Picasso’nun ‘Oturan Kadın’ adlı tablosu 63.5 milyon dolara satıldı

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.837
Dünyaca ünlü İspanyol ressam Pablo Picasso’nun ‘Femme Assise’(Oturan Kadın) adlı tablosu 63.5 milyon dolara (yaklaşık 190 milyon TL) satıldı.

Picasso’nun erken dönem kübist eserleri arasındaki tablo Londra’da ünlü müzayede evi Sotheby’s tarafından gerçekleştirilen müzayedede alıcı buldu.

‘Femme Assise’ Picasso’nun kübist yapıtları arasında en yüksek fiyata satılan olarak da kayda geçti.

Sanat tarihçileri, tabloda tasvir edilen kadının, Picasso’nun sevgilisi Fernande Olivier olduğu görüşünde.

Picasso’nun 1909 yılında tamamladığı eser, ABD’deki New York Modern Sanat ve Londra’daki Tate Modern başta olmak üzere birçok müzede sergilenmişti.

http://www.diken.com.tr/picassonun-tablosu-63-5-milyon-dolara-satildi/

Biraz bakindim da misal esini ve cocugunu duzgun cizmis
sevgililerini ve onlardan olan cocuklarini hep bu tarz yapmis
hatta daha korkunc

Ne kadar anlaşılmaz o kadar güzell akımına uy . Öyle yapınca 63.5 tl lik gideri var bence
Valla öyle galiba ,hoş duruyor aslında .Geçenlerde bir haber görmüştüm bildiğin böyle sadece maviye boyanmış bir tablo böyle bu fiyata satılmıştı.
Ayy ben şok ,sanat konusunda kıtım biraz galiba

Çok anlamam resimlerden ama bildiğim kadarıyla boyanın yapısı, ressamın kullandığı fırça, spatula vb malzemeler, ressamın kendine has dokunuşları ve resmin yapıldığı tarih gibi konular fiyat konusunda belirleyici oluyor. Yani ay ne güzel tabloymuş diye almıyorlar bu fiyatlara. Bir çeşit yatırım gibi düşünüyorlar.

Hmm olabilir,bu açıdan düşünmemiştim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…