• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Photoshopta Birkaç Efekt

EgeDenizi

Yazı İşleri Müdürü =)
Kayıtlı Üye
1 Aralık 2007
2.887
12
358
35
İzmir
Arkadaşlar ben de sizlere photoshopta birkaç efekt göstereceğim.Bu yazılar pek çok yerde var,ancak ben hepsini birleştirdim.

Evet,öncelikle photoshopta yüz güzelleştirme ile başlayalım.

Ben efektler için bu fotoğrafı kullandım.

58421180wx8.jpg

Öncelikle Photoshop'ta resmi açıyoruz.Sağda layer paletinden layerin üzerine sağ tıklayıp duplicate layer komutu ile aynısını tekrar oluşturup üstteki layerin görünürlüğünü kapatıyoruz.(Biraz sonra yapacağımız silme işlemi belli olsun diye)

adsztt3copyhg9.jpg

w225.png

Son düzenleme:
Sonra üst layere geçip(üst layere geçmek için layerin üzerine tıklamanız yeterli) silgi aracı(kısayolu E tuşudur) ile tenin dışında kalan her yeri siliyoruz.Buna resimdeki karanlık bölgeler,gözler,dudaklar vs. de dahil

adsz3cl8zu6.png

w800.png

Filter-Blur -Gaussian Blur'a tıklıyoruz.Ben bu değeri 3.1 verdim.Siz başka bir değer de verebilirsiniz,size kalmış.

adsz4dd7xm3.png

w320.png

İsterseniz Image-Adjustments-Brightness/Contrast değerlerini değişirebilirsiniz veya olduğu gibi bırakabilirsiniz,çalıştığınız resme bağlı.

Ve başlangıçta kapattığımız layeri görünür yapıyoruz.

İşte sonuç...

[IMG=http://img75.imageshack.us/img75/7185/adsz6uo9.png][/IMG]
[IMG=http://img75.imageshack.us/img75/adsz6uo9.png/1/w661.png][/IMG]

Son düzenleme:
İkinci efektimiz,fotoğrafta göz rengi değişimi yapmak.
Ben bir önceki efektteki fotoğrafın değişim olduktan sonraki en son halini kullandım.

66422096to0.jpg

w707.png

Fotoğrafımızı Photoshop'ta açıyoruz.Fotoğrafı Zoom Tool(Büyüteç) (kısayolu Z tuşu) ile yakınlaştırıyoruz.Q tuşuna basıp Quick Masking Mode;yani Hızlı Maskeleme Modu'na geçiyoruz.Sonra Brush Tool(kısayol tuşu B) ile gözleri işaretliyoruz.

adszpe8.png

w509.png

Tekrar Q tuşuna basıp maskeleme modundan çıkıyoruz.Gözleri seçebilmek için de Select-Inverse yoluna tıklıyoruz.(Kısayolu Shift+Ctrl+I)

Şimdi de seçtiğimiz gözleri aynen yeni bir layer(katman)a kopyalamak için Layer-New-Layer Via Copy yolunu kullanıyoruz(kısayolu Ctrl+J)Bu yeni oluşan layerin özelliğini Hard Light olarak değiştiriyoruz(Diğer seçenekleri de kullanabilirsiniz,bir sorun olmaz).

adsz2rp4er7.png

w218.png

Son olarak Hue/Saturation değerlerini değiştireceğiz.Bu değerleri değiştirmek için;Image-Adjustments-Hue/Saturation yolunu kullanabilirsiniz(kısayolu Ctrl+U)
adsz3wg6km6.png

w408.png

Bu resim için ben bu değerleri kullandım.Hue/Saturation da dikkat edilecek nokta,penceredeki Colorize seçeneğinin işaretli olması gerekli.Bu şekilde renkleri daha iyi görebilirsiniz.

İşte sonuç...

54169449gv1.jpg

w707.png

Son düzenleme:
Üçüncü efektimiz,makyaj efekti.Anlatımdaki fotoğraf,bir önceki efektin uygulandığı fotoğrafın son hali.
Photoshop'ta resmi açıyoruz.Layer-New-Layer...yoluna tıklıyoruz ve yeni bir layer oluşturuyoruz.(Kısayolu Shift+Ctrl+N)Ayarları değiştirmenize gerek yok,direkt ok diyebilirsiniz.
Zoom Tool ile gözlere zoom yapıyoruz.Brush Tool u seçip renge karar veriyoruz.Ben mavi tonlarında bir renk kullandım.Fırçanın boyutunu resme göre ayarlıyoruz.

adsz4ht1wk4.jpg

w693.png

Resimdeki gibi gösterilen yerleri boyuyoruz.Ve opacity değerini yüzde 30 lar seviyesine düşürüyoruz.

adsz5gz6tq3.png

w217.png

Bu işlemin sonucu

53498683ea0.jpg

w707.png

Son düzenleme:
3,1 buna fazla gelmiş kız, taş bebeğe dönmüşkaydirigubbakcemile3
Ama anlatımın çok güzel, hepsini tek bir konuda toplamanda iyi olmuş.
Emeklerine sağlık canım...a.s.

66422096to0.jpg

Sıradaki efektimiz,patlama efekti.Resmimiz ise,makyaj efekti uyguladığımız resim.
Resmi Photoshop'ta açıyoruz.Duplicate Layer yaparak resmimizi çoğaltıyoruz.Bu işlemin ardından,Filter-Noise-Add Noise ye tıklıyoruz.Değerleri aşağıdaki gibi verip ok diyoruz.

adszvm8.jpg

w323.png

Bu işlemden sonra,Filter-Blur-Radial Blur uygulayalım.Değerlerimiz gene resimdeki gibi olsun.

adsz7hh0hq8.png

w313.png

Ctrl+Alt+L kısayolunu kullanıp Levels penceresini açalım ve seçeneklerden Auto'yu işaretleyip ok diyelim.

adsz8xk9ml3.png

w402.png

Bu işlemden sonra,Layer-Layer Mask-Reveal All yolunu tıklayalım.Bu işlemden sonra,Eraser Tool aracı ile fotoğrafın istenen kısımlarını temizleyelim.Ben sadece kızın olduğu yerleri temizledim.

Bu efektin sonucu

58110408lx0.jpg

w707.png

Son düzenleme:
Sıradaki efektimiz,resimleri Photoshopta karakalem yapma
Karakalem için ben bu resmi kullandım.

snc001oo2vf8.jpg

w269.png

Fotoğrafımızı photoshopta açıyoruz.Resme duplicate layer uyguluyoruz.İşlemi yaptığımız layer seçili iken(genelde background copy yazar bu ikinci layerde,o seçili olmalı)Image-Adjustments-Desaturate uyguluyoruz.(Bu işlemin kısayolu,Shift+Ctrl+U)Bu işlemle fotoğrafımızı siyah-beyaz fotoğraf haline getirdik.
Seçili layerin üzerine sağ tıklayıp(sağda en alttaki layer penceresi)Duplicate layer diyoruz ve yeni oluşturduğumuz katmana tıklıyoruz.Sonra da Image-Adjustments-Invert seçeneğine tıklıyoruz.(Bu işlemin kısayolu,Ctrl+I)
Layerimizin ayarını Color Dodge yapıyoruz.Bu işlemden sonra ekran beyaz olacak.Siz işlemlere devam edin.Herhangi bir sorun yok yerimseniben

adsz9qs9ig9.png

w219.png

Şimdi de Filter-Blur-Gaussian Blur uygulayalım.İstediğiniz oranda uygulayabilirsiniz bunu.
adsz10eg9ge5.jpg

w328.png

İşte sonuç...

snc001oo2copypf5.jpg

w269.png

Son düzenleme:
bir de bu programı bilsemm:( ücretsiz kolay ve türkçe olan bir photosop programı bilen varsa yazın arkadaşlar olur mu...

Photoshop programını Türkçe yamalarla Türkçe'ye çevirmek mümkün ancak pek çok yerde konu anlatımları İngilizce olduğu için dil seçeneğinin İngilizce'de kalması mantıklı olacaktır.

Efektlere devam ediyorum...
Şimdiki efektimiz,fotoğrafa yağlı boya efekti vermek.
Resmimizi photoshopta açıyoruz.Benim bu efekt için kullandığım resim aşağıdakidir.

adrianalima232yg01jp7.jpg

w506.png

Daha sonra yanda layer penceresinden layerin üzerine sağ tıklayarak resmi Duplicate Layer (Duplicate Layer işlemi yapmak için Layer-Duplicate Layer yolunu da kullanabilirsiniz)ediyoruz.Bu oluşturduğumuz layere de Filter-Stylize-Find Edges işlemi uyguluyoruz.Resim aşağıdaki halini alacak.

adszlb1ug3.jpg

w336.png

Sonra da solda asıl layerimize dönüyoruz(üzerine tıklayıp ilk katmana geçiyoruz)Bu katmana da Filter-Blur-Gaussian Blur işlemi uyguluyoruz.Gaussian Blur uygularken pixel seçeneğini 2 olarak ayarlıyoruz.

Tekrar üstteki Layere gelerek Normal yazan blending ayarını Soft Light olarak değiştiriyoruz(başka ayarlar da kullanabilirsiniz)

adsz2ii6copytx4.jpg

w221.png

Ve son olarak,Layer-Merge Down işlemi uyguluyoruz(Kısayolu Ctrl+E)

İşte sonuç...

adrianalima232yg01ag5gj4.jpg

w506.png

Son düzenleme:
Sıradaki efekt,yazı efekti.Bu efektte fotoğraf üzerinde çalışmayacağız,tamamen kendimiz yapacağız.
Photoshop'u açalım.File-New yolunu tıklayalım ve aşağıdaki değerleri yazalım.Ön rengi beyaz,arka rengi siyah olmalı bu dökümanın.
değerler:
Width:400 Height:200 Color Mode:Grayscale Background Contents:Background Color
ve ok diyoruz.
Horizontal Type Tool'u seçiyoruz ve fonta karar veriyoruz.Kalın fontlar olması iyi olur.
adszvu9.png

adszvu9.380dd0a3af.jpg

Yapacağımız işlemler:Layer-Flatten Image
Image-Rotate Cavans>90° CW
Filter-Stylize-Wind (Method = "Wind" , Direction = "From the Left".(bu işlemi iki kez tekrarlayın)
Filter-Stylize-Diffuse (Mode = "Normal")
Image-Rotate Cavans- 90° CCW

Resmimiz bu duruma gelecek

90940386xl9.png

w401.png

Filter-Distort-Ripple (Amount = 100% , Size = Medium).
Filter-Blur-Gaussian Blur (Radius = 2.0 pixels).
Image-Mode-Indexed Color
Image-Mode-Color Table (Table = Black Body)(Table yazan yerden ayarı yapabilirsiniz)
Image-Mode-RGB Color

Sonuç

98632540lg6.jpg

w400.png

Sıradaki işlemimiz,photoshopta giysilerin rengini değiştirmek.
Resmimizi photoshopta açalım.Ben efektler için bu resmi kullandım.

nianlk4ms2.jpg

w390.png

Şimdi renk değiştirmek için giysiyi seçim araçlarından biri ile seçelim.PS3 kullanıyorsanız,en kolay seçim aracı Quick Selection Tool dur.Eğer diğer photoshoplardan birini kullanıyorsanız,kullanacağınız araç Lasso Tool dur.
Seçimi yaptıktan sonra,Image-Adjustments-Desaturate yolunu kullanıp seçtiğimiz bölgenin rengini gri tonlarına dönüştürüyoruz.
Bu işlemden sonra,Image-Adjustments-Brightness/Contrast yolunu açıp bu değerlerle oynuyoruz.(Bu seçim de resme ve bölgeye uygulanacak renge bağlı,yapılmayabilir.)Bu resim için ben Brightness +44 Contrast -13 değerlerini uyguladım.
Bu işlemden sonra;Layer-New-Layer... yolunu kullanarak yeni bir layer oluşturuyoruz.Bu yolu tıkladığınızda seçimi değiştirmeden ok diyebilirsiniz çıkan pencereye.
Yeni oluşturduğumuz layerde,seçtiğimiz bölgenin içini renkle dolduruyoruz.Fırçayı rahatlıkla renk doldurmak için kullanabilirsiniz,seçim yaptığımız yer dışında bir bölge renkle doldurulmayacaktır.
Renkle doldurma işleminden sonra,opacity değerimizi düşürüyoruz.Benim opacity değerim bu resim için %43
Seçim yaptığımız bölgeden çıkmak için de,Select-Deselect yolunu kullanıyoruz.

İşte sonuç
nianlk4copyss4.jpg

w390.png

Son düzenleme:
Şimdiki efektimiz,photoshopta yağmur efekti.
Resmimizi photoshopta açıyoruz.Ben aşağıdaki resmi kullandım.

Layer-New-Layer...yolundan yeni bir layer oluşturuyoruz.Bu yeni layerde Edit-Fill-Foreground Color işlemi yapıyoruz.Buradaki önemli nokta Foreground,yani ön alan renginizin siyah olması gerekli.

Bu işlemi yaparak,oluşturduğumuz layeri siyah renkle doldurduk.Bundan sonra Filter-Noise-Add Noise işlemi uyguluyoruz.Değerler resimdeki gibi olmalı.

Onay veriyoruz ve bu kez Filter-Blur-Motion Blur uyguluyoruz.Değerlerimiz gene resimdeki gibi olacak.

Son düzenleme:
Image-Adjustments-Levels yolunu tıklıyoruz ve resimdeki değerleri veriyoruz.

Son olarak,siyah layerin Normal olan blending ayarını Screen yapıyoruz.

İşte sonucumuz...

Son düzenleme:
Sıradaki efektimiz,kar efekti :roflol:

Photoshop’ta kar efekti vereceğimiz dosyayı açıyoruz. Bu efekt için ben aşağıdaki resmi kullandım.

adszej4.png

w430.png

Layer-New-Layer… yolundan yeni bir layer oluşturuyoruz. Layer açmak için çıkan pencereye ayarları değiştirmeden ok diyoruz.Yeni oluşturduğumuz layeri siyah renkle dolduruyoruz.Bunun için Edit-Fill yolunu kullanıyoruz.

adszyg3copymb5.jpg

w284.png

Fill işlemini uygularken önemli olan nokta, buradaki Foreground Color un siyah olması. Bu renkleri soldaki araç paletinden görebilirsiniz.
Layeri siyah renkle doldurduktan sonra Filter-Noise-Add Noise yolunu tıklayalım ve Amount:55 Distribution: Gaussian Monochromatic işaretli olarak ok diyelim.

adszjf1copydp5.jpg

w270.png

Son düzenleme:
Bu işlemden sonra, Filter-Blur-Gaussian Blur uygulayalım. Radius ayarımız 1.5 pixel.Daha sonra Image-Adjustments-Levels yoluna tıklayıp aşağıdaki değerleri uygulayalım.

adszoi5copyoi2.jpg

w340.png

Kar efektimiz oluştu. Bu layerin blending ayarını screen e getirin.

adszsr6copyks6.jpg

w208.png

Böylece resme kar efekti vermiş olduk. Eğer kar efektleri yeterli gelmezse, en başta yaptığımız Add Noise işlemindeki Amount ayarını yükseltirseniz daha yoğun bir kar yağışı elde edersiniz. Ayrıca kar tanelerinin daha görünür olmasını isterseniz, Blending ayarlarını seçerken Screen yerine Color Dodge de iyi bir seçim olacaktır.

Efekt Sonucu
adszjk2.png

w434.png

Son düzenleme:
Sırada gene bir yazı efektimiz var.
Photoshopta yeni bir döküman açıyoruz,(dökümanın boyutu 400x200 Color Mode:RGB )yazımızı yazıyoruz.
(Benim kullandığım yazı fontu Arial,yazı boyutu 12 px)
Yazıyı yazdıktan sonra,Layer-Rasterize-Type işlemi yapıyoruz.
Ardından Filter-Blur-Gaussian Blur uyguluyoruz.Bunu istediğiniz oranda seçebilirsiniz.Ben 1.6 piksel uyguladım.
(Bu arada,Gaussian Blur oranını ne kadar çok artırırsanız,yazınız o kadar çok parlar.)
Layer-Merge Visible işlemi uygulayıp layerleri birleştiriyoruz.
Filter-Stylize-Solarize uyguluyoruz.
Bunun hemen arkasından Image-Adjustments -Auto Levels yoluna tıklıyoruz.
Filter-Distort-Polar Coordinates ayarımızı Rectangular to Polar olarak belirliyoruz.
Image - Rotate Canvas - 90 CW uyguluyoruz.
Filter - Stylize -Wind effectimizi From The Right olarak 2 defa uyguluyoruz.
Image-Rotate Canvas-90 CCW uyguluyoruz.
Filter - Distort -Polar Coordinates açıyoruz,bu efekti bu kez Polar to Rectangular olarak uyguluyoruz.
Image-Adjustments–Hue / Saturation uyguluyoruz.
(Colorize seçili durumda iken Hue=287 saturation=77 lightness=0)

Bu yazı efektinin sonucu

kk2du3.jpg

w400.png

Gaussian Blur efekti 3 px uygulandığındaki sonuç

kkjj4.jpg

w400.png

Son düzenleme:
Şimdiki efektimiz kolajlama
Kolajlayacağımız resimleri photoshopta açıyoruz.Benim kullandığım resimler bunlar

Resimleri açtıktan sonra,arkaplan resmi olarak kullanacağımız resmin üzerine diğer resmi sürükleyip bırakıyoruz.Bunun için sol taraftaki layer penceresinin üzerinde kolajlanacak resmin layerinin üzerine sol tuşla basılı tutup arkaplan resminin üzerine bırakıyoruz.

Sonra da silgimizle sürükleyip bıraktığımız resmin fazlalıklarını siliyoruz.Move aracı ile resmi istediğimiz yere taşıyoruz.

Sonra da sürüklediğimiz resmin opacity ayarını değiştiriyoruz.Benim değerim %75

İşte sonuç

Son düzenleme:
Puzzle Efekti
Fotoğraflarımıza puzzle efekti vereceğiz.
Puzzle efekti vereceğimiz resmi photoshopta açıyoruz.Ben aşağıdaki resmi kullanacağım.

Filter-Texture-Texturizer e tıklıyoruz.Puzzle desenini Load Texture tuşuna basıp,photoshop programının kurulu olduğu klasörden (Genelde Program Files klasörüne kurulur,bu klasörden Adobe klasörünü bulup o klasör içinden Adobe Photoshop u açıp Presets i açıp Presets den Texture klasörünü açın) Puzzle dosyasına onay vererek yüklüyoruz ve resimdeki değerleri veriyoruz.

Bu pencereden, Scaling ile puzzle karelerimizin büyüklüğünü,Relief ile de puzzle karelerimizin kenarlıklarının belirginliğini ayarlayabiliriz.
Ve sonucumuz...

Son düzenleme:
Sıradaki işlemimiz,photoshopta kırmızı göz düzeltme
Dijital fotoğraf makinelerinin bir kısmında kırmızı göz hatası olur.Bu da sinir bozucu bir şeydir.Düşünsenize kendi güzel göz renginizin yerine,kırmızı gözlerle bakıyorsunuz fotoğrafta,tam bir felaket
Kırmızı gözü düzeltmenin pek çok yöntemi var,burada ben en kolayını ele alacağım.
Evet,başlıyoruz.
Düzelteceğimiz resmi photoshopta açıyoruz.İsterseniz aşağıdaki resimle de çalışabilirsiniz.Maksat pratik olsun :roflol:

Red Eye Tool'u seçiyoruz.(Eğer Red Eye Tool burada görünmüyorsa,aynı yerdeki tool un üzerine sağ tıklayıp listeden aracı bulabilirsiniz)

Kırmızı gözün üzerine bir kez tıklıyoruz.Pupil Size(Göz bebeği genişliği) ve Amount(Göz rengi açıklığı-koyuluğu) ayarını resmimize göre ayarlıyoruz.

İşte bu kadar

Sonucumuz

Son düzenleme:
Back