaşmaya bile bağlamadılar kalitesiz yumurta denk gelmiştir dediler bilemiyorum artık

Benim 6 kimyasal 1 dış gebeliğim var, hepsi mi kalitesizdi bunların anlamıyorum artık yıldım😔

Arkadaşlar merhaba
Böyle birşey hiç duymadım tam tersi güzelce tutunup büyüsün diye veriliyor. Bende hafif derece pıhtılaşma var, gebelik düşündüğüm zaman coraspin kullanmaya başlamamı önerdiler o şekilde hamile kalmıştım

Back
X