• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Photoshopta Birkaç Efekt

canım su patlama efektınde Filter-Noise-Add Noise değerlerını kaç verdın gozukmuyorda ,ayrıca tesekkur ederım yardımın ıçın

Bir şey değil canım.

Add Noise efektinin Amount ayarı 50,Distribution daki seçenek Gaussian ve Monochromatic işaretli.

merhabalar..
photoshop a yeni başladım bende..2 gündür derslerini yapmaya çalışıyorum,güzel oluyor,emeğine sağlık a.s.daha fazla ders istesem yerimseniben

merhabalar..
photoshop a yeni başladım bende..2 gündür derslerini yapmaya çalışıyorum,güzel oluyor,emeğine sağlık a.s.daha fazla ders istesem yerimseniben

Şimdiden kolay gelsin canım,güzel çalışmalar çıktığına sevindim yerimseniben

Elbette hangi dersleri istiyorsan buraya yaz,hazırlar yazarım buraya a.s.

Photoshopta Resim Çerçeveleme

Gördüğüm kadarıyla forumumuzda bu konu ile ilgili çok soru var,bu yüzden bugün photoshopta bir resmi hazır bir çerçeve ile çerçevelemeyi anlatacağım.

Öncelikle hazır bir çerçeve seçelim.

ereve26.png

Şimdi de çerçevelemek için bir resim seçelim.

ıki resmi de photoshopta açalım.Move tool ile çerçevelenecek resmi çerçeve resmimizin üzerine atalım.

Edit-Free Transform yolunu kullanarak attığımız resmin boyutlarını ayarlayalım.

Layer paletinden boyutlarını ayarladığımız resmi çerçeve layerinin altına çekelim.

Resim layerinin yerini eğer gerekirse gene move tool ile değiştirebiliriz.(Layer paletinden resim layeri seçili olmalı!)

Çalışmanın sonucu:

Son düzenleme:
Eğer elimizde aşağıdaki gibi temizlenmemiş bir çerçeve varsa ne yapacağız?

Frame_1108.jpg

Çok kolay...

Çerçevemizi açtıktan sonra öncelikle layer paletinden layere çift tıklayarak,açılan aşağıdaki pencereye ok diyoruz.(Ayarları değiştirmenize gerek yok)

Bu işlemi yaptıktan sonra elimize magic wand tool u alıyoruz ve resmin temizlenmesi gereken yerlerini sırayla seçip erase tool ile siliyoruz.

Evet,çerçevemizi böylece kullanıma hazırlamış olduk.Kullanıma hazır hali aşağıdakidir.

Çerçeveleme işlemine geçmeden önce,bu çerçeveyi kaydetmenizi öneririm.Böylece defalarca temizleyip kullanmaktan kurtulmuş olursunuz.Kaydederken Save As seçeneğini kullanın,dosya formatını psd veya png olarak seçin.Benim önerim,dosyayı png formatında kaydetmenizdir.

Son düzenleme:
Gün Işığı Efekti

Tekrar bir ışıklandırma efekti ile karşınızdayım.

Işıklandırmak için bir resim seçelim.

Layer-New-Layer yolundan yeni bir layer açıyoruz.Layerin blending modunu screen olarak değiştiriyoruz.

Renk paletinden önalan ve arkalan rengini beyaz olarak ayarlıyoruz.Gradient Tool u alıp gradient i de yarı saydam olarak seçerek çaprazlama bir çizgi çiziyoruz.

Gradient Ayarı:

Layer-New Adjustment Layer-Photo Filter yoluna tıklıyoruz ve çıkan pencereye ok diyoruz.

ıkinci bir pencere çıkacak.Burada ise sadece Density ayarını %100 e getirip ok diyoruz.

Layer paletinden blending ayarını overlay seçeneğine ve opacity ayarını da %75 e getiriyoruz.

Ve sonucumuzu alıyoruz.

Çerçeveleme işlemine geçmeden önce,bu çerçeveyi kaydetmenizi öneririm.Böylece defalarca temizleyip kullanmaktan kurtulmuş olursunuz.Kaydederken Save As seçeneğini kullanın,dosya formatını psd veya png olarak seçin.Benim önerim,dosyayı png formatında kaydetmenizdir.

Hep kaydediyorum fakat ben jpg olarak kaydediyorum, psd veya png seçmemizi önermenin belirli bir sebebi varmı?

Buraya kadar olan bütün bilgiler için çok teşekkür ederim Şeniz , nette photoshop'u anlatan bir sürü site var fakat ben senin dilinden anlıyorum kaydirigubbakcemile3

Hep kaydediyorum fakat ben jpg olarak kaydediyorum, psd veya png seçmemizi önermenin belirli bir sebebi varmı?

Buraya kadar olan bütün bilgiler için çok teşekkür ederim Şeniz , nette photoshop'u anlatan bir sürü site var fakat ben senin dilinden anlıyorum kaydirigubbakcemile3

Canım jpg olarak kaydettiğinde,temizlenen yerler tekrar beyaz arka planla kaplanıyor o yüzden bu formatlarla kaydetmeyi öneriyorum;yani tekrar tekrar temizleme işiyle uğraşmamak için yerimseniben

Psd zaten Adobe Photoshop programının kendi özgün formatıdır,temizlenen bir alan olduğunda ve bu resmi kaydettiğinde o alan görünür.Png de de aynı şekilde temizleyip kaydettiğinde o alanı görürsün.

Yalnız,psd formatında kaydedilen bir resmin boyutu çok büyük olur,png de ise öyle değildir.Dosyanın kapladığı yer bakımından,png formatında kaydetmek daha iyidir.

Son düzenleme:
Bugün de basit bir çalışma yapacağız.Gene bir fırça setimiz var,önce onun linkini vereyim.

Stars Brush

Önce üzerinde çalışacağımız resmi açalım.

Resmi Layer-Duplicate Layer ile çoğaltalım.Sonra Filter-Blur-Gaussian Blur uygulayalım.

Gaussian Blur efekti uygulanan layerin opacity ayarını %50 ye çekelim.

Şimdi de Layer-New-Layer yolundan yeni bir layer oluşturalım.Brush Tool u elimize alalım.Linkteki fırça setini Load Brushes ile programa ekledikten sonra,fırça seti içindeki Sampled Brush 15 fırçasını seçip resme uygulayalım.
(Gerekirse fırçanın fazlalıklarını silebilirsiniz,bu size kalmış)

Sonra da Layer-Layer Style-Outer Glow seçeneğini seçip resimdeki ayarları yapalım.

Ve işte sonuç...

Son düzenleme:
Resimden Not Kağıdı Yapma

Bugünkü ikinci uygulamada resimden not kağıdı elde etmeyi anlatacağım.

Öncelikle herhangi bir resim açalım.

Image-Adjustments-Desaturate yoluna tıklayalım.Bu işlem resmi aşağıdaki gibi siyah-beyaz hale getirecektir.

Şimdi Image-Adjustments-Brightness/Contrast yoluna tıklayalım ve aşağıdaki değerleri verelim.

Sonra Filter-Sketch-Note Paper yoluna tıklayalım ve aşağıdaki değerleri verelim.

Son olarak,Image-Adjustments-Hue/Saturation yoluna tıklayalım ve aşağıdaki değerleri verelim.

ışte sonuç...

Son düzenleme:
verdigin bilgiler icin cok tesekkür canım ben pek anlamam ama esim yardımıyla kızımın resmini kara kaleme dönderdik az önce
yeni bilgilere her zaman acığız yani devamınıda bekliyoruz :)))))

Bu akşam da fotoğraf bileşimlerinden oluşan bir çalışmamız var.Önce fotoğrafları vereyim.

Resim1

Resim2

Resim3

Arkaplan

ılk resmi ve arkaplan olarak kullanılacak resmi açıyoruz.

ılk resimdeki kızı seçme araçlarından biri ile seçiyoruz.

Select-Modify-Feather yoluna tıklıyoruz ve Feather Radius u 25 px. veriyoruz.

Edit-Copy yolundan kızı kopyalıyoruz.

Kopyaladıktan sonra,arkaplan resmimizi öne alarak kızı yapıştırıyoruz.Move tool ile uygun alana taşıyıp,Edit-Free Transform ile değişiklikler yapıyoruz.

Kızın bulunduğu layerin blending modunu Overlay olarak ayarlıyoruz.

Kızın yüzünün olduğu kısmı seçme araçlarından biri ile seçip tekrardan Feather veriyoruz.Bu kez Feather Radius ayarı 20 px.

Layer-New-Layer Via Copy diyoruz.Ve katmanı çoğaltıyoruz.Layerin blending modunu Normal e getirip,opacity ayarını da %25 e çekiyoruz.

Bu işlemden sonra, Layer-Duplicate Layer diyoruz.Bu yeni katmanın da blending modunu overlay e ayarlayıp opacity ayarını da %60 a getiriyoruz.

Layer-New-Layer yolundan yeni bir katman oluşturuyoruz.Sonra Ctrl-Shift-Alt-E kısayolunu kullanarak resimdeki layerlerin tamamını buraya kopyalıyoruz.Ardından Filter-Blur-Gaussian Blur yoluna tıklıyoruz.Buradaki değeri 7 px.veriyoruz.

Bu layerin de blending modunu Soft Light a getiriyoruz.

Tekrar Layer-New-Layer yolundan bir katman oluşturuyoruz.Ctrl-Shift-Alt-E kısayolunu kullanıyoruz.

Blur Tool u elimize alıyoruz ve kızın etrafını bulanıklaştırıyoruz.

Şimdi de ikinci kız resmimizi açıyoruz.Aynı birinci resimde olduğu gibi,kızı seçip Select-Modify-Feather yolundan Feather Radius u 25 px.verip uyguluyoruz.Arkasından Edit-Copy yolunu kullanarak ikinci kız resmini kopyalayıp,arkaplan resmine geçip Edit-Paste yoluyla resmi arkaplan resmine yapıştırıyoruz.Ve Edit-Transform komutlarını kullanarak değişiklikler yapıyoruz.Arkasından layerin blending modunu overlay e alıyoruz.

Layer-New-Layer Via Copy yolundan katmanı çoğaltıyoruz.Arkasından bu yeni katmanın blending modunu Soft Light a alıp,opacity ayarını da %40 a çekiyoruz.

Üçüncü kız resmimizi açıyoruz.Diğer resimlerde olduğu gibi,kızı seçip,feather verip kopyalayarak arkaplan resmine yapıştırıyoruz.Sonra da Transform komutunu kullanarak boyutlandırıyoruz.Arkasından resimdeki bazı fazlalık gelebilecek noktaları Erase Tool ile siliyoruz.Ve resmin sol alt köşesine taşıyoruz.

Layerin blending modunu Soft Light a alıyoruz.

Son layeri Layer-Duplicate Layer ile çoğaltıyoruz.Layerin blending modunu Soft Light a alıp opacity ayarını %60 a çekiyoruz.

Yeni bir layer oluşturup istediğimiz renklerde detaylar çiziyoruz.ıstenilen fırça kullanılabilir bu aşamada.

Layer-New-Layer yolundan yeni bir layer açıyoruz.Ctrl-Shift-Alt-E kısayolu ile Stamp Visible işlemi yapıyoruz.

Stamp Visible işleminden sonra,Filter-Render-Lighting Effects yoluna tıklıyoruz ve aşağıdaki ayarları yapıyoruz.

Layerin blending modunu Soft Light a alıp,opacity ayarını da %40 a çekiyoruz.

ışte sonuç...

Son düzenleme:
Çizgi Film Efekti

Bugün çok basit bir çalışmayla başlıyoruz.Öncelikle üzerinde çalışacağımız resmi seçelim.

Şimdi Filter-Blur-Gaussian Blur uyguluyoruz.

Şimdi Edit-Fade Gaussian Blur a tıklıyoruz.

Karşımıza aşağıdaki pencere çıkacak.Bu aşamada,penceredeki ayarları yapıyoruz.

ışte sonucumuz...

Dövme Uygulaması :D

Vücudumuza dövme yaptırıp sonra silmeye kasmaktansa bu işi photoshopta kolay ve acısız bir şekilde yapabiliriz sırnaşık şey

Evet başlıyoruz.

Öncelikle bir resim seçelim

Sonra da dövme olarak kullanmak için bir resim seçelim.

İki resmimizi de açıyoruz.Move Tool u elimize alıyoruz.Dövme olarak kullanılacak resmi Move Tool ile asıl resmin üzerine atıyoruz.Dövme resmini Transform komutuyla boyutlandırıp konumlandırıyoruz.

Layer-Layer Style-Blending Options yoluna tıklıyoruz ve aşağıdaki ayarları yapıyoruz.

İşte sonuç...

Son düzenleme:
Resim Eskitme Çalışması

Nostaljiden hoşlanan arkadaşlar için basit bir çalışma var sırada :D

Evet,öncelikle eskiteceğimiz resmimizi seçelim.

Renk paletini açarak resimdeki gibi renk kodumuzu yazıyoruz.

Sonra Layer-New Adjustment Layer-Gradient Map yoluna tıklıyoruz.

Açılan iki pencereyi de ok diyerek geçiyoruz.Az önce verdiğimiz renk,resmimize uygulanmış olmalı bu aşamada.

Layer-Merge Down yoluna tıklıyoruz.

Şimdi Filter-Texture-Grain yoluna tıklayıp resimdeki gibi ayar yapıyoruz.

Filter-Texture-Grain uyguluyoruz.Fakat bu kez ayarlarımız değişik.

Tekrar Filter-Texture-Grain uyguluyoruz.Buradaki ayar da diğer iki ayara göre değişik.

Şimdi de Filter-Noise-Add Noise uyguluyoruz.

Sonuç...

Işık Geçişli Yazı

Bu seferki çalışma bir yazı çalışması olacak.

500x200 boyutlarında bir sayfa açalım.Bu sayfayı Edit-Fill komutu ile istediğimiz bir renkle dolduralım.(Benim rengim siyah)

Sonra Type Tool u elimize alalım ve yazımızı yazalım.

Yazıyı yazdığımız layere sağ tıklayıp Rasterize Type diyoruz.

Yazıyı gerekirse Move Tool ile taşıyoruz.

Yeni bir layer açıyoruz.Bu layeri yazı layerinin altına çekip,Edit-Fill yoluyla ilk renk verdiğimiz layerin rengi ile aynı renkte dolduruyoruz.

Filter-Render-Lens Flare yoluna tıklıyoruz.Çıkan pencereye ok diyoruz.

Yazımızı yazdığımız layerin blending ayarını Soft Light a,Lens Flare uyguladığımız layerin blending ayarını da Luminosity e getiriyoruz.

CS3 kullanıyorsanız,bu noktada Window-Animation yoluna tıklayın.Eğer CS2 gibi sürümleri kullanıyorsanız,araç paletinin en altındaki Edit In Imageready yoluna tıklayarak Imageready e geçin.

Lens Flare uyguladığımız layer seçili iken Move tool u elimize alıp lens efektini yazının en baş köşesine kaydırıyoruz.

Animation penceresinden New Frame e tıklıyoruz.

Move Tool ile yazının aşağısına doğru ışığı kaydırıyoruz.

Animation penceresinden Tween e tıklayın.Frames to Add değerini yazınızın genişliğine göre verin.(Ben buradaki değeri 5 vereceğim)

Tekrar New Frame deyin.Bu sefer ışığı yazının sonuna kaydırın.

Tween e tıklayın.Yazınızın uzunluğuna göre Frames to Add değeri verin(Benim değerim 20)

Tekrar New Frame e tıklayın.Işığı resmin üst kısmına kaydırın.

Tween e tıklayıp,Frames to Add değerini ilk olarak 5 verdiğimiz için,5 verelim.

New Frame e tıklayalım.Işığı resmin başına kaydıralım.Tween e tıklayıp Frames to Add değerini bu kısım için 20 verdiğimiz için 20 verelim.

Çalışmamız bitti...Bu çalışmayı Cs3 kullanıcıları Save For Web&Devices seçeneği ile,diğer photoshop kullanıcıları Save Optimized As ile kaydetmeliler...

ışte Sonuç...

Son düzenleme:
ben hiç bilmiyorum proğramım yok ücretsiz indirebileceğim bir yer tavsiye edebilirmisinz.öğrenmeyi çok istiyorum.fotoshopla boyumu uzatmak istiyorum

ben hiç bilmiyorum proğramım yok ücretsiz indirebileceğim bir yer tavsiye edebilirmisinz.öğrenmeyi çok istiyorum.fotoshopla boyumu uzatmak istiyorum

Adobe Photoshop programının 30 günlük deneme sürümleri nette pek çok sitede mevcut.Hatta tam sürümleri de bulabilirsiniz.Google arama çubuğuna Adobe Photoshop indir yazmanız yeterli.

'Abstract Twirl Effect'

Photoshop ta yeni bir dosya açıyoruz.Benim çalışacağım dosya 400x400 px.

D tuşuna basarak renk paletindeki renkleri sıfırlıyoruz.

Gradient Tool u elimize alıyoruz.Bu aracı dosyanın üst kısmı siyah,alt kısmı beyaz olacak şekilde uyguluyoruz.

Filter-Distort-Wave yoluna tıklıyoruz ve resimdeki ayarları yapıyoruz.

Filter-Distort-Polar Coordinates yoluna tıklıyoruz.

Image-Adjustments-Curves yoluna tıklıyoruz.

Image-Adjustments-Invert yoluna tıklıyoruz.

Bu aşamada,elimizdeki resim aşağıdaki gibi olmalı:

Image-Adjustments-Levels yoluna tıklıyoruz.Ayarları aşağıdaki gibi değiştiriyoruz.

Filter-Distort-Twirl yoluna tıklıyoruz.

Layer-Duplicate Layer diyoruz ve bu yeni layerin blending ayarını Soft Light a ayarlıyoruz.

Image-Adjustments-Hue/Saturation yoluna tıklıyoruz ve aşağıdaki ayarları yapıyoruz.

İşte sonuç

Back